BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
[e30] xenon HID
Autor Wiadomo
wally 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 02 Lis 2009
Skd: W-wa, okol NDMaz.
Wysany: 2009-11-04, 22:00   

cichecki0511 napisa/a:
A ja Ci odpiszę tak:
1 - po założeniu xenonów z allegro zacząłem zwracać uwagę na to jakie lampy mnie oślepiają z przeciwka i strzelam 80-90% to standardowe żarówki.

2 - oślepiają te zamontowane do lamp bez soczewki i bez prawidłowego ustawienia.

3 - nawet samopoziomwanie w najnowszej serii 7 czy S klasie nie nadąża za naszymi drogami

podtrzymuje....wszyscy uwzieli sie na alle....xenon bo duzo czeresniakow w zwykle lampy wklada,seicento,passat,gulfy mk3 itp (do aut nic niemam,podaje przyklady lamp bez soczewki

w e30 (black hella) xenon 6000klw to jest to,mowcie co chcecie ale ta chinszczyzna daje duzo lepsza widocznosc

pozdr

Alvex 

Doczy: 27 Cze 2009
Skd: Bielany/ Wawa
Wysany: 2009-12-17, 20:32   

ja niedawno stracilem dowod za "xsenon" ze niby oslepia strasznie. a to nie jest mozliwe bo nie raz mialem sprawdzane lampy i sa ustatione ze swieca "az za bardzo" w dol. mili policjanci wydaje mi sie ze bardziej sie przyczepili do tego ze BMW i ze 4 mlodych jechalo. dowod zabrali (na szczescie jeszcze mieki),mandat 100zl i ponowny przeglad (koszt 20zl) wiec nie ma tragedii. musialem xsenon zdemontowac ale siedzi juz z powrotem bo jest o wiele wieksza i leszpa widocznosc.

Yabi 

Pomg: 11 razy
Doczy: 16 Gru 2006
Skd: Golub-Dobrzyń
Wysany: 2009-12-17, 21:57   

Milicjanty zazwyczaj stoją po stronie doświetlania prawego pobocza wiec ich oślepiają zenony. :)
Ja dlatego przy przesłonach w lampach majstrowałem i obniżyłem poziom.

lijo1979 

Doczy: 09 Lip 2009
Skd: Wrocław
Wysany: 2009-12-17, 23:33   

Ja myślałem o xenon'ach ale żeby to miało ręce i nogi najpierw należałoby zmienić odbłyśniki w soczewkach.

Czaiłem się na allegro na odbłyśniki lub ew. uszkodzone prawie nowe lampy.
Dla ścisłości nowa soczewka do lamp do E30 (z uśmiechem) kosztuje 170 zł. Nowa cała lampa 240 ;)

Kupiłem dwa prawe DEPO - uszkodzone nówki za 100 zł :jupi: - chodziło mi tylko o soczewki

Żarówki mam Philips night guide - takie jak w tym linku.
n.p.: http://www.allegro.pl/ite...wotnosc_50.html

Wymieniłem soczewki. P=L więc nie ma problemu ;)

Poczekałem na wieczór, ustawiłem światła na ścianie TESCO - mam już wprawę :spoko:

A efekt na drodze rewelka! O
Odbłyśnik w soczewce ma ogromne znaczenie przy zwykłej żarówce, dlatego soczewki które mają po 18 - 23 lata powinny być natychmiast wymienione na nowe.
Sorki ale mam kilka de-kompletów lamp do E30 w piwnicy że wiem co mówię :)

Oczywiście nie jest to xenon!!!!! Także proszę od razu nie :x

Nie mam problemu przy kontroli przez miśki.
Nie "uszkadzam" oryginalnych reflektorów.
Widoczność jest jak w "nowej" E30 20 lat temu hehehehehe a to jest cool!!!

Dlaczego nie zamontowałem xenon'ów?

Ponieważ żaden dystrybutor nie pozwolił mi na zaingerowanie w okablowanie zestawu w taki sposób żeby było możliwe szybkie zamienienie żarników na zwykłe żarówki! Po prostu straciłbym gwarancję na żarniki i przetwornice.

Każdy podejmie decyzję samodzielnie i mam tylko prośbę!

Ustawiajcie dobrze światła to nawet najmocniejszy xenon na soczewce nam krzywdy nie zrobi!!

Pozdro

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: