BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
40 lat AMG
Autor Wiadomo
Jacek E30 
em pała E30

Pomg: 2 razy
Doczy: 19 Lis 2004
Skd: P O Z N A Ń
Wysany: 2007-05-29, 19:39   

W Poznaniu są aż 3 EVO ale czy można to porównywać z E30 M3 to bym polemizował :roll: Mój znajomy kupił takie coś za jedyne 3000 PLN drugi zaś w troche lepszym stanie za 6000 PLN-oba auta widziałem na żywo nie wiem czy w takim stanie kupiło by się emkę za chociaż 20 tys. PLN !!

Pietrek 
Inspektor Gadżet

Pomg: 12 razy
Doczy: 07 Cze 2006
Skd: Czeladź - Piaski
Wysany: 2007-05-29, 19:47   

SzczupaK napisa/a:
Te ostatnie zdjęcie to nie jest EVO, w ogóle kto by montował taki grill z wielkim znaczkiem do oryginalnego EVO bez przesady. :lol:

Wiesz różni ludzie sie rodzą... są też tacy którzy wkładaki do e30 M3 silnik M20 ... albo do e30 silnik z poloneza ...

A to chyba jest EVO tylko pierwszej generacji, takie jak tu http://www.auto-zimmerli.ch/_auto/0000004e.htm

Z tego co mi kolega mówił jest w strasznym stanie :| Co zresztą widać

SzczupaK 

Pomg: 1 raz
Doczy: 20 Maj 2007
Skd: SL
Wysany: 2007-05-29, 20:40   

no masz racje różni są ludzie, ale żeby wkładać silnik od poloneza to po co kupował se BMW, szkoda słów w głowie mi sie to nie mieści. straszne :placze:

Mlody 
%-)

Pomg: 9 razy
Doczy: 08 Lis 2006
Skd: Starachowice
Wysany: 2007-05-29, 22:09   

SzczupaK napisa/a:
, ale żeby wkładać silnik od poloneza to po co kupował se BMW, szkoda słów w głowie mi sie to nie mieści.

Z takim przypadkiem sie jescze nei spotkalem ;/ Ale na odwrot to juz kilka razy np 2.5 m20 do poloneza albo 1.8 do duzego fiata :roll: hehe

BADYL 

Pomg: 5 razy
Doczy: 20 Mar 2004
Skd: *****
Wysany: 2007-05-29, 22:22   

Jacek E30 napisa/a:
KIREK mógłbys rażniej ?? Pierwsze słysze !!
BRUNER to, że dziś MB pakuje pod maski V6 to wynik tego, że kiedyś produkowali R6, który był raczej ich piętą achillesową... silnik był nie wyważony-trząsł się jak osika to po pierwsze, po drugie kiepsko rozwiązany układ zasilania-co w konsekwencji dawało bardzo duże zużycie paliwa, po trzecie cały świat wie , że prawdziwą ostatnia gwiazdą było W124 !!

Najnowszy jakis PEUGOT ma silnik od BMW taki sam jak w MINIAKU - niestety nie pamietam modelu czy to był D czy B.

Pietrek 
Inspektor Gadżet

Pomg: 12 razy
Doczy: 07 Cze 2006
Skd: Czeladź - Piaski
Wysany: 2007-05-29, 22:36   

Apropo, Silnik 2.5TDS w oplu omedze to ta sama jednostka co w BMW ? :oops:

fil 

Doczy: 05 Kwi 2006
Skd: ruda slaska
Wysany: 2007-05-29, 22:40   

Pietrek napisa/a:
Apropo, Silnik 2.5TDS w oplu omedze to ta sama jednostka co w BMW ?

dokladnie

MAJSU 

Pomg: 14 razy
Doczy: 14 Wrz 2006
Skd: Warszawa
Wysany: 2007-05-29, 22:46   

Chłopaki niema co tak się spinać i po Mercedesie jechać ! To też są świetne samochody... Dzisiaj przymierzałem się do nowej trójki i zdecydowanie jeżeli finanse by pozowliły wybrałbym nową C klasse ! Tam przynajmniej widać za co się płaci... Nowe konstrukcje BMW poporstu dają d... Wiadomo dobrze jeżdżą silniki same nagrody zbierają ale zaczyna brakować im tego "czegoś".[/i]

Bruner 

Pomg: 16 razy
Doczy: 16 Lip 2004
Skd: Tczew
Wysany: 2007-05-29, 22:51   

fil napisa/a:
Pietrek napisa/a:
Apropo, Silnik 2.5TDS w oplu omedze to ta sama jednostka co w BMW ?

dokladnie

Silnik z Omegi nie jest dokladna kopia silnika BMW, to jest jego licencyjna wersja produkowana przez Opla i niektore rzeczy sie roznia.
kirek napisa/a:

Najnowszy jakis PEUGOT ma silnik od BMW taki sam jak w MINIAKU - niestety nie pamietam modelu czy to był D czy B.

Zdecyduj sie w koncu, Peugeot ma silnik z BMW, czy BMW z peugeota? Roznica drobna ale istotna :wink: Zreszta mini to nie BMW :wink:
E30 318i Touring '92
E30 325e '86
E30 320i '90

RoboCop 
Morder...ator

Pomg: 17 razy
Doczy: 12 Maj 2005
Skd: TrójkątTrzechCesarzy
Wysany: 2007-05-30, 16:12   

Jacek E30 napisa/a:
W Poznaniu są aż 3 EVO ale czy można to porównywać z E30 M3 to bym polemizował :roll: Mój znajomy kupił takie coś za jedyne 3000 PLN drugi zaś w troche lepszym stanie za 6000 PLN-oba auta widziałem na żywo nie wiem czy w takim stanie kupiło by się emkę za chociaż 20 tys. PLN !!

Jacek coś mi się w to nie chce wierzyć... Mercedesiarze, to jeszcze większe świry niż my -i takie rarytasy jak EVO, powinno osiągać ceny niebotyczne... mogę się mylić, bo zupełnie nie siedze w temacie... ale znam dwóch zakręconych gości od MB (faceci dobrze po 50-tce), to kiedyś zapytam...

Konrad 

Pomg: 1 raz
Doczy: 27 Lis 2005
Skd: Zachodniopomorskie
Wysany: 2007-05-30, 16:21   

kirek napisa/a:

Ten silnik to 1.6 turbo. Zrobiło go bmw group z PSA. Występuje w mini i pugu 207 o ile się nie mylę.

BADYL 

Doczy: 20 Mar 2004
Skd: *****
Wysany: 2007-05-30, 16:29   

Konrad napisa/a:
kirek napisa/a:

Ten silnik to 1.6 turbo. Zrobiło go bmw group z PSA. Występuje w mini i pugu 207 o ile się nie mylę.

No własnie jakos tak to było ogldałałem na TVN TURBO ale jak powiedzieli BMW I PEUGEOT to przełaczyłem

Jacek E30 
em pała E30

Doczy: 19 Lis 2004
Skd: P O Z N A Ń
Wysany: 2007-05-30, 17:38   

ROBO ta za 6000 PLN to 2.5 16V coprawda pocharatana ale na 100 % orginalna EVO !!

RoboCop 
Morder...ator

Wysany: 2007-05-30, 17:41   

jezu! może się przerzuce na merchole :? bo na M3 e30 chyba sobie nigdy nie pozwole :cry:

mój koleś ma 500 W124 - auto jest szersze niż zwykłe 124, inne zderzaki -dopóki on nie kupił, nawet nie widziałem różnicy... a osiągi chyba zbliżone do M5 e34 - tylko ten automat dla dziadków :lol: nawet nie wiem czy tam były manuale...

mariusz szkocja
[Usunity]

Wysany: 2007-05-30, 19:45   

kirek napisa/a:
Jacek E30 napisa/a:
KIREK mógłbys rażniej ?? Pierwsze słysze !!
BRUNER to, że dziś MB pakuje pod maski V6 to wynik tego, że kiedyś produkowali R6, który był raczej ich piętą achillesową... silnik był nie wyważony-trząsł się jak osika to po pierwsze, po drugie kiepsko rozwiązany układ zasilania-co w konsekwencji dawało bardzo duże zużycie paliwa, po trzecie cały świat wie , że prawdziwą ostatnia gwiazdą było W124 !!

poprawnie
silniki montowane w mini n14 i n16 a takze diesel powstaly w kooperacji grupy
PSA (citroen peugeot) i bmw i nie jest on 100% konstrukcja niemiecka .

prywatnie i zawodowo wiekszego gówna nie widziallem. nowe a sypia sie jak wiory

RoboCop 
Morder...ator

Wysany: 2007-05-31, 15:59   

Jacek E30 napisa/a:
ROBO ta za 6000 PLN to 2.5 16V coprawda pocharatana ale na 100 % orginalna EVO !!

Jacek miałeś racje... dziś o 5rano (przed pracą) - ogladałem Discovery... koleś kupował tam własnie takie 190 ale z silnikiem jeszcze 2,3 l 195PSów - (jako ciekawostke podam, ze wywarzał to dla mecedesa Cosworth) - auto zadbane serwisowane, 100% oryginał i poszło za niecałe 3000euro, więc całkiem możliwe, że u nas te meśki chodzą jeszcze taniej...

Łukasz 
Samotny Nawigator

Pomg: 22 razy
Doczy: 26 Sie 2004
Skd: W-wa
Wysany: 2007-05-31, 19:28   

jeździłem peugotem 1.6 t z silnikiem robionym we współpracy z bmw i daje radę jako miejski dupowóz z zacięciem, miniak to nie bmw, ale bardzo ładnie trzyma się drogi i zapina cooper s całkiem zdrowo.

co do meroli, to gdy myślałem o swojej pierwszej E30tce to kolega z pracy chciał mi puścić w123 w automacie 2.3 benzyna, nie był to głupi samochód, ale wyszło jak wyszło i nie sądzę,, żeby wyleczył się z szachownicy na rzecz gwiazdy....

Do ślubu jechałem ostatnim wypustem klasy E jakby co :D

lesiek 
Wojciech

Doczy: 05 Kwi 2007
Skd: Mielec/Tiel
Wysany: 2007-06-01, 12:46   

ja szczerze znaim zakochalem sie w śmigielku na masce, bardzo lubilem 190e, jechalem kilka razy tym wozem i szczerze mowiac ma dobrego buta (2.3) dobre zawieszenie, i wygodne wnetrze, ale jak przejechalem sie pierwszy raz e30 merol odpadla. Chociaz jak bym mial troche kasy (tak ze 40-50tys) 4 samochody za to to kupil bym:
-e30 coupe
-e34 koniecznie 535
-merola 190e
-i..........STARA 200 !! :lol:

Pozdrawiam :)

E46 320i 1999r - Sedes
E46 325Ci 2001r - Cabrios

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw