BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Beemki walczą z ZIMĄ
Autor Wiadomo
cytryn 
http://bmw.tczew.pl

Doczy: 22 Kwi 2007
Skd: Tczew
Wysany: 2010-01-27, 09:36   

ja na przykład przez cały okres tych mrozów nie miałem najmniejszych problemów z moją e34,do przedwczoraj. gdy podszedłem do babci dumny i szczęśliwy(wszyscy na około klęli na auta i pomagałem ciagnąc!)a tu niespodzianka. zakręcił po kichał i....padł!!! ;/ tel. do kafarka i zaraz sie pojawił . dwa metry pociągnął i zaskoczyła....niewdzięczna!! ako ma rok!!

cytryn

helmut 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 22 Sty 2010
Skd: ŁĘCZNA
Wysany: 2010-01-27, 10:01   

panowie pozwólcie ze sie dołączę do tematu ako moja lalka stoi cały czas na dworze jest -20albo -30 podchodzę i pali na dotyk a ojciec ma peugeota 407 2.0 w dieslu wyprowadził z garażu pojechał do pracy a po robocie nie mógł juz odpalić a ako ma nie cały rok pozdrawiam :)

kamil.k 
złota ronczka

Pomg: 29 razy
Doczy: 09 Gru 2005
Skd: piotrków trybunalski
Wysany: 2010-01-27, 10:11   

helmut napisa/a:
panowie pozwólcie ze sie dołączę do tematu ako moja lalka stoi cały czas na dworze jest -20albo -30 podchodzę i pali na dotyk a ojciec ma peugeota 407 2.0 w dieslu wyprowadził z garażu pojechał do pracy a po robocie nie mógł juz odpalić a ako ma nie cały rok pozdrawiam :)

ale nie mogł odpalic bo aku padło całkowicie czy kręci normalnie a auto nie odpala.diesle maja gorzej mna mrozie niestety.potrzebuja po pierwsze wiecej prądu do rozruchu bo wiekszy opór stawiaja no i ropa gęstnieje przez co nei jest prawidłowo wtryskiwana

pod blokiem jak ktoremus sasiadowi uda sie odpalic diesla na mrozie to pierwsze pol minuty robi chmure dymu na całe osiedle

sprzedam częsci silnikowe 320i/323i

Łukasz 
Samotny Nawigator

Pomg: 22 razy
Doczy: 26 Sie 2004
Skd: W-wa
Wysany: 2010-01-27, 10:46   

w te mrozy, tam gdzie w kraju jest około -30 padają nawet nowe samochody z dizlami. Podobno nawet tankujące ropę z dodatkami na renomowanych stacjach... I aku nie jest tutaj powodem jak napisał kamil.

mała 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczya: 30 Sty 2010
Skd: dolnośląskie
Wysany: 2010-01-30, 20:51   

Witam, mam problem z moim autem. podczas chłodnych dni (-17) zamarł mi zamek centralny. Auto mam otwierane na kluczyk a teraz wszystko padło. Mogę włożyć kluczyć do zamka i tylko swobodnie nim ruszac w lewo i prawo tylko ze drzwi są ciągle zamkniete..pomocy jak to narawic.

beryl 

Pomg: 9 razy
Doczy: 11 Lis 2007
Skd: WPR
Wysany: 2010-01-31, 15:41   

Dwie sztuki mam i żadnych problemów w zimę (nie mieszkam na Miami), oprócz może tego, że zimna kiera jest w mrozy.

kamil.k 
złota ronczka

Pomg: 29 razy
Doczy: 09 Gru 2005
Skd: piotrków trybunalski
Wysany: 2010-01-31, 16:41   

Łukasz, odpaliłes ??

sprzedam częsci silnikowe 320i/323i

PRINS 

Doczy: 01 Maj 2008
Skd: Mielec
Wysany: 2010-01-31, 21:12   

Panowie moglibyście mi powiedzieć na jakiej zasadzie działają grzane zamki i grzane lusterka ?

Przez te morzy padł mi sterownik centralnego zamka(zacięty bagażnik klapka wlewu paliwa i drzwi pasażera ale udało się odblokować ) pyzatym auto pali bez problemu :)

318Albert 
2x 3er mit szperre

Pomg: 3 razy
Doczy: 12 Sie 2009
Skd: Kielce
Wysany: 2010-01-31, 21:13   

Normalnie trzymasz chwile klamkę i zamek się grzeje a lusterka razem z tylna szybą się grzeją.

beryl 

Pomg: 9 razy
Doczy: 11 Lis 2007
Skd: WPR
Wysany: 2010-02-01, 00:11   

318Albert napisa/a:
a lusterka razem z tylna szybą się grzeją

Lusterka podobno grzeją cały czas, nawet jak jest ciepło, jakiś opór w zależności od temperatury czy coś takiego. Lusterka grzeją nawet bez tylnej szyby, bo rzadko włączam tylną szybę, a lusterko topi się.

Łukasz 
Samotny Nawigator

Pomg: 22 razy
Doczy: 26 Sie 2004
Skd: W-wa
Wysany: 2010-02-01, 09:10   

kamil.k napisa/a:
Łukasz, odpaliłes ??

wstyd powiedzieć, ale jeszcze nie :oops: aku w domu, podładowany. A ja się nie mogę zebrać (tak to jest jak masz drugie auto, na zewnątrz mróz...). Choć nie wiem, czy aku jeszcze żyje, wody destylowanej trochę dolałem, a po kilkunastu godzinach nie wrzało ( a chyba powinno). Dziś obowiązkowo odpalę, choć już zapobiegawczo przeglądałem ofertę nowych aku.....
Ostatnio zmieniony przez Łukasz 2010-02-01, 09:11, w caoci zmieniany 1 raz  

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: