BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
CO JEST ?? CZEMU PRZEGRYWAM Z CALIBRĄ???
Autor Wiadomo
kazik 

Pomg: 1 raz
Doczy: 25 Wrz 2004
Skd: Wieluń
Wysany: 2005-01-26, 19:54   

Przyznam się bez bicia :lol: pmyliło mi się :oops: :oops: :oops:
Więcej nie pisze nic po pijaku :wink:
Ale seryjnie widziałem już pare razy jak podczas palenia siadał przud.Niech ja tylko dopadne coś w miare mocnego z przednim napędem to to sprawdze doświadczalnie :twisted:

mocry
[Usunity]

Wysany: 2005-01-26, 19:59   

no pewnie, ze tyl jest dociazony podczas przyspieszania - w koncu nas w fotel wciska :mrgreen: a nie lecimy na pysk kiere :wink: :wink: :wink:

ArtiBig 

Doczy: 10 Gru 2004
Skd: Białystok
Wysany: 2005-01-26, 21:01   

piszecie o kadetach a one sa mało porównywalne do beemek bo sa lzejsze

z corsą 2,0 16v to wogule ciezko by było :d

a tak wogule to ja nawet niewiem czy mam motoronic czy L-jetronic

a co do zwezki do gazu to da sie ja wywalic ?? a gaz wposcic jakims przewodem w te rurke dolotową??

i czemu w calibze jest mixer przed przepustnica a umnie przed przepływką ?? ??

faktem jest ze calibra jest gozej wykonana , szybciej rdzewieje ( u brata widac małe kwiatki umnie ani sladu i biegi wchodza mniej precyzyjnie i sam dzwiek silnika jest mniej melodyjny

ciekaw jestem jak by wygladało starcie 325i lub 325e z calibra 2,5 V6 albo 325iX z calibra 4X4

mocry
[Usunity]

Wysany: 2005-01-26, 21:21   

Calibra 4x4 na w standardzie bodaj 210 konikow :) wiec 325i by raczej nieciekawie wygladalo w konfrontacji :wink: a V6 2.5 ma chyba 177 koni czy cos takiego - to bylby niezly pojedynek (z 325i) 8) chialbym cos takiego zobaczyc :D

cinek_sw 
Dezerter

Skd: Leszno
Wysany: 2005-01-26, 21:37   

kazik napisa/a:
Przyznam się bez bicia :lol: pmyliło mi się :oops: :oops: :oops:
Więcej nie pisze nic po pijaku :wink:

Kazik no nie... :lol: :lol: :lol: usmiałem się jak przeczytałem twoją kwestie...

Piłeś nie jedź, nie piłeś wypij....

GG 6271263

------------------------------------------------------
nawet Papież jeździ BMW -> > Bóg powiedział ludziom co dobre :) :)

SmasherE30 
Coś tam wiem

Pomg: 11 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2005-01-26, 22:21   

Cali V6 to kibel i nie przystaje do 325 tym bardziej że am jest chyba tyle samo kucy. NAtomiast 2,0 turbo 4x4 to silnik marzenie i tutaj już jest niewesoło bo 6,5 do paki to ... ma M3 :D

This post was sponsored by letter ///M like Maciek ;)

ArtiBig 

Doczy: 10 Gru 2004
Skd: Białystok
Wysany: 2005-01-26, 22:30   

MOZE TO WAS ZACIEKAWI ALE WIDZIELISMY CALIBRE Z SILNIKIEM 1,7TD Z VECTRY A

KOLES ZAJEZDZIŁ 2,0 POKOMBINOWAŁ I ZROBIŁ DIESLA I SIE ROZWALIŁ NA DRZEWIE :D

NIECH MI KTO OBJASNI CZY MAM MOTOTRONIC CZY L JETRONIC I CZY MAM KATALIZATOR CZY TO JEST ZWYKŁY TŁUMIK BO NI JAK NIMOGE DOJSC

Marcin 
Nurburgring Fan

Pomg: 2 razy
Doczy: 10 Sie 2004
Skd: Katowice
Wysany: 2005-01-26, 23:07   

SmasherE30 napisa/a:
Kazik ... wiesz dlaczego podczas palenia w ośce siadał przód :?: :lol: Jest kilka powodów:
1) Jak palisz to zdziera sie guma a więc średnica koła się zmniejsza a więc autko siada :lol:
2) poza tym jak już zjarasz kapcia na maxa to powietrze uchodzi i wtedy bardzo siada :lol:

Panowie podczas palenia gumy przednim napedem siada przod poniwqaz jest zaciagniety reczny na maksa :D Sprobujcie i zobaczycie!

Marcin 
Nurburgring Fan

Wysany: 2005-01-26, 23:11   

SmasherE30 napisa/a:
NAtomiast 2,0 turbo 4x4 to silnik marzenie i tutaj już jest niewesoło bo 6,5 do paki to ... ma M3 :D

Masz racje Smasher :D ten silnik tak sie rozpedza w drodze do warsztu. To Turbo to jeden z najgorszych silnikow Opla, czesciej naprawiales niz jezdziles. Opel po prostu nie poswiecicl mu na tyle duzo uwagi.
W katalogu zapiera dech w piersiach ale potem...jest juz tylko gorzej :D
Mysler, ze kolega z Calibra Team potwierdzi moja opinie.
Poza tym nie oszukujmy sie, V6 Opla nigdy nie dorowna rzedowym
6 BMW. BMW robi jedne z najlepszych motorow swiata i Opel jeszcze dlugo nie osiagnie takiego poziomu.
Bo sa silniki dobre i lepsze, a lepsze jest wrogiem dobrego :D

SmasherE30 
Coś tam wiem

Wysany: 2005-01-26, 23:30   

To żeś pierdyknął ... Homer przy tobie to pikuś :lol:
A co do trwałości tego silniczka to Ciekawe co kolega od Cali napisze, bo 2,0T to raczej jeden z fajniejszych rozwojowych silniczków (o wytrzymałosci nic nie wiem)

Marcin 
Nurburgring Fan

Wysany: 2005-01-26, 23:40   

SmasherE30 napisa/a:
To żeś pierdyknął ... Homer przy tobie to pikuś :lol:

Bo Homer to ja tylko w dawnym wcieleniu :D

mocry
[Usunity]

Wysany: 2005-01-27, 11:14   

Cytat:
Cali V6 to kibel i nie przystaje do 325

Cytat:
V6 Opla nigdy nie dorowna rzedowym
6 BMW

Mozna by powiedziec, ze "kibel" to tym bardziej 2.0 8V oplowskie, ktore jest slabsze od rzędowego 2.0 beemki a widzicie co sie dzieje :? Nie jestem przekonany co do tego, ze 325 zmłuci V6 opla 8) - trzeba sprawdzic :wink: A najlepiej V6 beemki Vs. V6 Opla :wink:

Marcin 
Nurburgring Fan

Wysany: 2005-01-27, 11:25   

mocry napisa/a:
A najlepiej V6 beemki Vs. V6 Opla :wink:

A widziales kiedys V6 BMW :?:

Baur 

Doczy: 05 Lip 2004
Skd: Warszawa
Wysany: 2005-01-27, 11:37   

BMW to przyjemność i klasa. Szybkość nie jest najwazniejsza, jak w sexie, ważne ze robisz to dobrze, a nie szybko.... :D :D :D

Przedni naped to zaprzeczenie sportowego prowadzenia, to tak jakbyś ścigał sie taczką ! Co z tego że jest szybsza, jak w zakręcie płuży przodem ?! Ty w beci wbijasz dwójke w zakręcie, gaz w podłodze, siwy dym czarne chmury, a na twarzy wielki uśmiech !! !! :D Robisz co chcesz, a auto ma jechać !! !

p.s. Widzieliście porządne auto dające radośc auto z przednim napedem ?

fiat, opel, peugeot, daewoo, citroen, mazda - zero sexu nawet w nazwie kontra BMW, Mercedes, Porsche, Jaguar, Ferrari itp... Hmmmm.... :D Mniam mniam...

"(...) Proste są dla szybkich samochodów, zakrety są dla szybkich kierowcow" C. McRae

Marcin 
Nurburgring Fan

Wysany: 2005-01-27, 11:53   

Baur napisa/a:
BMW to przyjemność i klasa. Szybkość nie jest najwazniejsza, jak w sexie, ważne ze robisz to dobrze, a nie szybko.... :D :D :D

Przedni naped to zaprzeczenie sportowego prowadzenia, to tak jakbyś ścigał sie taczką ! Co z tego że jest szybsza, jak w zakręcie płuży przodem ?! Ty w beci wbijasz dwójke w zakręcie, gaz w podłodze, siwy dym czarne chmury, a na twarzy wielki uśmiech !! !! :D Robisz co chcesz, a auto ma jechać !! !

p.s. Widzieliście porządne auto dające radośc auto z przednim napedem ?

fiat, opel, peugeot, daewoo, citroen, mazda - zero sexu nawet w nazwie kontra BMW, Mercedes, Porsche, Jaguar, Ferrari itp... Hmmmm.... :D Mniam mniam...

Baur ten post zglaszam do konkursu na najlepszy post forum Beemka-Klub. TO JEST TO :!: :!: :!:

Baur 

Doczy: 05 Lip 2004
Skd: Warszawa
Wysany: 2005-01-27, 11:59   

:D Dzięki !! ! Myśle że takie przekonanie mają wszyscy na tym forum :D

"(...) Proste są dla szybkich samochodów, zakrety są dla szybkich kierowcow" C. McRae

SmasherE30 
Coś tam wiem

Wysany: 2005-01-27, 12:05   

mocry napisa/a:
Mozna by powiedziec, ze "kibel" to tym bardziej 2.0 8V oplowskie, ktore jest slabsze od rzędowego 2.0 beemki a widzicie co sie dzieje

Nic sie nie dzieje :!: To sa samochody na LPG, czyli wogóle nie ma o czym rozmawiać :!: Silniki BMW nie współpracują dobrze z gazem. Postaw koło siebie seryjne autka i zobaczysz wtedy gdzie jest ta różnica 14KMów :twisted:

Ostatnio zmieniony przez SmasherE30 2005-01-27, 12:34, w caoci zmieniany 1 raz  

center 

Pomg: 17 razy
Doczy: 31 Lip 2004
Wysany: 2005-01-27, 12:07   

SmasherE30 napisa/a:

Nic sie nie dzieje :!: To sa samochody na LPG, czyli wogóle nie ma o czym rozmawiać :!: Silniki BMW nie współpracują dobrze z gazem. Postaw koło siebie seryjne autka i zobaczysz wtedy gdzie jest ta różnica 14KMów :twisted:

to kolejne swiete slowa...moze zaczniemy je gdzies spisywac zeby byly w 1 miejscu :)

mgr inż. Jędrek ;)

Marcin 
Nurburgring Fan

Wysany: 2005-01-27, 12:30   

SmasherE30 napisa/a:
Cytat:
Mozna by powiedziec, ze "kibel" to tym bardziej 2.0 8V oplowskie, ktore jest slabsze od rzędowego 2.0 beemki a widzicie co sie dzieje

Smasher czemu jak kogos cytujesz to sie nie wyswietla kogo???

center 

Pomg: 17 razy
Doczy: 31 Lip 2004
Wysany: 2005-01-27, 12:40   

Mcinek napisa/a:
SmasherE30 napisa/a:
Mocry napisa/a:

to zalezy co sobie napiszesz w cytowaniu...jak po prostu quote to bedzie tylko cytat a jak w quote="nick" to bedzie via osoba...
chyba ze nie skumalem o co Ci chodzi.. 8)

mgr inż. Jędrek ;)

Domel 

Doczy: 19 Sie 2004
Skd: Manchester
Wysany: 2005-01-27, 15:10   

center napisa/a:
Mcinek napisa/a:
SmasherE30 napisa/a:
Mocry napisa/a:

to zalezy co sobie napiszesz w cytowaniu...jak po prostu quote to bedzie tylko cytat a jak w quote="nick" to bedzie via osoba...
chyba ze nie skumalem o co Ci chodzi.. 8)

Klikasz na ikonke "cytuj" na gorze nad postem i widzisz jakie są rezultaty w powyżej mojego textu :D

cinek_sw 
Dezerter

Skd: Leszno
Wysany: 2005-01-27, 15:20   

eeee co to nauka cytowania czy forum techniczne?? :D :D :D

a skoro już wszyscy zgłaszają jakieś ciekawe cytaty, to może i ja zgłosze odpowiedź Domela do konkursu na "Największe piramidy cytatów..." :wink: bo aż mi się gały wywróciły jak ją zobaczyłem... :wink:

GG 6271263

------------------------------------------------------
nawet Papież jeździ BMW -> > Bóg powiedział ludziom co dobre :) :)

sancho

Doczy: 20 Mar 2004
Skd: WZ wśćiekły zapierdalacz
Wysany: 2005-01-27, 19:43   

a ja wam powiem tak nie ma co gadac jak tylko sie zrobią warunki mogę zorganizować kooedukacyjny spot :wink: z moimi znajomymi z calibra team oddział warszawski
napewno przyjedzie jakas szybka 16v jakis ecotec pewnie 8v ,V6 moze nawet jakies turbo sie znajdzie pojedziemy tam gdzie zwykle i bedzie wszystko jasne ,kiedyś już to proponowałem ale temat umarł ale widząc takie zainteresowanie sądze że tym razem byłoby dużo lepiej trzeba tylko poczekać na lepsze warunki pogodowe

Jacek E30 
em pała E30

Doczy: 19 Lis 2004
Skd: P O Z N A Ń
Wysany: 2005-01-27, 20:48   

Co tu porównywać , konstrukcja V6 OPLA to poczatek lat 90-tych .170 KM i to jeszcze przy 24V to żaden powód do dumy !! ! BMW to 170 KM osiaga przy 12 wentylach i to w dodatku o ok. 10 lat wcześnej . Kiedys w AUTO SWIECIE był taki cykl leksykon techniki samochodowej i był opisywany silnik 6 cylindrowy cytuje : "... żaden inny silnik nie bedzie tak jedwabiście brzmiał jak rzędowa szóstka BMW ... "
P.S. Jak słysze jak to sie wkreca na obroty to mi sie rzygac chce takie : TRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR....

mocry
[Usunity]

Wysany: 2005-01-27, 21:49   

Mcinek napisa/a:
mocry napisa/a:
A najlepiej V6 beemki Vs. V6 Opla :wink:

A widziales kiedys V6 BMW :?:

Hehe :oops: troche sie zapedzilem :wink: chodzilo mi o to zeby przystawic 2.5 V6 opla do 2.5 beemy ale 24V

Wywietl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez moliwoci zmiany postw lub pisania odpowiedzi
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: