Wysany: 2005-06-24, 10:32 silnik chodzi jak traktor!
Witam! dziś jade sobie spokojnie do pracy! po zatrzymaniu sie na światłach k.... samochód stracił moc i silnik zaczął pracować jak traktor! rasowy czoper! chyba jakiś gar nie bierze! po czym po chwili wróciła moc! i za chwile znowu kapa! i tak dojechałem do pracy! e30 316i '89 m40 +lpg
dodam że nie gaśnie! czyżby to świece lu przewody wysokiego nap.? świece wymieniałem jakieś 22 tyś. NGK! dzięki za szybkie podpowiedzi! bo po pracy musze doturlać sie do mechanika! i czy jazda bez jakiegoś garu nie uszkodzi silnika! dzięki za szybkie odpowiedzi!
Sporo przejechałeś na świecach to może przez świece ten traktor.
Też jeżdżę na LPG i świece wymieniam wg zaleceń serwisu t.j.
co 10 tys. km i jeżdżę od ponad roku bezawaryjnie i nigdy jeszcze nie miałem strzału.
sie ma
_________________ BMW 330xi
BMW 320i
MCC 450
Anonymous Go
Wysany: 2005-06-24, 14:24
"sybir" też tak mi się wydaje! ale sie zobaczy! w sumie bardzo dużo brykam tą furą! a świece przy gazie podobno klekają szybciej! dziennie odpalam ją jakieś 10-15 razy! pozdrawiam
hmm,
ja na NGK zrobilem 45 tys i są ok! Bylem u mechanika 2 tyg temu bo sam stwierdzilem, że na nie już czas. Stwierdził, że nie ma takiej potrzeby wiec jeżdże dalej!
Anonymous Go
Wysany: 2005-06-25, 10:11 Re: Świece
Wczoraj po pracy jakoś dojechałem do warsztatu kumpla na dwóch garach! otwiera maske a tu jeden przewód sie oderwał (od świecy) a na drugim iskry! także wszystko jasne! kable do wymiany! jestem pełen podziwu! furka nawet w takim przypadku nie zawiodła! a jechałem z Katowic do Będzina jakieś 25 km! i to w korkach na lpg! i lpg nie strzelił! chyba już wiem czemu od jakiegoś czasu pojawiały sie falujące obroty na gazie!
Jeszcze jedno pytanie jakie polecacie kable WN (jakiej firmy) w miare przystępnej cenie! (PROPONUJE MI BOSCH'e - co o tym myślicie) podobno kable a kable to różnica! Dzięki wszystkim za szybkie odpowiedzi!
duchPW [Usunity]
Wysany: 2005-06-25, 14:47
w kwestii kabli mogę Cię co najwyżej odesłać do szukacza, bo trochę o nich było - na pewno z Bosha będziesz zadowolony, zwłaszcza, że można je dosztukowywać...