CY5 za duzo sie naczytałeś bajek na www.polody.prv.pl
Tegoroczny mistrz wygrał z 400 konna M5 a jechał tylko E30 325i!!!
Może coś z tego wywnioskujesz?!
_________________ Germany Style - tuning BMW czyli ciemno, nisko, szeroko, wystająco, zaskakująco i ze smaczkiem!!!
CY5 za duzo sie naczytałeś bajek na www.polody.prv.pl
Tegoroczny mistrz wygrał z 400 konna M5 a jechał tylko E30 325i!!!
Może coś z tego wywnioskujesz?!
Wniosek taki że miał więcej niż 150KM
Widocznie wystarczyło.
W Poznaniu na treningu było widać kto miał szperę ,a kto się męczył bez niej.
pozdro
_________________ Gdybym był konstruktorem samochodów ,myślałbym o samochodach jak Ci z BMW.W Ich przypadku nic dodać nic ująć.
węższe opony z większym ciśnieniem i nie za wysokie -bo lubią zejść
Tak tak ... załóż takie na tyl i spróbuj opanowac auto ... zyczę powodzenia
Na zawody TYLKO i WYŁĄCZNIE TA SAMA SZEROKOŚĆ CO Z PRZODU (ewentualnie rozmiar węższe) ... wtedy jest idealny balans przyczepności i łatwa kontrola (inne opcje zastosować gdy momentu brakuje, a brakuje często)
2. 325 sedan e36 95
3. 318i touring e46 02
4. 325i sedan e90 06
Zgadzam się ze wszystkim
wybebeszę tył,
węższe opony,
więcej powietrza w oponach,
dyfer chyba jednak zespawię, (mam dwa)
naj trudniej będzie z koniami i momentem.
_________________ Gdybym był konstruktorem samochodów ,myślałbym o samochodach jak Ci z BMW.W Ich przypadku nic dodać nic ująć.
Ja mzoe wybiore sie w tym rok ujako widz.
Bardzo mnei fascynuje ta dysciplana, niestety na razie nawet auto nieprzygotowane do tego, i umiejtonsoci jeszcze brak
Ze szperą dużo,dużo łatwiej!!!!!!!!!!!!!!A co do mocy to uważam ,że musi być ponad 200ps i najlepiej odciążyć tył auta(wybebeszyć wszystko)!!Trenować co dzień na każdym zakrecie!!!
200 kucy znalezc w seryjnym bedzie trudno.wystarczy zwykle nie zagazowane e30 325 na malych i waskich oponkach i nawet bez wybebeszania oczywiscie plus dobry kierowca i spokojnie da rade wszystkim..
Standardowe 2.5 170 KM , lekko wypróżnione napewno starczy ale..... Prawdopodobnie bedzie w Poznaniu European Drift Chaleng a co za tym idzie musi być ustawiony tor driftowy. Wtedy na pewno bedą zakrety na 3 bieg a raczej 2.5 juz nie da rady przy takiej predkości. Kolejna sprawa że szerokie opony dają lepszy feeling ale tez mają wiecej przyczepności. Znowu 170 KM moze sie okazać za mało. Dużo oczywiscie zależy od drivera ale jesli bedzie tez przejazd w parach i trafimy na mozniejsze auto.....to koniec. Mam nadzieję i tak was to nie zrazi i w tym roku dopisze frekwncja.
Co do jazdy na 3 biegu to 325i daje rade nawet na 205tkach.
Lecz jest wtedy strasznie cięzka do opanowania. Wiem bo próbowałem. Porędkość około 100-110km/h i tylko chyba raz mi wyszedł drift na 10-12 prób i to nawet nie tak jak dokońca bym chciał
Fakt faktem nie miałem wtedy jeszcze szpery i nie czułem autka tak jak teraz.
Tak czy i naczej napewno nie jest to łatwe, ale napewno nie nie możliwe
_________________ Nie prosta, lecz zakręt jest wyzwaniem ...
jeszcze dodaj że miałes 1 przłożenie dyfra wyżej (3,64 zamiast 3.73), że było to w Rykach i z pasażerem na pokładzie czyli plus 100kg i zajeduża przyczepność No i jestem pewien, że wtedy tak auta nie ogarniałes jak teraz