BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
silnik chodzi jak traktor!
Autor Wiadomo
Anonymous
Go
Wysany: 2005-06-24, 10:32   silnik chodzi jak traktor!

Witam! dziś jade sobie spokojnie do pracy! po zatrzymaniu sie na światłach k.... samochód stracił moc i silnik zaczął pracować jak traktor! rasowy czoper! chyba jakiś gar nie bierze! po czym po chwili wróciła moc! i za chwile znowu kapa! i tak dojechałem do pracy! e30 316i '89 m40 +lpg
dodam że nie gaśnie! czyżby to świece lu przewody wysokiego nap.? świece wymieniałem jakieś 22 tyś. NGK! dzięki za szybkie podpowiedzi! bo po pracy musze doturlać sie do mechanika! i czy jazda bez jakiegoś garu nie uszkodzi silnika! dzięki za szybkie odpowiedzi!

sarna1 
hooligan rootz

Pomg: 15 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Słupsk
Wysany: 2005-06-24, 11:01   

jechales na gazie czy na Pb

Anonymous
Go
Wysany: 2005-06-24, 11:28   traktorek

jechałem na gazie! na trasie sie zatrzymałem i zgasiłem go! myśląc że po ponownym odpaleniu wszystko wróci do rormy! Na pb i lpg jest to samo!

Domel 

Pomg: 1 raz
Doczy: 19 Sie 2004
Skd: Manchester
Wysany: 2005-06-24, 11:42   

Sprawdż kable WN. Ja na jednym miałem przebicie i objawy były podobne. Mamentami tracił moc i maluszki mnie brały :evil:

Najlepiej jak się ściemni odpal i zobaczy czy na kablach nie masz stroboli.
Możesz też lekko zwilżyć je wodą.
Powodzenia

Pozdr
Dominik

Anonymous
Go
Wysany: 2005-06-24, 11:56   traktorek

dzięki sprawdze to! ale po pracy jade mimo wszystko wymienić świece! ale tak jak mówisz mogą to być kabelki!

a czy mogą to być świece? czy ktoś jeszcze spotkał się z takimi objawami?

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2005-06-24, 12:48   

no jasne - autko pali ci na 3 lub 4 garki.... i brzmi ti jak traktorek, nie wspominając, że siły traktorowej to to nie ma

jak chłopaki napisali - sprawdź świece i kable, a jak są OK, to proponuje iść dalej w stronę palca rozdzielacza

Anonymous
Go
Wysany: 2005-06-24, 12:53   TRAKTOREK

DZIEKI! SPRAWDZE WSZYSTKO. OBY TO BYŁY TYLKO ŚWIECE! JUTRO WSZYSTKO SIE WYJAŚNI! TO NAPISZE!

puz 
swapownik

Pomg: 4 razy
Doczy: 05 Sty 2005
Skd: Czernikowo k/Torunia
Wysany: 2005-06-24, 13:00   traktor

A przypadkiem jakiegoś świnstwa nie wlałeś. Ja po ost tankowaniu na BP, właśnie na BP!!! Myślalem, że wyjde z siebie!

Anonymous
Go
Wysany: 2005-06-24, 13:26   Re: traktor

Ja też leje na BP ale na tym gazie już pare dni śmigam! a objaw jest taki sam zarówno na pb i lpg!

sybir 
wiatr z dupy

Pomg: 5 razy
Doczy: 13 Pa 2004
Skd: ze wsi
Wysany: 2005-06-24, 13:54   

czarny napisał:
Cytat:
świece wymieniałem jakieś 22 tyś. NGK

Sporo przejechałeś na świecach to może przez świece ten traktor.
Też jeżdżę na LPG i świece wymieniam wg zaleceń serwisu t.j.
co 10 tys. km i jeżdżę od ponad roku bezawaryjnie i nigdy jeszcze nie miałem strzału.
sie ma

Anonymous
Go
Wysany: 2005-06-24, 14:24   

"sybir" też tak mi się wydaje! ale sie zobaczy! w sumie bardzo dużo brykam tą furą! a świece przy gazie podobno klekają szybciej! dziennie odpalam ją jakieś 10-15 razy! pozdrawiam

puz 
swapownik

Pomg: 4 razy
Doczy: 05 Sty 2005
Skd: Czernikowo k/Torunia
Wysany: 2005-06-25, 07:06   Świece

hmm,
ja na NGK zrobilem 45 tys i są ok! Bylem u mechanika 2 tyg temu bo sam stwierdzilem, że na nie już czas. Stwierdził, że nie ma takiej potrzeby wiec jeżdże dalej!

Anonymous
Go
Wysany: 2005-06-25, 10:11   Re: Świece

Wczoraj po pracy jakoś dojechałem do warsztatu kumpla na dwóch garach! otwiera maske a tu jeden przewód sie oderwał (od świecy) a na drugim iskry! także wszystko jasne! kable do wymiany! jestem pełen podziwu! furka nawet w takim przypadku nie zawiodła! a jechałem z Katowic do Będzina jakieś 25 km! i to w korkach na lpg! i lpg nie strzelił! chyba już wiem czemu od jakiegoś czasu pojawiały sie falujące obroty na gazie!
Jeszcze jedno pytanie jakie polecacie kable WN (jakiej firmy) w miare przystępnej cenie! (PROPONUJE MI BOSCH'e - co o tym myślicie) podobno kable a kable to różnica! Dzięki wszystkim za szybkie odpowiedzi!

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2005-06-25, 14:47   

w kwestii kabli mogę Cię co najwyżej odesłać do szukacza, bo trochę o nich było - na pewno z Bosha będziesz zadowolony, zwłaszcza, że można je dosztukowywać... :wink:

Szef_22

Doczy: 22 Lis 2004
Skd: Zielona Góra
Wysany: 2005-06-27, 19:09   e30

Sprawdź czy nie łapie gdzies lewego powietrza

Anonymous
Go
Wysany: 2005-06-27, 19:16   Re: e30

szef_22- już diagnoza dokonana!!!!!!! tzn kabelki WN były powodem!

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: