dla mnie wyciąganie M20 bez skrzyni jest jak sex bez ściągania majtek ( można ale grozi obtarciem i utratą przyjemności z zabawy ) .
Zrobisz jak będziesz uważał
a no tam w może byc jeszcze mix że jeden torx np. na górze w reszta zwykłe tak miałem w pierwszym e30 gorna sruba której nie widac miała łeb typu torx ale z godzine straciłem zanim ja zobaczyłem
MAJSU, ja chce pomógł
_________________ Jak Ci powiedzą ze lejesz wode to powiedz ze temat jest jak rzeka
Jak masz dobre warunki to razem ze skrzynią wyciągaj bo przy składaniu jest sporo zabawy żeby trafić wałkiem w sprzęgło, a tak to na warsztacie bez problemu nałożysz skrzynie na new engin. Ja to bez kanału wkładałem swoje M40 i dlatego skrzynia została w aucie, po trzeciej przekładce to już naprawdę szybko trafiam wałkiem w sprzęgło
_________________ nie sztuka jest zabić muchę przednią szybą, tylko boczną.
Swapy,naprawa elektroniki(wzmacniacze lampowe,gramofony itp.)
Nie wiem jak w e28 ale w e30 nakląłem się sporo zanim odkręciłem górne śruby na skrzyni, Niestety mój blaszak jest na tyle niski że sam silnik bez skrzyni wyszedł na styk trzeba było spuścić troche wiatru z kół, inaczej by zatrzymał się na pasie przednim Pozatym już pod samym silnikiem dach trzeszczał
no z wałem może byc różnie bo tak jak wodzik nie pasuje dlatego że skrzynia ma inna długosc.juz sam teraz nie wiem ale chyba b20 ma wymiarowa własnie dluższa skrzynie wiec i wal i wodzik musza byc krótsze niz w przypadku b25.nie wiem czy oplaci ci sie przerabiac wodzik bo moze taniej kupisz używke
_________________ Jak Ci powiedzą ze lejesz wode to powiedz ze temat jest jak rzeka
no z wałem może byc różnie bo tak jak wodzik nie pasuje dlatego że skrzynia ma inna długosc.juz sam teraz nie wiem ale chyba b20 ma wymiarowa własnie dluższa skrzynie wiec i wal i wodzik musza byc krótsze niz w przypadku b25.nie wiem czy oplaci ci sie przerabiac wodzik bo moze taniej kupisz używke
Dłuższa jest ta z B25 ale z tego co wyczytałem wał powinien pasować, tu jest strona o takiej przekładce ale średnio kumam Niemiecki http://www.bmw-syndikat.d...MW_Modelle.html
Taniej kupić używkę ale z czego to jest pytanie...
_________________ Nie Umiesz Ustawić Zaworów w Swoim M20/M30 ? Call On Me !
poszukałem fotki jak ja zmieniałem i faktycznie b 20 ma krótsza wymiarowo skrzynia wiec wodzikjest dłuższy i jeszcze jest jedna ciekawa rzecz.ta tulejka w która wsuwa sie sworznie wodzika jak i te sworznie w przypadku b20 sa szersze/dłuższe niz w przypadku skrzyni od 323i ktore mialem wczesniej
wyobrażcie sobie że wymieniłem tez element z lewej co jest mocowany do skrzyni na aucie ,bez kanału oczywiscie .jedyne dwie godziny mi to zajeło ciekawe czy jestem pierwszym na swiecie który tego dokonał czy znalazł sie jeszcze inny wariat chciałem to wymienic jak wymieniałem silnik bo wiedziałem że trzeba ale nie mogłem tego znleść. stary element miał taki luz że zapałke można było wsadzic
kamil.k, Hehe... też wymienialłem tak jak ty prawie 1,5godziny mi zeszło i kilka lichych cienkich śrubokrętów zniszczyłem by tą blaszkę zdjąć a później ten bolec utrafić to było coś.
_________________ Było E30 320i 83r Lapisblau Było E34 520i m30b30 90r Silver Jest E34 525i m52b25TU 90r Diamant schwarz metallic
Ostatnio zmieniony przez Yabi 2009-11-24, 22:19, w caoci zmieniany 1 raz
srubokrety to nic bo chyba nie wiesz ile razy mi sie wbiły w palce gorszej rzeczy nie ma niż wymiana tego dziadostwa , lezac pod samochodem.jak dłube tyle czasu to ten element cieżko by nie jednemu było rozebrac jakby miał skrzynie na wierzchu
wczoraj właśnie to przerabiałem , w b20 tulejka ma ok 3cm szerokości a w b25 ok 2cm . skończyło się przeróbką łącznika bo nie miałem akurat tego z b20 i musiałem robić z 2-óch jeden .
wczoraj właśnie to przerabiałem , w b20 tulejka ma ok 3cm szerokości a w b25 ok 2cm . skończyło się przeróbką łącznika bo nie miałem akurat tego z b20 i musiałem robić z 2-óch jeden .
To dziwne bo w ETK nie ma różnych tulejek dla tych modeli
_________________ Nie Umiesz Ustawić Zaworów w Swoim M20/M30 ? Call On Me !