Wysany: 2005-07-15, 17:06 Czy to napewno alternator?
Na wstępie odrazu wspomne ze nie chodzi o moją bemke tylko samochód mojej mamy. Dzisiaj wracając do domu zapaliła sie kontrolka od ładowania, silnik zaczął sie trzęść i miał bardzo niskie obroty a na końcu zgasł. Teraz jest tak za kazdym razem po odpaleniu. Czy to napewno alternator bo akumulator odziwo jest ok kręci bez problemu a sam silnik zapala na dotyk. Chodzi o polo G40.
Anonymous Go
Wysany: 2005-07-18, 21:56
uuu mama jezdzi autem z turbinka???? tak najprawdopodobniej uszkodzny jest altermnator a tak na 70% uklad wzbudzenia-sciag jeszcze dla upewnienia sie przewod D+ i zobacz czy kontrolka zgasnie jak przekrecisz zaplon-jezeli kontrolka sie nie pali jak sciagniesz przewod to znaczy ze uszkodzony jest alternator-jezeli nie znaczy ze masz problem w instalacji(zwarcie do masy)
duchX [Usunity]
Wysany: 2005-07-19, 08:30
Co ma alternator do gasniecia autka ?? skoro odpala za kazdym razem czyli prad jest silnik ma za male obroty albo spada ponizej obrotow ktore nie zapewniaja odpowiedniego napiecia i aalternator sie nie wzbudza moim zdaniem nie jest to wina alternatora
Anonymous Go
Wysany: 2005-07-19, 21:57
no widocznie zle zrozumialem-troche zle to opisales!!skoro kontrolka gasnie przy obrotach ok.900 to jest ok-jezeli auto ma zbyt niskie obroty to nie ma szans aby alternator sie wznudzi-proponuje opisz dokladniej problem!!!
Łukasz_Poznań [Usunity]
Wysany: 2005-07-19, 23:41
Sorry Panowie troche przespalem tego posta i w między czasie sam sobie poradziłem z tym problemem.