BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
forumowicze w anglii
Autor Wiadomo
center 

Pomg: 17 razy
Doczy: 31 Lip 2004
Skd: Katowice
Wysany: 2007-09-22, 18:37   

popieram sarne, jeszcze troche ludkow wyjedzie i bedzie gitarra..
dobre jest to ze wiekszosc zarabia tam a wydaje tu, przyjezdzaja kupuja auto, mieszkanie, pierdoly dziecioly, cos dziewczynom dzieciom itd i jada dalej zarabiac..
a polska gospodarka sie kreci dalej :)
ja bylem przez chwile na wyspach i zrazilem sie, srednio mi sie tam podoba..
na wakacji miejsc znam milion lepszych i z super pogoda przede wszystkim..
a o prace w polsce, jak ktos chce to ma i nie ma opcji zeby bylo inaczej..
chyba ze sie lezy w domu i czeka na kierownicze stanowisko po 6 klasach podstawowki.. :lol:
ale tak czy inaczej pozdrawiam wszystkich za woda, szkoda ze wybraliscie zycie tam, ale to w koncu wolny kraj i wolny wybor:)

mgr inż. Jędrek ;)

korzuch 

Pomg: 2 razy
Doczy: 29 Mar 2004
Skd: z stąd
Wysany: 2007-09-23, 01:24   

yo!
kto z was ma auto na PL tablicach :?: :) na wyspie :)

mariusz szkocja
[Usunity]

Wysany: 2007-09-23, 01:27   

korzuch napisa/a:
yo!

ja mam na polskich tablicach :D jeszcze

Joanna 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Pomoga: 4 razy
Doczya: 15 Wrz 2007
Skd: South Lanarkshire
Wysany: 2007-09-23, 01:28   

korzuch napisa/a:
yo!

wiele tu Polskich blach...
Ostatnio zmieniony przez Joanna 2007-09-23, 01:29, w caoci zmieniany 1 raz  

mariusz szkocja
[Usunity]

Wysany: 2007-09-23, 01:30   

Joanna napisa/a:
korzuch napisa/a:
yo!

wiele tu Polskich blach...

dodam ze mataldaw z glasgow tez ma na polskich :D

metaldaw 
Emigrant

Pomg: 14 razy
Doczy: 01 Cze 2005
Skd: Glasgow
Wysany: 2007-09-23, 01:30   

korzuch napisa/a:
yo!

Mariusz i ja

a co wyspiarze z tego maja? -> >> mogą podziwiać nasze tylne blachy :mg: :mg: :mg:

http://metaldaw.posadzdrzewo.pl

korzuch 

Doczy: 29 Mar 2004
Skd: z stąd
Wysany: 2007-09-23, 01:49   

prawo mówi tak ze jak pracujesz na wyspie to trzeba przerejstrowac auto(jest termin) i bulic podatek albo laweta :lol: i milicja na was patrzy bo nam robicie wstyd swoim żydzeniem :lol: sorka ale to prawda.... :D my nie jestesmy dziadami tylko Wy cwaniaczki wstydzi sie za was cała Polska i sie cieszy ze was tu niema :D mam w dópie cwaniaków i kombinatorów :lol: chyba nie trzeba komentowac prawdy co nie :?: :lol:
Ostatnio zmieniony przez korzuch 2007-09-23, 01:59, w caoci zmieniany 2 razy  

metaldaw 
Emigrant

Wysany: 2007-09-23, 01:53   

korzuch napisa/a:
a jak z parkingami :?: kupujecie te blaszki za 10 panduf czy jak :?:

jakie blaszki :?: :?: :?: tu są parkomaty na papierowe bilety :wink:

ANDRZEJ-BIELAK 
Biała Może Więcej

Doczy: 04 Wrz 2006
Skd: BIAŁYSTOK
Wysany: 2007-09-23, 07:57   

mariusz szkocja napisa/a:
yo!
kto z was ma auto na PL tablicach na wyspie

ja mam na polskich tablicach jeszcze
NA LONDYŃSKICH (łomżyńskich) :lol: :lol: :lol:
Ostatnio zmieniony przez ANDRZEJ-BIELAK 2007-09-23, 07:58, w caoci zmieniany 1 raz  

mariusz szkocja
[Usunity]

Wysany: 2007-09-23, 10:58   

korzuch napisa/a:
prawo mówi tak ze jak pracujesz na wyspie to trzeba przerejstrowac auto(jest termin) i bulic podatek albo laweta :lol: i milicja na was patrzy bo nam robicie wstyd swoim żydzeniem :lol: sorka ale to prawda.... :D my nie jestesmy dziadami tylko Wy cwaniaczki wstydzi sie za was cała Polska i sie cieszy ze was tu niema :D mam w dópie cwaniaków i kombinatorów :lol: chyba nie trzeba komentowac prawdy co nie :?: :lol:

co prawo mowi to ja wiem .
co mi tu pitolisz o prawie skoro nawet regulamunu forum nie przestrzegasz .

zal ci tylek sciska to przyjedz zacznij pracowac i zyc praca sie znajdzie nie ma problemu.
a cwaniaczka i kombinatora to sobie w rodzinie poszukaj z tego co widac nie bedzie to trudne :lol: :lol: :lol: :lol:

mario_g 

Doczy: 14 Cze 2007
Skd: prosto z szosy
Wysany: 2007-09-24, 01:11   

korzuch napisa/a:
mam do was prosbe jak jesteście w polsce nie róbcie z siebie gwiazd przez 2 dni bo nas to nieobchodzi :lol: :D :jupi: :D niebójcie sie mówic po polsku na wyspie :lol: czemu to taki wstyd czy bija w pysk za to :?: :D ja wiem ze auta na wyspie tanie ale wqrwia mnie jak wyprzedzacie w PL i pasażer wali gałe czy cos nie jedzie :lol: to tak na szybko tyle :jupi: sama prawda ..... :lol:

to naucz nas jak się lansować, my też chcemy być kozkami na dzielni !

[ Dodano: 2007-11-12, 21:48 ]

[ Dodano: 2007-11-12, 21:49 ]
no i dzięki co niektórym osobom , które zamiast wniesć cos ciekawego, wrzucają swoje żale i pretensje ; temat się spier..lił ! pozdro
Ostatnio zmieniony przez mario_g 2007-11-12, 21:49, w caoci zmieniany 5 razy  

Domel 

Pomg: 1 raz
Doczy: 19 Sie 2004
Skd: Manchester
Wysany: 2007-12-30, 14:08   

Czas odswiezyc temacik...
Czy nadal sa chetni na zlocik?
Jesli tak podajcie gdzie mieszkacie... znajdziemy takie miejsce aby kazdemu odpowiadalo i sie zorganizujemy.
Ja mieszkam w Manchesterze

korzuch napisa/a:

A Ty korzuch siedz tam sobie dalej w naszej kochanej ojczyznie.
Po tym co wyzej przeczytale zmienilem zdanie na Twoj temat.

pozdro

David 
FULL OLDSCHOOL

Doczy: 12 Kwi 2005
Skd: T/A/R/N/O/W
Wysany: 2007-12-30, 14:35   

Domel napisa/a:

A Ty korzuch siedz tam sobie dalej w naszej kochanej ojczyznie.
Po tym co wyzej przeczytale zmienilem zdanie na Twoj temat.

pozdro

Cos w tym jest; narod jedzie do angielskiej "ziemi obiecanej" , zyje ponizej wszelakich standardów, po kilku w pokoju, wykonuje prace , ktorych zaden normalny angol by sie nie podjal (za takie wynagrodzenie), a potem przyjezdza do Polski i stara sie "pokazac" :wink: Naogladalem sie teraz tego angielskiego "lansu" u mnie w Tarnowie...zal mi tych biednych ludzi, ktorzy jak na razie sa mlodzi i zap i erd alaja ponad sily za marne wynagrodznie- po to zeby sobie kupic z4 albo a8, aale kiedys beda mieli 40, 50 lat i nie beda mieli nic poza autem- i co wtedy? Kto ich bedzie utrzymywal, gdzie beda mieszkac, skad emerytura, renta, swiadczenia zdrowotne?
Przeciez cale zycie nie da sie mieszkac z kumplami na wynajetym mieszkaniu... :?
794 001 051
Ostatnio zmieniony przez David 2007-12-30, 14:36, w caoci zmieniany 1 raz  

artek535 

Doczy: 18 Sie 2007
Skd: Plock/Ballykelly
Wysany: 2007-12-30, 15:06   

Tak czytam te posty i sie zastanawiam co wy tu pierd.....icie. Czy myslicie ze karzdy kto wyjechal pracuje w domu starcow albo zmywa gary???? Ja wyjechalem prawie 3 lata temu, pracuje sobie razem z braciakiem w srevisie Toyoty w Irl. Pln. Robimy sobie normalnie jako mechanicy w ASO (wiem, szkoda ze nie BMW) Po 7 mesiacach mieszkajac w wynajetej chacie tylko z braciakiem i naszymi dziewczynami, jeszcze wysylajac kase do Polski, odlozylem na wesele, po kolejnym roczku kupilem e39 535i V8 i nie mysle tu o gazie bo na PB mnie stac normalnie, dalej odkladam sobie kaske zyjac na poziomi polskiej sredniej wyzszej klasy, na nic mi nie brakuje mimo ze teraz mieszkam z zona sam i sam oplacam chate. Ja wiem ze w Polsce tez sie da ale przewaznie trzeba miec jakis dobry start albo konkretny leb do interesow bo pracujac u kogos to mozna sie garba dorobic. Teraz mysle o kupnie chaty na kredyt bo dziecko w drodze i trzeba o przyszlosci pomyslec. David pisze co z emerytura? Przeciez tu pracuje sie legalnie i oplaca wszystkie skladki, nie wiem dokladnie ile lat trzeba tu byc zeby skladki przeniesc do Polski po "ewentualnym powrocie" ale jest taka mozliwosc wiec wczym problrm, Unia Panowie. To co korzuch wypisuje to nawet nie jest warte komentarza, wiec sie powstrzymam. Pozdro dla wszystkich na wyspach i w Polsce tez.

metaldaw 
Emigrant

Wysany: 2007-12-30, 15:37   

artek535 napisa/a:
David pisze co z emerytura? Przeciez tu pracuje sie legalnie i oplaca wszystkie skladki,

chyba że ktoś na tyle głupi i pracuje na czarno... ale na takich szkoda słów...

są to takie polonusy co mieszkają stadnie po 20 na jednym pokoju i cytryna tej bandzie starcza na tydzień, ale to dorobkiewicze, oni tu są tylko by wydusić ostatniego funta kosztem własnego zdrowia i wracają do kraju gdzie pajacują, ale to skrajne przypadki i wkurza mnie jak innych emigrantów w ten sposób się przedstawia :!: Bo o wiele liczniejszą grupę stanowia nie dorobkiewicze, a Ci którzy układają to sobie nowe życie :!:

Może kiedyś i ja wrócę do kraju, ale od tego powrotu skutecznie odstrasza mnie MENTALNOŚĆ RODAKÓW - wystarczy tylko wysiąść z samolotu by zobaczyć różnice polak na polaka patrzy wilkiem, zawiść, złośliwość i te pier****** urzędy. Wiec po co wracać :?: by szarpać sobie nerwy :?:

Mi tu życie odpowiada, nie mam kokosów pracuje od pn do pt, 30h tygodniowo stać mnie na wynajem mieszkania z moja ukochaną, na paliwo nie brakuje, do gara jest co włóżyć, stac mnie na wakacje i żyję bez problemów.

mariusz730 
AGS WARRIOR

Doczy: 06 Gru 2007
Skd: crawley
Wysany: 2007-12-30, 15:44   

POZDROWIENIA Z WYSPY DLA URZEDASA Z ZABITEJ DECHAMI GMINY CZARNE

artek535 

Doczy: 18 Sie 2007
Skd: Plock/Ballykelly
Wysany: 2007-12-30, 15:49   

metaldaw napisa/a:
odstrasza mnie MENTALNOŚĆ RODAKÓW

No dokladnie stary, "Nie wazne czy tobie jest lepiej, wazne zeby sasiadowi bylo gorzej" hahahah
Ostatnio zmieniony przez artek535 2007-12-30, 15:49, w caoci zmieniany 1 raz  

center 

Pomg: 17 razy
Doczy: 31 Lip 2004
Skd: Katowice
Wysany: 2007-12-30, 17:08   

no ale za to jadac za granice jak tylko spotka sie polaka to od razu chetnie CI pomoze, bo w koncu obaj jestesmy za granica i obaj mamy ciezko i wielka szkoda ze wyjechalismy..
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
bylem chwile za granica i tylu chcacych mnie 'wydymac' polakow nie widzialem jeszcze nigdzie..
ale to tylko ta polska taka zla... :)
chlopaki umawiajcie sie na zlot, bo taka gadka nie zajedziemy za daleko..
zreszta jest 1 temat juz na offtopie o anglii i wystarczy :)

mgr inż. Jędrek ;)

damiano_e30 
GERMAN STYLE

Doczy: 27 Sty 2006
Skd: Bydgoszcz
Wysany: 2007-12-30, 19:44   

Mój koleszka mieszka w Londynie i ma e30 325 cabrio na polskich blachach a niedawno zakupil
e39 528 anglika na pełnym wypasie, które jak to określił jest starym i tanim samochodem jak na tamte warunki :lol:

Dużo wyjechało na wyspy różnych cfaniaczków, złodziei itp. Kumpel mówił że np zatrudnią kilku Polaków na budowie a ci po kilku dniach pracy i rozeznaniu w terenie kradną jakieś drogie narzędzia i znikają. I później jest opinia że Polacy złodzieje, oszuści itp, taką robią opinie tym co chcą uczciwie pracować.

A Polak i tak zawsze będzie tam białym murzynem, który musi odwalać najgorszą robote, taka prawda...
Ostatnio zmieniony przez damiano_e30 2007-12-30, 22:06, w caoci zmieniany 1 raz  

Bruner 

Pomg: 16 razy
Doczy: 16 Lip 2004
Skd: Tczew
Wysany: 2007-12-30, 20:05   

center napisa/a:

bylem chwile za granica i tylu chcacych mnie 'wydymac' polakow nie widzialem jeszcze nigdzie..

No niestety wyglada na to ze wyjechalo wiecej bydla niz normalnych ludzi. Widze kto z mojej okolicy pojechal, i w wiekszosci to "fajowe chlopaki" i inni "spoko ziomale". Potem chleja, dra mordy po nocach, zygaja i piora sie miedzy soba itp, kradna, probuja wydymac jeden drugiego i sie dziwia ze nikt ich nie lubi. Ale przynajmniej na dzielnicy spokojniej i mozna bez obaw pojsc po majonez o 22, bo wieksza czesc z tej choloty siedzi na wyspach. A po przyjezdzie wielki lans, teksty w stylu "u nas w anglii" itp. Taka sama mentalnosc jak tzw "poscy niemcy". Niestety zwykli ludzie za ktorych nie trzeba sie wstydzic jadac za granice sa w mniejszosci. To jest jeden z tych powodow dla ktorych mnie tam nie ciagnie.
E30 318i Touring '92
E30 325e '86
E30 320i '90
Ostatnio zmieniony przez Bruner 2007-12-30, 20:09, w caoci zmieniany 1 raz  

mario_g 

Doczy: 14 Cze 2007
Skd: prosto z szosy
Wysany: 2008-05-08, 00:06   

siema druchy. długo już tutaj nie zaglądałem bo zajęty byłem jumą narzędzi z budowy ;) . ciekawi mnie jedna sprawa, że panowie którzy nie oddalili się od swojego pegieeru dalej niz na 20 klocków wiedzą najwięcej... ale cóż, narzędzia znikają , ludzie wracają ; pilnujta swoich młotków! teraz na powaznie: opowiesci o dymaniu w zsadzie są zgodne z prawdą, czasem lepiej sprobować rozwiązać problem samemu niż poradzić się krajana (na obczyźnie), nie znaczy to jednak że można skreslać wszystkich wyjechanych. nie chcę wytykać temu czy tamtemu że depta po wybytych ziomkach tylko dla tego że wycinają go rodacy na wyspowych powozach (z drogim okiem na fotelu pasazera oczywiscie) . nie chcę stawać w obronie wszystkich ale w polsce dzieją się ciekawsze historie. miejta szacunka troche dla ziomków probujących zaczerpnąć swiata, a moze to zazdrosć że niektozy nie mogą?! ten klubik zapewne ma na celu zjednoczenia miłosników wytworów bawarskich mechaniorów , więc deptanie po ludziach jest niepotrzebne. ale wracając do tematu, ciepełko się robi więc można polatać z uchylonym szyberem ;) , oznacza to że w zasadzie możnaby powazniej pomysleć o spotkaniu, tylko że zastanawiam się nad sensem takowego zlota. większosć jest rozrzucona po całej wyspie, więc spotkanie wiązałoby się z dłuższym wyjazdem , a nie wszyscy mogą sobie na takowy pozwolić. noi zapewne połowa powroci do wszystkim nam bliskiej serca ojczyzny, między innymi i ja... myslę że niebawem nadejdzie i na mnie pora... jednak mam nadzieję że do jakiegos zlota dojdzie , tyle że trzeba na to trochę czasu, aby dotarło to do odpowiednich osób. tak więc :" łączmy się". pozdro...
Ostatnio zmieniony przez mario_g 2008-05-08, 00:27, w caoci zmieniany 1 raz  

metaldaw 
Emigrant

Wysany: 2008-05-10, 17:54   

były już 3 spoty w Szkocji - jeden w Aberdeen a dwa w Glasgow.

Obecnie nie mam bety ale na spota volvo też dojedzie ;)

Czekam na propozycje miejsca - tu są autostrady więc odległości nie przerażają ;)

sowin19 
sowa

Pomg: 5 razy
Doczy: 04 Sty 2007
Skd: Jelenia Góra
Wysany: 2008-05-10, 23:55   

Proponuję Inverness (będę miał najbliżej :P :wink: )

Helmut76 
silna 12-nastka

Doczy: 11 Lut 2007
Skd: lubelskie
Wysany: 2008-05-11, 01:10   Spocik - portsmouth -plaza morze - piekne kobiety

bardzo widokowe miejsce - polecam i proponuje u mnie .. ps . jest ktos na wyspach kto jezdzi e24 ?? kontakt---helmut76@o2.pl 07704806591

[ Dodano: 2008-05-11, 17:22 ]
szukam ludzi z Portsmouth -Southampton na zlocik. oferuje również sie przy diagnozowaniu- naprawie i serwisie auta jak również w angielskich furach pomoge w M.O.T- przeglądzie i inne sprawy zwiazane z mechaniką. 07704806591
Ostatnio zmieniony przez Helmut76 2008-05-11, 01:17, w caoci zmieniany 1 raz  

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: