Wysany: 2010-03-02, 21:25 Felgi 18 do e36.. PROBLEM
Witam , panowie zakupilem felgi do mojej E36 touring felgi maja parametry 8x18 h2 ET 15 opony sa na nich 225/40/18.. problem w tym ze delikatnie obcieraja , auto ma zawieszenie m technic orginalne.. co zrobic bym mogl te felgi zalozyc i nie martwic sie o przycierki twarde zawieszenie , rozgiac nadkola troszke ? pomocy
Przepraszam jesli nie w tym miejscu dalem swoj temat , ale jestem tu nowy
18 cali przy et15 we36 to faktycznie problem skoro seryjnie jest od 41-47 pozostaje wyciąganie nadkoli lub szukanie felg o większym ET
_________________ Jest piękna, cudowna, wspaniała i szybka, lubi jak naciskasz przyśpieszając wtedy wie jak ciągnąć..............paliwo ze zbiornika...to twoja beemka.
czy wymiana sprezyn na czerwone np. http://allegro.pl/item916...ning_sport.html tych , pomoze cos czy tylko bardziej go obnizy ? bo gdyby byl twardszy a wysokosc auta sie nie zmienila nie bylo by tak zle , gdzie w warszawie robia taka usluge jak wyciaganie nadkola ? bo samemu to chyba mozn tylko popsuc
hmmm... to czyli tych sprezyn orginalnych m technica nie zmieniac ? delikatnie rozgiac nadkola to moze bym dal rade , mam dosc duza rurke ktora mysle ze dobrze by do tego posluzyla , zalezy mi na tych felgach bo maja ladny wzor i tym bardziej ze juz je zakupilem , tez myslalem by zalozyc troszke nizsze i wezsze opony np. 215/35 tylko czy to zalatwi sprawe ? postaram sie troszke rozgiac nadkola ..
[ Dodano: 2010-03-03, 17:20 ]
chemik211 napisa/a:
No tylko naciągnięcie nadkoli lub poklepanie rantów, ci zostaję ,ja u siebie to sam robiłem odpowiednią rurą
a czy ty tez miales ten problem ? u mnie wystaje jakies pol centymetra i dobija gdy ostro skrecam lub gdy wpdne w dolek... juz sam nie wiem co mam zrobic...
Fajna maszynka widzialem na innym forum , ktos sobie nia robil nadkola , a tu na terenie wawy ma ktos taka i zrobil by mi odplatnie oczywiscie ? bardzo bede wdzieczny o informacje...
Robiłem to u kolegi Pinczera w dwóch e34 i u siebie, podnosiłem auto na podnośniku, wsadzałem rurę między oponę a nadkolem i opuszczałem na podnośniku tak żeby nadkole wsparło się na rurze, i przekręcałem rurę z wyczuciem i tak kilka razy,efekt według mnie bardzo dobry,lakier cały,jeszcze jest dobrze podnośnikiem hydraulicznym kolumnowym to zrobić, zapierasz sie o nadkole wewnątrz i rozpychasz na zewnątrz
_________________ Bandyci Mogą Wszystko
[move]Pamiętaj ,ze gaz niszczy silniki ,ale tylko tym ,którzy go nie maja [/move]
efekt może być taki sam jak byś to robił profesjonalną maszyną , razem z bratem robiliśmy tak w jego e46 touring i wyszło bardzo dobrze. Dobrze jest nagrzać farbę na samym rancie żeby nie poodpryskiwała
A tak to mniej więcej wygląda
http://www.youtube.com/wa...feature=related
Powodzenia
_________________ BMW Bardzo Mile Widziane
SPRZEDAM WSZYSTKIE CZESCI Z BMW E36 320 COUPE W AUTOMACIE