BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Przyrost naturalny
Autor Wiadomo
Piotr_1 
Tempiciel sekund

Pomg: 1 raz
Doczy: 11 Sie 2005
Skd: Bydgoszcz
Wysany: 2005-11-12, 16:51   

Cytat:
Ekonomiczna ciekawostka jaka się nasówa to to że lepiej teraz mieć dzieci (i to nie jedno lub dwa) wiązać koniec z końcem a na starość liczyć że dzieci i wnuki nam pomogą... bo prognozy polityki emerytalnej sa raczej nieciekawe:)

Dla mnie absurd. Dzieci nie mamy dla siebie, nie są po to aby na nas w przyszłości pracować. Dzieci mają liczyć na pomoc ze strony rodziców, a jeżeli dzieje się odwrotnie, to obie strony są nieszczęśliwe. Z punktu widzenia całego społeczeństwa, w przyszłości nikt też nie będzie pracował na starców; chyba że stworzą coś w stylu przymusowych obozów pracy.
E30 M332 1991........ ....U__________\

KotSylwester 

Doczy: 10 Kwi 2005
Skd: nie stąd
Wysany: 2005-11-12, 19:40   

Piotr to było jaka ekonomiczna ciekawostka...

Notabene nie zgadzam się z Tobą. Rodzice pomagali mi całe moje młode życie, czas będzie się odwdzięczyć.

Moja babcia zmarła mając 90 lat, w zeszłym roku i moji rodzice jej pomagali i finansowo i fizycznie. Podobnie i ja będę robił, starość nie radość, mam oddać rodziców do domu starców bo tak będzie łatwiej?

Akurat w moim przypadku nie będę musiał pomagać finansowo, ale jakbym miał jednego rodzica z emeryturą 800zł to uwierz mi że nie było by dla mnie przykre pomagać. :roll:

center 

Pomg: 17 razy
Doczy: 31 Lip 2004
Skd: Katowice
Wysany: 2005-11-13, 00:16   

ale to chyba oczywiste ze rodzina jest najwazniejsza, cokolwiek by sie o niej nie mowilo i jakiego by sie nie mialo podejscia, to w ogien zawsze...
bo wszyscy moga o nas zapomniec, wszyscy moga odejsc, wszyscy moga nas skreslic ale nie rodzina...

mgr inż. Jędrek ;)

PepiS 

Doczy: 21 Mar 2004
Skd: Ksiestwo Warszawskie
Wysany: 2005-11-13, 00:32   

truskawka napisa/a:
ja Wam dam!!!!!!!!!!!!!!! wina kobiet!!!!!!!!!!!!!!!!!!...to ja tu kombinuje pod gorke jak miec dzidzi, kradne na zalotcah dzieciami mamom nawet!!!!!!! a wy sugerujecie ze to nasza wina???????????????
pieknie!!!!!!!!!!
a ja ciagle tylko słysze.....jakie z was chojraki...ale dzieci miec nie chcecie!!!!!!!!!!!buuuuuuuhehehehehehe... :lol:
ps. moj Pepis akurat chce :) , ale statystycznie to wychodzi z moich badan wieloletnich ze tylko 1 na 134 chlop chce dziecko :)wy wolicie byc gigantami sexu...niz tatuskami :)hihihi :lol:
Miruska
No mam nadzieje, ze juz niedlugo nie bedziesz musiala krasc dzieci na zlotach kochanie :twisted: No a z moich badan statystycznych wynika, ze tylko z jedną kobietą na wszytskie dostepne chcialbym miec malego terroryste badz terrorystke :P

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: