witajcie mam taki problem ... po lekkim nieudanym paleniu padlo sprzeglo tylko teraz czy to docisk czy tarcza objawy sa tkie ze auto rusza jedzie ale np na 3 ce gwaltownie dodajac gazu nie przyspiesza ale wkreca sie na obroty i to bardzo szybciutko .. i co to mogło pasc
oki i nastepne pytanie czy sprzeglo i docisk do e34 silnik m 20 2,5 pasuje np od auta z silnikiem 2,0 ?
i nastepne pytanie ile to moze kosztowac uzywka, a ile mniejwiecej za nove.. pozdro
_________________ Systemy alarmowe, pozarowe, monitoring projekt, wycena Pisac PW
c@liber [Usunity]
Wysany: 2005-07-20, 23:47
No cóz objawy wskazują na przepalona tarczę sprzęgłową i na to że ci sie ona poprostu ślizga, co może być winą wyrobionego docisku .
Co do cen i pasowania z 2.0 to nie wiem bo BMW mam od 4 dni z czego 2 dzień stoi na warsztacie .
Pozrowienia.
Ja kiedys miałem Peugeota i pod górke na 5 biegu zamykałem obrotomierz a auto prawie stało w miejscu Tarcza była padnięta.
Ogólnie bardziej stawiam na tarcze, szybciej sie zużywa niż docisk. Pojeździj jeszcze kilka dni i jak sprawa sie pogorszy to raczej tarcza będzie napewno do wymiany
straszne ceny podajecie - komplet sachs'a można śmiało znaleźć za 500-550 zł, w podobnej cenie można też kupić komplet-oryginał od BMW
pozdro
morus54 [Usunity]
Wysany: 2005-07-21, 21:19
Jak za długo będziesz zwlekał z wymiana to ci się docisk przegrzeje i będzie krzywy i tez będziesz musiał wymienić. O ile już to nie nastąpiła. Takie spekulacje, co padło bez rozbierania top wróżenie w fusach. A te ceny to nie wiem z skąd bierzecie te ceny w ogóle w Inter Carsie (gdzie ceny są chore) sprzęgło komplet sachs-a do 2 l kosztuje 680 zł a Valeo 600 zł.
duchX [Usunity]
Wysany: 2005-07-21, 22:44
Popieram przedmowce sprzeglo masz do wymiany nie wiem ile trwalo to twoje "jaranie" (sprzegla) ale jak przegrzales docisk i robisz to dalej jezdzac tym autkiem to tez sobie go wymien bo napewno jest lekko krzywyi przegrzany:) i jak zalozysz tarcze nowa a nie wymienisz docisku to i tak po pewnym czasie zacznie slizgac
duchX [Usunity]
Wysany: 2005-07-21, 22:48
Komplet
Valeo okolo 530
Sachs okolo 600
luzem sie nie oplaca
WEdlug ETK z 2,0 pasuje do 2,5
100% SPALIŁES TARCZ SPRZEGLA,SLIZGA CI SIE JAK AUTOMAT,DODAJESZ GAZU A ON CI WCHODZI NA OBROTY-TO TARCZ SPRZEGLA.TEZ TAK PRZYPALIŁEM I BYLA TO TARCZ-TE SAME OBJAWY.
POZDROO
_________________ BIAŁE MOGĄ WIĘCEJ
...tylko i wylacznie bety;)
dokladnie jest jak z automatem .. tylko ze automat jeszcze przyspiesza a moje sie tylko wkreca na obroty .. nie ma zadnej roznicy jest tak samo jak bylo tydzien temu .. a przegrzane jest bankowo bo siwy dym z pod maski szedl to napewno od tego mysle kupic uzywke bo nie wiem ile bede jedzil tym autem mam na oku to http://moto.allegro.pl/se...=4121&country=1 tylko czy to pasuje d silnika 2,5 dzieki za wszystkie porady pozdro ..
_________________ Systemy alarmowe, pozarowe, monitoring projekt, wycena Pisac PW
...SLIZGA CI SIE JAK AUTOMAT,DODAJESZ GAZU A ON CI WCHODZI NA OBROTY...
a co to za obraźliwa opinia w stosunku do automatów miałęś z nimi jakieś przeżycia
Podałem tylko przykład jak zachowuje sie kolegi auto,nie maialem na mysli krytykowania takze looz
_________________ BIAŁE MOGĄ WIĘCEJ
...tylko i wylacznie bety;)
duchX [Usunity]
Wysany: 2005-07-23, 22:11
A skad wiesz ze uzywany docisk nie jest przegrzany i pokrzywiony ?? zamienil stryjek siekierke na kijek wiedz o tym ze czasami lepiej wydac na raz 700 niz kopic cos za 100 dac za robote 200 i potem robic to jeszcze raz bo w tedy bedziesz zalowal nie zebym sie czepial chce ci tylko doradzic wiem to z autopsji niestety