_________________ Czasami Na Drodze Spotykam Prawdziwych Szaleńców, Pędzą Na Złamanie Karku, Wbrew Rozsądkowi... Naprawdę... Czasami Aż Mi Jest Ciężko Ich Wyprzedzić !
Było E30 325 Touring , E32 730 V8 , E30 325 MT I , E34 540IA , E38 740IA
witam podłącze się do tematu żeby nie zakładac nowego czy ktoś z was zakładał do e30 fele 17 na 8,5 cala et 15 wejdą bez problemu i przeróbek nadkoli (ranty mam podgięte) zawiecha 60/40
na tył wejdą bezproblemowo z przodu będzie dużo zależało od budowy felgi bo często zdarza sie ze ze ta środkowa część felgi w której są otwory na śruby i otwór centrujący zahacza o zacisk hamulca i wtedy bez dystansu sie nie obędzie ( a jak dystans to może się okazać że trzeba poszerzać nadkole z przodu )
tego troche nie rozumiem dlaczego producent mialby wypuszczac na rynek felgi ktore mogą zaczepiac o zaciski? a jak z szerokością i et powinno chyba wejśc obecnie mam 17/8 et20 i jest git nic nie ociera i jeszcze troche miejsca do kolumny też zostało czy ma ktoś może takie felgi u siebie
poprostu w e30 zacisk z przodu jest blisko osi obrotu (male tarcze)i dlatego sie tak dzieje i nie chodzi o producenta felg tylko o producenta bmw (najwiekszy rozmiar zalozony przez fabryke to bodajże 16/8 cala)