BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
poślizgo kontrolowane... i te nie do końca....
Autor Wiadomo
LUKAS 
Klubowicz

Pomg: 22 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Mińsk Mazowiecki
Wysany: 2005-06-21, 09:46   

Tak apropo driftingu, to kiedy będzie jakaś kolejna eliminacja w Polsce :?:

Wybiera się wogóle ktoś z Naszego szacownego grona ;) :D

powered by LUKAS Performance

325i E30 Coupe mit 60% Sperre

powered by LUKAS Performance - Biała ;) => RennWagen Project
330CiA E46 - Niebieska => Auto po bułki ;)

Łukasz 
Samotny Nawigator

Doczy: 26 Sie 2004
Skd: W-wa
Wysany: 2005-06-21, 10:11   

Moja fura to Mistrz Prostej, zakręcać jeszcze nie umiem, a o drifcie gdzies tam czytałem 8)

A na drifcie zawsze jest pełno betek, tylko nie wiem, czy ktoś od nas tam pojeździwa....

Pawel-e30 

Pomg: 2 razy
Doczy: 17 Kwi 2004
Skd: Wawa-Grochów
Wysany: 2005-06-23, 18:14   

Łukasz napisa/a:
zakręcać jeszcze nie umiem,

hahahaha kierownik musi wrescie pare łopon zutylizować i będzie wiadział oco chodzi :lol:

Łukasz 
Samotny Nawigator

Wysany: 2005-06-24, 09:18   

Tak też zrobię jak odbiorę ten mój buracki wóz od swap-ownika :twisted:

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2005-06-24, 10:30   

LUKAS napisa/a:
Tak apropo driftingu, to kiedy będzie jakaś kolejna eliminacja w Polsce :?:

Wybiera się wogóle ktoś z Naszego szacownego grona ;) :D

bez szpery - ZAPOMNIJ :?

Bruner 

Pomg: 16 razy
Doczy: 16 Lip 2004
Skd: Tczew
Wysany: 2005-06-24, 15:47   

Pioter_W napisa/a:

O ile dobrze pamietam to koles ktory wygral zeszloroczne zawody ( w tym roku zreszta tez wygral) w wywiadzie mowil ze nie ma szpery.
E30 318i Touring '92
E30 325e '86
E30 320i '90

Baur 

Doczy: 05 Lip 2004
Skd: Warszawa
Wysany: 2005-06-24, 16:08   

Hmmm... powiem Wam że ja nie wierze że można naprawde łładnie kontrolować dłuuuugi poślizg kręcać jednym kółkiem. Zdarza się że niezeszperowane stare dyfry, jak dostaną dobrze po garach, same się blokują. Może w tym tkwi ten brak szpery :D Madej miał taki dyfer w e28. Niby szpery nie miał, a kręcił bąki aż miło. Jak dobrze spuchnie to sam się zeszperuje. Może zlać olej ? :D

"(...) Proste są dla szybkich samochodów, zakrety są dla szybkich kierowcow" C. McRae

SmasherE30 
Coś tam wiem

Pomg: 11 razy
Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2005-06-24, 16:55   

Baur ...pomyśl
Jak montujesz twarde spręzyny i amorki to w zakręci samochód przechyla ci się znacznie mniej od seryjnego :idea: Moje maleństwo lata bokiem jak ją lekko rzuce na odpowiedniej nawierzchni i kręci na 2 kółka i pięknie można ją operować, za to u Brunera (to samo auto praktycznie 4d 2,0) na seryjnym zawiasie, wyższy śr ciezkości, duuuże prechyły, łapało tylko wewnętrzne koło i gucio ... i to było na macie poślizgowej w toruniu :idea: jak sciąłęm ręcznym i kontynuowałem gazem to był już nie do skontrowania ... no nie dla mnie (czyt: gościa za kierownica tego autka :wink: )
A teraz dodajmy do tego masywniejsze stabilizatory na przykłąd od touringa i moim zdaniem sprawa jest oczywista, takie auto chodzi pięknie bokiem ... popatrz jaką glebę ma auto kolegi z Poznania od szrego e30 325 mtechnik ... i jak się przechyla podczas jazdy bokiem ... WCALE... oczywiscie sa granice, bo n desce auto w poślizgu jest tak newrwowe, że wystarczy małą niedokładność nawierzchni i bączek :wink:

Nawet dodam że jeżdżac z Lukasem też sa dziwne jazdy w stylu mała rybka i dodanie gazu a on łąpie tylko na wewnętrzne koło ... tak chałowy efekt że łomamo :idea: :!: :shock: :?

Wystarczy twardszy zawias i obniżenie śr. Cięzkości i postawienie auta bez szpery jest na prawde proste... jak chcesz to ci pokaże w niedzielę :wink:

This post was sponsored by letter ///M like Maciek ;)
Ostatnio zmieniony przez SmasherE30 2005-06-24, 17:00, w caoci zmieniany 2 razy  

Łukasz 
Samotny Nawigator

Wysany: 2005-06-24, 16:57   

No to Smasher GalMoko zachwwieje sie w posadach :D

SmasherE30 
Coś tam wiem

Wysany: 2005-06-24, 17:01   

? :lol:

Baur 

Doczy: 05 Lip 2004
Skd: Warszawa
Wysany: 2005-06-30, 12:42   

Smascher... proszę...

Jasne że twarda zawiecha to umożliwia, ale co szpera to szpera.
To Ty jezdzij swoją, a ja założe szpere, i zobaczymy któ bedzie lepiej jezdził. ja Ci postawie auto bokiem i na seryjnym zawieszeniu, nie ma problemu, ale chodzi o pewność kontroli i swobode sterowania auta gazem. Jezdze 9 lat tylnym napędem więc.. nie pokazuj mi :D Pojezdzij jeszcze troszkę...

"(...) Proste są dla szybkich samochodów, zakrety są dla szybkich kierowcow" C. McRae

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2005-06-30, 12:59   

Bruner napisa/a:
Pioter_W napisa/a:

O ile dobrze pamietam to koles ktory wygral zeszloroczne zawody ( w tym roku zreszta tez wygral) w wywiadzie mowil ze nie ma szpery.

ja tam nie jestem gościem o ponadprzeciętnych umiejętnościach, a ten gość, jak sam zauważyłeś, wygrał zeszłoroczne zawody, więc niech on sobie jeździ bez szpery, a ja CHCĘ SZPEEEERĘ!!!!!!!!!!!!!!!!

Smash, a na jakim podłożu jeździłeś? - bo pamiętaj, że im mniej się koła trzymają podłoża, tym łatwiej się pali na 2 koła - zauważ, że nawet przy zwykłym jaraniu kapcia, jak się oponki rozgrzeją, to potem pali na 2 kółka.... ale nie zawsze od początku

Łukasz 
Samotny Nawigator

Wysany: 2005-06-30, 13:03   

Dajcie chłopakowi pokazać co potrafi :D

Co szpAra to szpAra, tylko te ceny..... :( najmniej wołaja 600 plnów, a 800,900 to norma

Smash wiesz przecież to nie to samo, - bez szpery -prawda? Powiedz, że wiesz..... 8)

SmasherE30 
Coś tam wiem

Wysany: 2005-06-30, 13:27   

Baur napisa/a:
To Ty jezdzij swoją, a ja założe szpere, i zobaczymy któ bedzie lepiej jezdził. ja Ci postawie auto bokiem i na seryjnym zawieszeniu, nie ma problemu, ale chodzi o pewność kontroli i swobode sterowania auta gazem

Łukasz napisa/a:
Smash wiesz przecież to nie to samo, - bez szpery -prawda? Powiedz, że wiesz.....

Tak, macie 100% rację! Ze szpera jest ZAWSZE tak samo więc nie ma zaskoczenia, po prostu jedzie bokiem i od razu jest reakcja i ładny poslizg na 2 kółka. Dodatkowo podczas przebijania się w poślizgu przez różne rodzaje nawierzchni jest większa kontrola. Mi chodziło o sam fakt, że można pójść całkiem dobrze bokiem w aucie bez szpery, gdy ma ono troszke zmienione zawieszenie. I tu własnie chodzi o to że jak nie ma szpery to się trzeba namęczyć i Maciek Polody o tym wie i dlatego koleś z Poznania wygrywa ciągle zawody :idea: Pomyslcie jakby smigał ze szperą :shock: :twisted:

Piotrze, tak jest, masz rację. Wspomniałem o tym, że najlepiej mi się jeździ na mokrym. Reakcje nie wiele wolniejsze, a autko i gumy mnej się zużywają no i jest mniejsza przyczepność :D . Jak jest mokro to wsżedzie wchodze bokiem, bo dyfer łąpie na 2 kółka. Na sucho musze się namęczyć a i tak nie zawsze sie uda ... nawet w poślizgu może skończyć ciągnąć po zerwaniu na 2 koła i postawi mnie prosto (tak jak to się działo na placyku).

Dyfer bez szpery jest często nieobliczalny i bywa niebezpieczny :idea:

Pozdro :wink:

Łukasz 
Samotny Nawigator

Wysany: 2005-06-30, 13:31   

Maciek Polody Smash ma zaspawany dyfer, więc 100%szperę, więc o czym my mówimy? Czyżbyś pisał o kimś innym?

LUKAS 
Klubowicz

Skd: Mińsk Mazowiecki
Wysany: 2005-06-30, 15:00   

Łukasz napisa/a:
Maciek Polody Smash ma zaspawany dyfer, więc 100%szperę, więc o czym my mówimy? Czyżbyś pisał o kimś innym?

Łukasz nie uważnie przecztałeś. Chodzi o to że bez szpery ciężej siędriftuje, Polody o tym wie. To jedna sprawa

Chłopak ze srebrnej E30 325i z Poznania wygrywa zawody niemając szpery ponieważ Polody docenia jego jazdę, bo skoro nie ma szpery i tak dobrze driftuje to znaczy że jest dobrym kierowcą i to własnie to Polody docenia w tym kierowcu, o to chodziło.

PZDR ;)