BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
[E34 M20] Płyn w oleju (kawa z mlekiem) i olej w płynie
Autor Wiadomo
MAJSU 

Pomg: 14 razy
Doczy: 14 Wrz 2006
Skd: Warszawa
Wysany: 2009-12-22, 16:21   

bono20002 napisa/a:
Gdzie takie tanie głowice do b25 można kupić?

To specjalna promocja dla Warszawskich cfaniaków 8-) Zdzierają na nas tyle że na głowice zawsze mamy promo.

ukinio 

Doczy: 09 Mar 2006
Skd: Nowy Dwór Mazowiecki
Wysany: 2009-12-22, 21:56   

Majsu to ja chyba tez naleze do warszawy bo jak rok temu z ciekawosci spytalem ile za wymiane pierscieni w astrze 1 1.7tds powiedzieli mi ok 1000zl za robocizne hehe.wiec zrobilem sam za 1000zl i dwie vodki dla chlopakow z obrobki silnikow :) . w tym wymienuione zawory uszczelniacze panewki prowadnice pierscienie i wygladzenie cyliondrow na samochodzie oczywiscie rozrzad nowy olej i plyn .
Panowie nie ma nic za darmo. ostatnio mialem robic remont m43. koszt samych uszczelek do silnika to ok 600zl po znizkach a gdzie panewki itd
pzdr

MAJSU 

Wysany: 2009-12-22, 22:18   

ukinio napisa/a:
Majsu to ja chyba tez naleze do warszawy bo jak rok temu z ciekawosci spytalem ile za wymiane pierscieni w astrze 1 1.7tds powiedzieli mi ok 1000zl za robocizne hehe.wiec zrobilem sam za 1000zl i dwie vodki dla chlopakow z obrobki silnikow :) . w tym wymienuione zawory uszczelniacze panewki prowadnice pierscienie i wygladzenie cyliondrow na samochodzie oczywiscie rozrzad nowy olej i plyn .
Panowie nie ma nic za darmo. ostatnio mialem robic remont m43. koszt samych uszczelek do silnika to ok 600zl po znizkach a gdzie panewki itd
pzdr

1000zł za robociznę czegoś takiego to kosmos jakiś :roll: Ale w ASO Opla za wymianę simmeringa wału płaciłem ponad 700 z czego sam simering 40zł ;/ 60km od Wawy to samo 200zł.

Ja właśnie rewitalizuję M20B25: nowy rozrząd, pompa wody, wszystkie simmeringi i uszczelki, guma przepływki i już się uzbierało się ponad 500zł po zniżkach na szczęście nie muszę rozbierać silnika od środka więc takie rzeczy jak planowanie głowicy jakieś pierścienie czy panewki na szczęście mnie ominie.

Ostatnio zmieniony przez MAJSU 2009-12-22, 22:19, w caoci zmieniany 1 raz  

ukinio 

Doczy: 09 Mar 2006
Skd: Nowy Dwór Mazowiecki
Wysany: 2009-12-22, 22:25   

hehe powiem ci ze przy m43 same graty wyszly by mnie ponad 1500zl dlatego wsadzilem m50 od Kajtka.pzdr

MARAS 
plecak doświadczeń

Pomg: 45 razy
Doczy: 02 Kwi 2004
Skd: Gdańsk
Wysany: 2009-12-23, 19:41   

RobertE34 napisa/a:
najpierw wmawiali mi, że mam łańcuszek, a potem się zastanawiali, czy podołają 6 garom....

:wow: jacyś fachowcy od beemków :lol:

RobertE34 
Poszukaj zanim napiszesz !!!
Bardzo Mądry Wydatek

Doczy: 05 Gru 2009
Wysany: 2009-12-26, 10:36   

MARAS napisa/a:

:wow: jacyś fachowcy od beemków :lol:

Właśnie dla tego ich NIE wybrałem :) Z tego autoclassicservice jestem na razie zadowolony, ale wczoraj dostali pierwszego minusa. Nie mogłem się powstrzymać i zajechałem wczoraj na cargo, gdzie puściłem ją ze 2-3 razy bokiem i...dym spod maski. Otwieram maskę i widzę jakieś delikatne "wymioty". Drżącą ręką sprawdzałem co to jest...na szczęście nie było tłuste, tylko zielone i pachnące :) . Okazało się że odpowietrzenie było nie dokręcone - skończyło się na strachu, dokręceniu śrubki i dolaniu litra utraconego petrygo...

Widać zbuntowała się dziewczyna, że tak ją bez szacunku potraktowałem, więc więcej już jej bokiem nie puszczę, chyba że delikatnie na śniegu :)

MAJSU 

Wysany: 2009-12-26, 11:41   

No niestety warsztatu który w 100% wszystko zrobi zgodnie ze sztuką jeszcze w Wawie niema :( Zawsze zapomną o jakiejś śrubce, uszczelce...

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: