A ja Ci odpiszę tak:
1 - po założeniu xenonów z allegro zacząłem zwracać uwagę na to jakie lampy mnie oślepiają z przeciwka i strzelam 80-90% to standardowe żarówki.
2 - oślepiają te zamontowane do lamp bez soczewki i bez prawidłowego ustawienia.
3 - nawet samopoziomwanie w najnowszej serii 7 czy S klasie nie nadąża za naszymi drogami
podtrzymuje....wszyscy uwzieli sie na alle....xenon bo duzo czeresniakow w zwykle lampy wklada,seicento,passat,gulfy mk3 itp (do aut nic niemam,podaje przyklady lamp bez soczewki
w e30 (black hella) xenon 6000klw to jest to,mowcie co chcecie ale ta chinszczyzna daje duzo lepsza widocznosc
ja niedawno stracilem dowod za "xsenon" ze niby oslepia strasznie. a to nie jest mozliwe bo nie raz mialem sprawdzane lampy i sa ustatione ze swieca "az za bardzo" w dol. mili policjanci wydaje mi sie ze bardziej sie przyczepili do tego ze BMW i ze 4 mlodych jechalo. dowod zabrali (na szczescie jeszcze mieki),mandat 100zl i ponowny przeglad (koszt 20zl) wiec nie ma tragedii. musialem xsenon zdemontowac ale siedzi juz z powrotem bo jest o wiele wieksza i leszpa widocznosc.
Milicjanty zazwyczaj stoją po stronie doświetlania prawego pobocza wiec ich oślepiają zenony.
Ja dlatego przy przesłonach w lampach majstrowałem i obniżyłem poziom.
_________________ Było E30 320i 83r Lapisblau Było E34 520i m30b30 90r Silver Jest E34 525i m52b25TU 90r Diamant schwarz metallic
Ja myślałem o xenon'ach ale żeby to miało ręce i nogi najpierw należałoby zmienić odbłyśniki w soczewkach.
Czaiłem się na allegro na odbłyśniki lub ew. uszkodzone prawie nowe lampy.
Dla ścisłości nowa soczewka do lamp do E30 (z uśmiechem) kosztuje 170 zł. Nowa cała lampa 240
Kupiłem dwa prawe DEPO - uszkodzone nówki za 100 zł - chodziło mi tylko o soczewki
Poczekałem na wieczór, ustawiłem światła na ścianie TESCO - mam już wprawę
A efekt na drodze rewelka! O
Odbłyśnik w soczewce ma ogromne znaczenie przy zwykłej żarówce, dlatego soczewki które mają po 18 - 23 lata powinny być natychmiast wymienione na nowe.
Sorki ale mam kilka de-kompletów lamp do E30 w piwnicy że wiem co mówię
Oczywiście nie jest to xenon!!!!! Także proszę od razu nie
Nie mam problemu przy kontroli przez miśki.
Nie "uszkadzam" oryginalnych reflektorów.
Widoczność jest jak w "nowej" E30 20 lat temu hehehehehe a to jest cool!!!
Dlaczego nie zamontowałem xenon'ów?
Ponieważ żaden dystrybutor nie pozwolił mi na zaingerowanie w okablowanie zestawu w taki sposób żeby było możliwe szybkie zamienienie żarników na zwykłe żarówki! Po prostu straciłbym gwarancję na żarniki i przetwornice.
Każdy podejmie decyzję samodzielnie i mam tylko prośbę!
Ustawiajcie dobrze światła to nawet najmocniejszy xenon na soczewce nam krzywdy nie zrobi!!
Pozdro
_________________ Fajnie jest mieć drugą Żonę Nie marudzi, zawiezie gdzie trzeba i zawsze ma ochotę na zabawę.