ja na przykład przez cały okres tych mrozów nie miałem najmniejszych problemów z moją e34,do przedwczoraj. gdy podszedłem do babci dumny i szczęśliwy(wszyscy na około klęli na auta i pomagałem ciagnąc!)a tu niespodzianka. zakręcił po kichał i....padł!!! tel. do kafarka i zaraz sie pojawił . dwa metry pociągnął i zaskoczyła....niewdzięczna!! ako ma rok!!
_________________ Bóg stworzył BMW bo miał gust...A inne samochody.... Hmm....miał też poczucie humoru...
panowie pozwólcie ze sie dołączę do tematu ako moja lalka stoi cały czas na dworze jest -20albo -30 podchodzę i pali na dotyk a ojciec ma peugeota 407 2.0 w dieslu wyprowadził z garażu pojechał do pracy a po robocie nie mógł juz odpalić a ako ma nie cały rok pozdrawiam
_________________ nawet Papież jeździ BMW > Bóg powiedział ludziom co dobre
panowie pozwólcie ze sie dołączę do tematu ako moja lalka stoi cały czas na dworze jest -20albo -30 podchodzę i pali na dotyk a ojciec ma peugeota 407 2.0 w dieslu wyprowadził z garażu pojechał do pracy a po robocie nie mógł juz odpalić a ako ma nie cały rok pozdrawiam
ale nie mogł odpalic bo aku padło całkowicie czy kręci normalnie a auto nie odpala.diesle maja gorzej mna mrozie niestety.potrzebuja po pierwsze wiecej prądu do rozruchu bo wiekszy opór stawiaja no i ropa gęstnieje przez co nei jest prawidłowo wtryskiwana
pod blokiem jak ktoremus sasiadowi uda sie odpalic diesla na mrozie to pierwsze pol minuty robi chmure dymu na całe osiedle
_________________ Jak Ci powiedzą ze lejesz wode to powiedz ze temat jest jak rzeka
w te mrozy, tam gdzie w kraju jest około -30 padają nawet nowe samochody z dizlami. Podobno nawet tankujące ropę z dodatkami na renomowanych stacjach... I aku nie jest tutaj powodem jak napisał kamil.
Witam, mam problem z moim autem. podczas chłodnych dni (-17) zamarł mi zamek centralny. Auto mam otwierane na kluczyk a teraz wszystko padło. Mogę włożyć kluczyć do zamka i tylko swobodnie nim ruszac w lewo i prawo tylko ze drzwi są ciągle zamkniete..pomocy jak to narawic.
Panowie moglibyście mi powiedzieć na jakiej zasadzie działają grzane zamki i grzane lusterka ?
Przez te morzy padł mi sterownik centralnego zamka(zacięty bagażnik klapka wlewu paliwa i drzwi pasażera ale udało się odblokować ) pyzatym auto pali bez problemu
Lusterka podobno grzeją cały czas, nawet jak jest ciepło, jakiś opór w zależności od temperatury czy coś takiego. Lusterka grzeją nawet bez tylnej szyby, bo rzadko włączam tylną szybę, a lusterko topi się.
wstyd powiedzieć, ale jeszcze nie aku w domu, podładowany. A ja się nie mogę zebrać (tak to jest jak masz drugie auto, na zewnątrz mróz...). Choć nie wiem, czy aku jeszcze żyje, wody destylowanej trochę dolałem, a po kilkunastu godzinach nie wrzało ( a chyba powinno). Dziś obowiązkowo odpalę, choć już zapobiegawczo przeglądałem ofertę nowych aku.....
_________________ Weteran
Ostatnio zmieniony przez Łukasz 2010-02-01, 09:11, w caoci zmieniany 1 raz