Przyznam się bez bicia pmyliło mi się
Więcej nie pisze nic po pijaku
Ale seryjnie widziałem już pare razy jak podczas palenia siadał przud.Niech ja tylko dopadne coś w miare mocnego z przednim napędem to to sprawdze doświadczalnie
mocry [Usunity]
Wysany: 2005-01-26, 19:59
no pewnie, ze tyl jest dociazony podczas przyspieszania - w koncu nas w fotel wciska a nie lecimy na pysk kiere
piszecie o kadetach a one sa mało porównywalne do beemek bo sa lzejsze
z corsą 2,0 16v to wogule ciezko by było :d
a tak wogule to ja nawet niewiem czy mam motoronic czy L-jetronic
a co do zwezki do gazu to da sie ja wywalic a gaz wposcic jakims przewodem w te rurke dolotową??
i czemu w calibze jest mixer przed przepustnica a umnie przed przepływką ??
faktem jest ze calibra jest gozej wykonana , szybciej rdzewieje ( u brata widac małe kwiatki umnie ani sladu i biegi wchodza mniej precyzyjnie i sam dzwiek silnika jest mniej melodyjny
ciekaw jestem jak by wygladało starcie 325i lub 325e z calibra 2,5 V6 albo 325iX z calibra 4X4
Calibra 4x4 na w standardzie bodaj 210 konikow wiec 325i by raczej nieciekawie wygladalo w konfrontacji a V6 2.5 ma chyba 177 koni czy cos takiego - to bylby niezly pojedynek (z 325i) 8) chialbym cos takiego zobaczyc
Pomg: 11 razy Doczy: 19 Mar 2004 Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2005-01-26, 22:21
Cali V6 to kibel i nie przystaje do 325 tym bardziej że am jest chyba tyle samo kucy. NAtomiast 2,0 turbo 4x4 to silnik marzenie i tutaj już jest niewesoło bo 6,5 do paki to ... ma M3
2) poza tym jak już zjarasz kapcia na maxa to powietrze uchodzi i wtedy bardzo siada
Panowie podczas palenia gumy przednim napedem siada przod poniwqaz jest zaciagniety reczny na maksa Sprobujcie i zobaczycie!
NAtomiast 2,0 turbo 4x4 to silnik marzenie i tutaj już jest niewesoło bo 6,5 do paki to ... ma M3
Masz racje Smasher ten silnik tak sie rozpedza w drodze do warsztu. To Turbo to jeden z najgorszych silnikow Opla, czesciej naprawiales niz jezdziles. Opel po prostu nie poswiecicl mu na tyle duzo uwagi.
W katalogu zapiera dech w piersiach ale potem...jest juz tylko gorzej
Mysler, ze kolega z Calibra Team potwierdzi moja opinie.
Poza tym nie oszukujmy sie, V6 Opla nigdy nie dorowna rzedowym
6 BMW. BMW robi jedne z najlepszych motorow swiata i Opel jeszcze dlugo nie osiagnie takiego poziomu.
Bo sa silniki dobre i lepsze, a lepsze jest wrogiem dobrego
Wysany: 2005-01-26, 23:30
To żeś pierdyknął ... Homer przy tobie to pikuś
A co do trwałości tego silniczka to Ciekawe co kolega od Cali napisze, bo 2,0T to raczej jeden z fajniejszych rozwojowych silniczków (o wytrzymałosci nic nie wiem)
Mozna by powiedziec, ze "kibel" to tym bardziej 2.0 8V oplowskie, ktore jest slabsze od rzędowego 2.0 beemki a widzicie co sie dzieje Nie jestem przekonany co do tego, ze 325 zmłuci V6 opla 8) - trzeba sprawdzic A najlepiej V6 beemki Vs. V6 Opla
BMW to przyjemność i klasa. Szybkość nie jest najwazniejsza, jak w sexie, ważne ze robisz to dobrze, a nie szybko....
Przedni naped to zaprzeczenie sportowego prowadzenia, to tak jakbyś ścigał sie taczką ! Co z tego że jest szybsza, jak w zakręcie płuży przodem ?! Ty w beci wbijasz dwójke w zakręcie, gaz w podłodze, siwy dym czarne chmury, a na twarzy wielki uśmiech !! Robisz co chcesz, a auto ma jechać !
p.s. Widzieliście porządne auto dające radośc auto z przednim napedem ?
fiat, opel, peugeot, daewoo, citroen, mazda - zero sexu nawet w nazwie kontra BMW, Mercedes, Porsche, Jaguar, Ferrari itp... Hmmmm.... Mniam mniam...
_________________ Części nowe i używane oraz warsztat BMW - 661 496 167
"(...) Proste są dla szybkich samochodów, zakrety są dla szybkich kierowcow" C. McRae
BMW to przyjemność i klasa. Szybkość nie jest najwazniejsza, jak w sexie, ważne ze robisz to dobrze, a nie szybko....
Przedni naped to zaprzeczenie sportowego prowadzenia, to tak jakbyś ścigał sie taczką ! Co z tego że jest szybsza, jak w zakręcie płuży przodem ?! Ty w beci wbijasz dwójke w zakręcie, gaz w podłodze, siwy dym czarne chmury, a na twarzy wielki uśmiech !! Robisz co chcesz, a auto ma jechać !
p.s. Widzieliście porządne auto dające radośc auto z przednim napedem ?
fiat, opel, peugeot, daewoo, citroen, mazda - zero sexu nawet w nazwie kontra BMW, Mercedes, Porsche, Jaguar, Ferrari itp... Hmmmm.... Mniam mniam...
Baur ten post zglaszam do konkursu na najlepszy post forum Beemka-Klub. TO JEST TO
Wysany: 2005-01-27, 12:05
mocry napisa/a:
Mozna by powiedziec, ze "kibel" to tym bardziej 2.0 8V oplowskie, ktore jest slabsze od rzędowego 2.0 beemki a widzicie co sie dzieje
Nic sie nie dzieje To sa samochody na LPG, czyli wogóle nie ma o czym rozmawiać Silniki BMW nie współpracują dobrze z gazem. Postaw koło siebie seryjne autka i zobaczysz wtedy gdzie jest ta różnica 14KMów
Ostatnio zmieniony przez SmasherE30 2005-01-27, 12:34, w caoci zmieniany 1 raz
Nic sie nie dzieje To sa samochody na LPG, czyli wogóle nie ma o czym rozmawiać Silniki BMW nie współpracują dobrze z gazem. Postaw koło siebie seryjne autka i zobaczysz wtedy gdzie jest ta różnica 14KMów
to kolejne swiete slowa...moze zaczniemy je gdzies spisywac zeby byly w 1 miejscu
Mozna by powiedziec, ze "kibel" to tym bardziej 2.0 8V oplowskie, ktore jest slabsze od rzędowego 2.0 beemki a widzicie co sie dzieje
Smasher czemu jak kogos cytujesz to sie nie wyswietla kogo???
to zalezy co sobie napiszesz w cytowaniu...jak po prostu quote to bedzie tylko cytat a jak w quote="nick" to bedzie via osoba...
chyba ze nie skumalem o co Ci chodzi.. 8)
to zalezy co sobie napiszesz w cytowaniu...jak po prostu quote to bedzie tylko cytat a jak w quote="nick" to bedzie via osoba...
chyba ze nie skumalem o co Ci chodzi.. 8)
Klikasz na ikonke "cytuj" na gorze nad postem i widzisz jakie są rezultaty w powyżej mojego textu
a skoro już wszyscy zgłaszają jakieś ciekawe cytaty, to może i ja zgłosze odpowiedź Domela do konkursu na "Największe piramidy cytatów..." bo aż mi się gały wywróciły jak ją zobaczyłem...
_________________ Marcin
Klubowicz
GG 6271263
------------------------------------------------------
nawet Papież jeździ BMW > Bóg powiedział ludziom co dobre :)
a ja wam powiem tak nie ma co gadac jak tylko sie zrobią warunki mogę zorganizować kooedukacyjny spot z moimi znajomymi z calibra team oddział warszawski
napewno przyjedzie jakas szybka 16v jakis ecotec pewnie 8v ,V6 moze nawet jakies turbo sie znajdzie pojedziemy tam gdzie zwykle i bedzie wszystko jasne ,kiedyś już to proponowałem ale temat umarł ale widząc takie zainteresowanie sądze że tym razem byłoby dużo lepiej trzeba tylko poczekać na lepsze warunki pogodowe
_________________ E-36 325 TDS
beemka bawara nowa czy stara to jest wlaśnie to co chłopaków dziś jara
Co tu porównywać , konstrukcja V6 OPLA to poczatek lat 90-tych .170 KM i to jeszcze przy 24V to żaden powód do dumy ! BMW to 170 KM osiaga przy 12 wentylach i to w dodatku o ok. 10 lat wcześnej . Kiedys w AUTO SWIECIE był taki cykl leksykon techniki samochodowej i był opisywany silnik 6 cylindrowy cytuje : "... żaden inny silnik nie bedzie tak jedwabiście brzmiał jak rzędowa szóstka BMW ... "
P.S. Jak słysze jak to sie wkreca na obroty to mi sie rzygac chce takie : TRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR....
_________________ Germany Style - tuning BMW czyli ciemno, nisko, szeroko, wystająco, zaskakująco i ze smaczkiem!!!
mocry [Usunity]
Wysany: 2005-01-27, 21:49
Mcinek napisa/a:
mocry napisa/a:
A najlepiej V6 beemki Vs. V6 Opla
A widziales kiedys V6 BMW
Hehe troche sie zapedzilem chodzilo mi o to zeby przystawic 2.5 V6 opla do 2.5 beemy ale 24V