BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
SOCZEWKI
Autor Wiadomo
duchPW
[Usunity]

Wysany: 2005-04-17, 01:01   

jak to z boku??
czy tak: )?
... ni eważne - przedewszystkim powinieneś "poprosić" "fachowca", żeby naprawił to co schrzanił...

poza tym trzeba wyjąć lampę i wszystko przestawić - z wyjęciem całej lampy nie powinieneś mieć kłopotu

odkręć atrapę - tylko tę część z lampą (2 śrubi i 2 spinki), potem odłącz kable od lamy (3 wtyczki od środka - pozycja, długie...) odkręć lampę od przodu (3 śrubki) i wyjmij (możesz mieć problemy z miejscem - wtedy wyjmij tylną część świateł mijania - jak przy zmianie żarówki)... a dalej rozkręcasz i składasz jak powinno być - pamiętaj, że lampy w Polsce powinny świecić: \_ \_ - można to przestawiać, tak by świeciły po angielsku - więc może dlatego Twój "fachowiec" tak załatwił sprawę

Vindevil 
Syn motopompy!

Pomg: 9 razy
Doczy: 21 Gru 2004
Skd: Częstochowa
Wysany: 2005-04-18, 07:15   

Jak masz uśmiech bokiem to wstawione masz dwie lewe lub prawe lampy.Jak kojarze to przestawić się chyba nie da bo są tylko trzy otwory do mocowania. W lewej i w prawej w różnych miejscach.

cypis
[Usunity]

Wysany: 2005-07-19, 16:21   

tak sobie czytam i soczewka hella bez usmiechu to tzw przejsciówka byla montowana w 88r ja ma tez takowe i najchetniej to xenony bym walnol kupilem zarówki 4800k i swiatlo biale ale bez rewelacji (saxo podajrze koszt ok 45zl) hmmm nie wiem czy zwykle nie swiecily lepiej ale tipo matki ma lepsze swiatla (ale zarówki 100W i kostki bylo trzeba mocnejsze i przekaznik bo sie wypalac zaczol)

a teraz pytanie jak i czym najlepiej wypolerowac lampy bo mam troche wypiaskowane :( (( i zastanawialem sie nad xenonami helli (takie z allegro ok 500zl) zda to egzamin???

sesil 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 29 Pa 2005
Skd: trzebinia
Wysany: 2005-10-31, 11:21   

witam

odswieze lekko temat..
zaczyna sie coraz szybciej zciemniac a reflektory w mojej 324d wygladaja jak dwie swieczuszki :? (e30 '87 ale szeroka lampa z soczewkami helli bez usmieszku) zastanawiajac sie nad tym doszedlem do wniosku ze 18-letnie lampki maja prawo sie zuzyc i zerknolem do katalogu IC - lampy sprzed 87 roku (zwykle, zamienniki) kosztuja 48zl a po 87 roku chyba cos 300zl (soczewka, rowniez zamienniki) i szczerze mowiac czytajac forum stwierdzam ze te soczewki to zadna rewelka (choc sa napewno ladniejsze :wink: )tylko sie zastanawiam czy beda pasowac bez zadnych przerobek (mocowania itp.)

poradzcie cos, moze probowac odrestaurowac moje (tylko jak :? )

Bruner 

Pomg: 16 razy
Doczy: 16 Lip 2004
Skd: Tczew
Wysany: 2005-10-31, 14:14   

Mam soczewki w waskiej lampie, wiec zamiana jest mozliwa. Z tego co wiem to nie trzeba zezbic zeby je zalozyc, ale pewny nie jestem wiec niech sie jeszcze ktos wypowie. Skoro da sie zalozyc soczewki do waskiej lampy to odwrotnie pewnie tez.
E30 318i Touring '92
E30 325e '86
E30 320i '90

HyenoX M42B18
[Usunity]

Wysany: 2005-10-31, 14:58   

witam ,

tez mam soczewke bez usmiechu i zastosowalem mocniejsze zarówki dla polepszenia jakosci swiatła

zalozylem 4 szt. po 100 wattt i jezdze tak od dobrych 3 latt.

pozdro

Marcin e30 
obibok :)

Pomg: 1 raz
Doczy: 20 Cze 2004
Skd: Łowicz
Wysany: 2005-10-31, 22:56   

do szerokiej lampy bez problemu można założyć "nie soczewki"

cypis0 

Doczy: 30 Pa 2005
Skd: gliwice
Wysany: 2005-11-01, 08:42   

witam
soczewka ma inne wtytczki ja prerabialem z nie soczewek na soczewki moge podac ci namiary na kolesia to za doslownie 1zl wytargasz od niego ładny komplecik wtyczek hmmm albo nawet ja gdzies mam moje stare jak bedziesz zainteresowany to daj znac na priv
pozdrawiam
michal

MaSTeR

Pomg: 1 raz
Doczy: 25 Sie 2005
Skd: Tychy
Wysany: 2005-11-01, 10:33   

A ja z kolei mam pytanie ( podpowiedz ) do ludzi ktorzy montuja xenony "z allegro" do zwyklych reflektorow ... czy przypadkiem nie jest tak ze zabronione jest uzywanie swiatel xenonowych w autach nie przystosowanych do nich ze wzgledu na to ze w KAZDYM aucie z ORYGINALNIE zalozonymi swiatlami xenonowymi jest AUTOMATYCZNA regulacja poziomu swiecenia swiatel ustawiajaca sie ( o ile mi wiadomo ) w zaleznosci od poziomu podloza ( widac to zwlaszcza przy zapalaniu swiatel jak sie stoi na parkingu - pierw swiatla ida na maxa w gore i sie znizaja do odpowiedniego poziomu ), dzieki ktorej nie oslepiamy nadjezdzajacych z przeciwka - w koncu swiatla xenonowe maja niezla temperature swiecenia. Co do zarowek 100Watt-owych to powiem tyle ... nawet na opakowaniach pisze "NOT FOR USE IN EUROPE" - kiedys takie kupilem jeszcze do rekina na pojedynczej lampie ( H4 100/90) swiecily pozadnie ale ten napis ... hmm... chyba mowi sam za siebie. Jeszcze moge skomenowac roznice miedzy zwyklymi reflektorami a soczewkowymi jako ze w rekinie mam zwykle a w e30 soczewy ... powiek krutko ... soczewki bija swiatla z rekina ( ktore z reszta sa takie same jak w e30 bez soczewek ) pod kazdym wzgledem. POZDRO.

sesil 

Wysany: 2005-11-01, 11:04   

sprobuje wiec najpierw od wymiany zarowek , tak czy siak przydadza sie przy ewentualnej wymianie reflektorow.

choc nie wydaje mi sie zeby to byla szansa na jakis cud nad wisla :)

PS: jak wyglada przesylka w IC, jezeli zamowilbym 2 lampki (2*48zl) chodzi o koszta,czas,pakowanie itp.

sesil 

Wysany: 2005-11-10, 23:08   

chcialem sie pochwalic ze wymienilem zaroweczki w moich paskudnych lampach na tungsramy+50% light czy cos. tak jak myslalem rewelacji nie ma ale jest ciut lepiej, juz nie boje sie jezdzic po zmroku :lol:

ale nie spodziwalem sie ze bede musial filtra powietrza wykrecac zeby wymienic zarowke :shock: (e30 324d m21)

SmasherE30 
Coś tam wiem

Pomg: 11 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2010-01-10, 21:33   

ODGRZEWAM KOTLETA!

Mam pytanie do Tych którzy w swoich wąskich E30 zamontowali reflektory firmy NEOLITE.

Miki już wcześniej pisał że całkiem spox. Czekam na więcej opinii bo cena korci i chcem sobie sprawić nowe ori lampy do mojego youngtimera...

http://allegro.pl/item856..._bmw_3_e30.html
http://allegro.pl/item874..._e28_3_e30.html

Dzięki. Pozdro

This post was sponsored by letter ///M like Maciek ;)
Ostatnio zmieniony przez SmasherE30 2010-01-10, 21:34, w caoci zmieniany 1 raz  

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: