BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
SPRZĘGŁO CZY DOCISK ???
Autor Wiadomo
MrKrYH_e34 

Doczy: 24 Sie 2004
Skd: Turek- Poznań
Wysany: 2005-07-20, 22:57   SPRZĘGŁO CZY DOCISK ???

witajcie mam taki problem ... po lekkim nieudanym paleniu padlo sprzeglo tylko teraz czy to docisk czy tarcza ?? objawy sa tkie ze auto rusza jedzie ale np na 3 ce gwaltownie dodajac gazu nie przyspiesza ale wkreca sie na obroty i to bardzo szybciutko .. i co to mogło pasc ??
oki i nastepne pytanie czy sprzeglo i docisk do e34 silnik m 20 2,5 pasuje np od auta z silnikiem 2,0 ?? ?
i nastepne pytanie ile to moze kosztowac uzywka, a ile mniejwiecej za nove.. pozdro

c@liber
[Usunity]

Wysany: 2005-07-20, 23:47   

No cóz objawy wskazują na przepalona tarczę sprzęgłową i na to że ci sie ona poprostu ślizga, co może być winą wyrobionego docisku .
Co do cen i pasowania z 2.0 to nie wiem bo BMW mam od 4 dni z czego 2 dzień stoi na warsztacie :D .
Pozrowienia.

sancho

Doczy: 20 Mar 2004
Skd: WZ wśćiekły zapierdalacz
Wysany: 2005-07-21, 09:35   

czesc Przemku
po 1 trzeba bylo sie tak nie popisywac przed dupeczkami :wink:

po drugie mialem tak kiedys po jakims czasie troche przeszło ( doba dwie )

jak już musisz wymieniać wymień cały komplet łożysko tarcza docisk no chyba ze nie bedziesz tym juz dlugo jezdzil

ja za komplet do swojej ktory w zasadzie jest taki sam jak w 325 dalem ok 750 pln (sachs)

pozdrawiam ........ i opanuj sie chlopie z tym jaraniem :P

sawicz
[Usunity]

Wysany: 2005-07-21, 18:19   

A do e28 528i Sachs tarcza docisk lozysko 940zl Wymien cale bedzie spokoj .Pozdrawiam

Lord Lukasz 
ciągłe zmiany

Pomg: 5 razy
Doczy: 18 Kwi 2005
Skd: Sanok
Wysany: 2005-07-21, 20:06   

Ja kiedys miałem Peugeota i pod górke na 5 biegu zamykałem obrotomierz a auto prawie stało w miejscu :D :D :D Tarcza była padnięta.

Ogólnie bardziej stawiam na tarcze, szybciej sie zużywa niż docisk. Pojeździj jeszcze kilka dni i jak sprawa sie pogorszy to raczej tarcza będzie napewno do wymiany

E36 325i qp

http://www.youtube.com/user/TheLordLukasz

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2005-07-21, 21:04   

straszne ceny podajecie - komplet sachs'a można śmiało znaleźć za 500-550 zł, w podobnej cenie można też kupić komplet-oryginał od BMW
pozdro

morus54
[Usunity]

Wysany: 2005-07-21, 21:19   

Jak za długo będziesz zwlekał z wymiana to ci się docisk przegrzeje i będzie krzywy i tez będziesz musiał wymienić. O ile już to nie nastąpiła. Takie spekulacje, co padło bez rozbierania top wróżenie w fusach. A te ceny to nie wiem z skąd bierzecie te ceny w ogóle w Inter Carsie (gdzie ceny są chore) sprzęgło komplet sachs-a do 2 l kosztuje 680 zł a Valeo 600 zł.

duchX
[Usunity]

Wysany: 2005-07-21, 22:44   

Popieram przedmowce sprzeglo masz do wymiany nie wiem ile trwalo to twoje "jaranie" (sprzegla) ale jak przegrzales docisk i robisz to dalej jezdzac tym autkiem to tez sobie go wymien bo napewno jest lekko krzywyi przegrzany:) i jak zalozysz tarcze nowa a nie wymienisz docisku to i tak po pewnym czasie zacznie slizgac

duchX
[Usunity]

Wysany: 2005-07-21, 22:48   

Komplet
Valeo okolo 530
Sachs okolo 600
luzem sie nie oplaca :)
WEdlug ETK z 2,0 pasuje do 2,5

HAMANN E30 
German-Style

Doczy: 26 Sie 2004
Skd: BYDGOSZCZ
Wysany: 2005-07-22, 03:23   

100% SPALIŁES TARCZ SPRZEGLA,SLIZGA CI SIE JAK AUTOMAT,DODAJESZ GAZU A ON CI WCHODZI NA OBROTY-TO TARCZ SPRZEGLA.TEZ TAK PRZYPALIŁEM I BYLA TO TARCZ-TE SAME OBJAWY.
POZDROO :wink:

nokerman 
ostatni mohikanin

Pomg: 21 razy
Doczy: 22 Mar 2004
Skd: Puławy
Wysany: 2005-07-22, 08:01   

HAMANN E30 napisa/a:
...SLIZGA CI SIE JAK AUTOMAT,DODAJESZ GAZU A ON CI WCHODZI NA OBROTY...

a co to za obraźliwa opinia w stosunku do automatów :evil: miałęś z nimi jakieś przeżycia :idea: :?: :?:

E30 325iA 1987r. Coupe :mrgreen: Spritmonitor.de
E39 528iA 1999r. Touring :mrgreen: Spritmonitor.de
E61 530dA 2005r. Touring :mrgreen: Spritmonitor.de
«Nigdy Nikogo O Nic nie Proś Sami Przyjdą Sami Dadzą»

MrKrYH_e34 

Doczy: 24 Sie 2004
Skd: Turek- Poznań
Wysany: 2005-07-22, 10:52   

dokladnie jest jak z automatem .. tylko ze automat jeszcze przyspiesza a moje sie tylko wkreca na obroty .. nie ma zadnej roznicy jest tak samo jak bylo tydzien temu .. a przegrzane jest bankowo bo siwy dym z pod maski szedl to napewno od tego :( mysle kupic uzywke bo nie wiem ile bede jedzil tym autem mam na oku to http://moto.allegro.pl/se...=4121&country=1 tylko czy to pasuje d silnika 2,5 ?? dzieki za wszystkie porady pozdro ..

HAMANN E30 
German-Style

Doczy: 26 Sie 2004
Skd: BYDGOSZCZ
Wysany: 2005-07-22, 14:10   

nokerman napisa/a:
HAMANN E30 napisa/a:
...SLIZGA CI SIE JAK AUTOMAT,DODAJESZ GAZU A ON CI WCHODZI NA OBROTY...

a co to za obraźliwa opinia w stosunku do automatów :evil: miałęś z nimi jakieś przeżycia :idea: :?: :?:

Podałem tylko przykład jak zachowuje sie kolegi auto,nie maialem na mysli krytykowania takze looz :wink:

duchX
[Usunity]

Wysany: 2005-07-23, 22:11   

A skad wiesz ze uzywany docisk nie jest przegrzany i pokrzywiony ?? ?? zamienil stryjek siekierke na kijek :) wiedz o tym ze czasami lepiej wydac na raz 700 niz kopic cos za 100 dac za robote 200 i potem robic to jeszcze raz bo w tedy bedziesz zalowal nie zebym sie czepial chce ci tylko doradzic wiem to z autopsji niestety

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: