BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Żarówki a'la xenon [mod.edit]
Autor Wiadomo
ROBA
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 30 Maj 2004
Skd: wawa
Wysany: 2004-12-08, 07:53   

panowie ja mam u siebie hella blue light i są zajebiste szczególnie do soczewek temp 5000 filtr uv nie wypalają odblasku mam je pół roku i są git kupiłem na allegro za59zł od gościa z gdańska zajmuje sie tylko hellą co orginał to orginał

LiZzArD
[Usunity]

Wysany: 2004-12-26, 00:10   

Odkopię trochę temacik - jestem właśnie na etapie wymiany żarówek ale mam problem. Jaki typ siedzi w E30 ? H1, H2, H4 czy jeszcze jakiś inny. Nie znalazłem nigdzie a nie chce mi się wyciągać żarówki żeby sprawdzić.

Pawel-e30 

Pomg: 2 razy
Doczy: 17 Kwi 2004
Skd: Wawa-Grochów
Wysany: 2004-12-26, 00:20   

H1

Scigany 

Doczy: 15 Sie 2004
Skd: Gliwice
Wysany: 2004-12-26, 11:22   

powiem Wam, ze sie zastanawialem nad zalozeniem ksenonow. Na allegro sa po 550zl firmy hella. Trzech moich kumpli zalozylo juz je do swoich betek, ( E30, E36, E34 ) i wyglada to naprawde super. Byla tez rozmowa na temat ukladu samopoziomujacego i spryskiwaczy wysokocisnieniowych. Nikt z nich tego nie zakladal, bo o ile sprysiwacze jeszcze mozna zalozyc, to uklad samopoziomowania jest cholernie drogi. W ustawie nie ma nic o tych ukladach, jedynie pisze o kolorze swiatla i jego natezeniu. Ja bede zakladal ksenony w styczniu, jak tylko wyplata sie na koncie pojawi, glownie z tego wzgledu iz codziennie wracam z pracy droga krajowa E-40, ktora jest nieoswietlona, i duzo na niej wypadkow, a podczas deszczu naprawde malo widac z moimi soczewkami. A powiem Wam, ze jak sie przejechalem z kumplem jego E30 z zalozonymi ksenonami na soczewkach, to wlasnym oczom nie wierzylem, bylo doslownie bialo jak w dzien, naokolo prawie, no masakra. Piekne swiatlo. Czytalem tez ,ze najlepiej ksenony "wychodza" na swiatlach soczewkowych, gdzie bardzo precyzyjnie mozna okreslic granice ich swiecenia. Takze reasumujac. Jak czesciej troche przetrzesz klosz, to az taki brudny nie bedzie, jak przy tak mocnym swieceniu obnizysz troche promien swiatla ( i tak one swieca o wiele dalej niz zwykle ) to sa male szanse na oslepianie kogos przy roznych polozeniach nadwozia. Powiem tak, znajomy mechanik z autoryzowanej stacji obslugo zakladal juz nie raz takie ksenony do zwyklych aut, nie bylo z tym nigdy problemu, jezeli sa one zalozone dobrze, duzym plusem jest tez to gdy sa zakladane pod swiatla soczewkowe, ktore precycyzyjnie rozszczepiaja swiatla. Inny kumpel w E36 juz poltora roku jezdzi z montowanymi ksenonami i nikt jeszcze mu nic nie zarzucil, a na przegladzie nawet sie nie pytali o to.
Ja bede zakladal w styczniu. Juz sie nie moge stycznia doczekac :P :)

gg 3437874

BADYL 

Pomg: 5 razy
Doczy: 20 Mar 2004
Skd: *****
Wysany: 2004-12-26, 11:35   

A co z załozeniem ksenonow jako swiatła DROGOWE czyli długie??

Scigany 

Wysany: 2004-12-26, 11:54   

w zestawie za 550zl sa swiatla mijania , czyli dwa zarniki, zreszta i tak dlugich sie wtedy nie uzywa, bo zwykle dlugie sa wo wiele slabsze niz ksenony mijania

gg 3437874

Kryhas
[Usunity]

Wysany: 2004-12-26, 14:41   

A czy te xenony za 550 zł są legalne tzn. chodzi mi o montaŻ ich w światłach czy policja się nie RZuca ??

pilnować błędów proszę :-) - MOD

Anonymous
Go
Wysany: 2004-12-26, 22:06   

Kryhas napisa/a:
A czy te xenony za 550 zł są legalne tzn. chodzi mi o montaŻ ich w światłach czy policja się nie RZuca ??

pilnować błędów proszę :-) - MOD

Nie są legalne. Za to traci się dowodzik. Do ksenonów muszą być sprykiwacze i układ samopoziomujący wtedy dopiero mogą mieć homologacje.

greg
[Usunity]

Wysany: 2004-12-27, 01:14   

Jeśli szukacie xenonów z chomologacją do lamp H4 to zapraszam na stronę
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=38010111
za te żarówki policja dowodu nie zabiera. Pozdrawiam

Marcin 
Nurburgring Fan

Pomg: 2 razy
Doczy: 10 Sie 2004
Skd: Katowice
Wysany: 2004-12-27, 01:36   

greg napisa/a:
Jeśli szukacie xenonów z chomologacją do lamp H4 to zapraszam na stronę
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=38010111
za te żarówki policja dowodu nie zabiera. Pozdrawiam

A czemu sadzisz, ze nie zabiera skoro nadal nie ma spryskiwaczy oraz ukladu samopoziomujacego???

Scigany 

Wysany: 2004-12-27, 06:19   

no to to sa te same o ktorych mowie, tylko ktos wieksza kase na nich zbiera

gg 3437874

greg
[Usunity]

Wysany: 2004-12-27, 19:34   

Mam kumpla który pracuje w serwisie BMW u Smorawińskiego w W-wie
i własnie na życzenie właścicieli samochodów mątują takie żarówki
H4lubH7 w zależności od budowy lampy (tylko żarówki firmy OSRAM) i tak się często składa że nie mają te auta układu poziomującego i spryskiwaczy. Zupełnie inaczej przedstawia się sprawa gdy autko ma soczewki wtedy muszą być conajmniej spryskiwacze.
Tak przy okazji to jakby ktoś chciał orginalne ringi od 5' to mogę się zapytać bo ten mój kumpel ostatnio mówił że coś takiego ma.

Anonymous
Go
Wysany: 2004-12-27, 19:56   

greg napisa/a:
H4lubH7 w zależności od budowy lampy (tylko żarówki firmy OSRAM) i tak się często składa że nie mają te auta układu poziomującego i spryskiwaczy. Zupełnie inaczej przedstawia się sprawa gdy autko ma soczewki wtedy muszą być conajmniej spryskiwacze.
Tak przy okazji to jakby ktoś chciał orginalne ringi od 5' to mogę się zapytać bo ten mój kumpel ostatnio mówił że coś takiego ma.

To ciekawe. Nie słszałem o czymś takim. A jakąś homologacje dają czy coś takiego?

ArtiBig 

Doczy: 10 Gru 2004
Skd: Białystok
Wysany: 2004-12-27, 22:00   

no a ja poprosze o inna rade bo denerwuje sie mocno bo w zadnym aucie niemiałem tak słabych swiateł mijania w deszcz i na mokrym asfalcie poprostu jakby swiata znikały zaznaczam ze sa ustawione dobrze i nawet układ regulacji działa reflektory sa czyste i z dobrymi odblaskami a bez pomocy halogenów nieda sie jechac

zarówki z 90 roku orginalne !! !!!! czy to moze byc wina ze po 14 latach moga swiecić słabjej ?

jakie zaróki polecicie dobre i za rozsadna kase niemusza byc niebieskie w sordku mam niebieskie neony i mi styka

czy moga byc zarówki 100wattowe do sw mijania ?? beda mocniej swiecić??

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2004-12-27, 22:10   

chyba żartujesz, albo coś źle przeczytałem - masz żarówki z 1990 roku? - jeśli tyle wytrzymały - to je do rekordów Guinesa dawaj, a co do żarówek 100W - to lekka przesada - wystarczy jak kupisz nowe 55W, ewentuaalnie +10, +30 lub +50% - a jakie? - było na forum sporo dyskusji na ten temat poszukaj

ArtiBig 

Doczy: 10 Gru 2004
Wysany: 2004-12-27, 22:27   

tak mam zarówki z 90 roku helli sądzę tak po napisach na zarówkach to moze byc wina ze sa stare ?? ?

a jak swieca żólte światła ?? znam jedna laske co ma e30 ze szwajcarji biała z żółtymi lampami z przodu heheh orginalnie hehe smieszne to ale swieci

sa jeszcze jakies zaróki co daja zułto zielone swiatło ale czy to jest dobre to mam wątpliwosci

a tak na boku to kto powiedzął ze kseony musza btc niebieskie ostatnio na sniegu w w mercedesie ML 4 osoby potwierdziłyze tamte kseony ssa bardiej zielone niz niebieskie

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2004-12-27, 22:31   

te żółto-zielone żarówki to właśnie nieudana próba podrobienia światła xenonów - moim zdaniem straszna kicha

a żarówki sobie po prostu zmień na nowe

sarna1 
hooligan rootz

Pomg: 15 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Słupsk
Wysany: 2004-12-27, 23:22   

ArtiBig chodzilo raczej o zolte klosze lamp - moj kumpel ma takie i faktycznie w deszczowej pogodzie lepiej oswietlaja droge - ale za to w normalna noc jest gorzej :( , kwestia wyboru, na twoim miejscu kupilbym zarowki philipsa blue vision lub helli i nic nie zmienial.

Zbychu 

Doczy: 29 Sie 2004
Wysany: 2004-12-28, 08:31   

piOTer_W napisa/a:
chyba żartujesz, albo coś źle przeczytałem - masz żarówki z 1990 roku? - jeśli tyle wytrzymały - to je do rekordów Guinesa dawaj, a co do żarówek 100W - to lekka przesada - wystarczy jak kupisz nowe 55W, ewentuaalnie +10, +30 lub +50% - a jakie? - było na forum sporo dyskusji na ten temat poszukaj

I tu się z kolegą zgodzę.
A odnośnie żarówek 100 watowych to w całej europie są one zabronione.
Są to żarówki tylko i wyłacznie do rajdów samochodowych.
Za to sie dowodzik traci :(

Anonymous
Go
Wysany: 2004-12-28, 09:45   

jarekson napisa/a:
greg napisa/a:

To ciekawe. Nie słszałem o czymś takim. A jakąś homologacje dają czy coś takiego?

W Warszawie nie ma juz Smorawinskiego, salon i serwis zostal sprzedany firmie Bawaria Motors i dziala pod taka nazwa od 1.11.2004.

Owszem w serwisie tym montuja swiatla ksenonowe na zyczenie wlascicieli, ale tylko do takich samochodow, ktore moga miec taka opcje przewidziana przez konstruktorow, np. E39, lacznie ze spryskiwaczami i ukladem samopoziomujacym.

To co opisujesz, to jakas pomylka.

Anonymous
Go
Wysany: 2004-12-28, 17:48   

piOTer_W napisa/a:
te żółto-zielone żarówki to właśnie nieudana próba podrobienia światła xenonów - moim zdaniem straszna kicha

a żarówki sobie po prostu zmień na nowe

A czy nie mówisz przypadkiem o ALL WEATHER czy jakoś tak.

Miki 

Pomg: 1 raz
Doczy: 11 Kwi 2004
Skd: z kreskówki ;)
Wysany: 2004-12-28, 20:34   

piOTer_W napisa/a:

hehehe żebyście widzieli ile po Białymstoku jeździ aut za wschodniej granicy z takimi żarówkami które czasem świeca na zielono :twisted:

artvi
[Usunity]

Wysany: 2004-12-28, 21:12   

a żółte żarówki są dopuszczalne??? takie jak w starych peugot'ach i umnie klient w e36 ma ... szczerze mówiąc mnie to wkur... ja sie mijam z takimi

Anonymous
Go
Wysany: 2004-12-28, 23:41   

witam
ja mam ksenony zrowno jako swiatla mijania jak i drogowe!!
polecam naprawde warto, bo te wszystkie zarowki to lipa......

Zbychu 

Doczy: 29 Sie 2004
Wysany: 2004-12-30, 08:51   

Sadzę że nie trzeba nam ksenonów czy innych bajerów zamiast porządnych żarówek. Po prostu pilnujcie okresowej wymiany i kontrolujcie stan odbłyśników. Nie kupujcie gówna za 10 zlotych bo to nic nie da. Ja wczoraj wymieniłem na nowe osramy Silverstar + 50% za 50 zł komplet(2 szt). Poprzednio też były osramy ale różnica jest kolosalna :shock: . W starych już mi się żarniki poprzytapiały i dlatego marnie świeciły. Teraz to światła mijania mam chyba lepsze od długich :D :D

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: