BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Przeciwmgielne w dzien-Czy to głupota? A może szpan?
Autor Wiadomo
Rafał 

Pomg: 5 razy
Doczy: 23 Lip 2004
Skd: bardzo mobilnie
Wysany: 2007-04-02, 16:29   

hehe ale ktos odkopał temat :) ))))

MarcinPioneer napisa/a:
Z tego co ja zauważyłem to na halogenach najwięcej to gliniarzy jeździ radiowozami

dodam od siebie ze w e30 po 88r. wszyskie 6 glownych lefrektorów z przodu wyp. sa w zarniki halogenowe.

precyzyjniej bylo by przeciw mglowe :)

speed 
Michał

Pomg: 2 razy
Doczy: 17 Pa 2005
Skd: K/R/A/K/Ó/W
Wysany: 2007-04-02, 16:42   

Nie znacie się to tak fajnie i cool jeździć ze światłami przeciw mgielnymi w pozycji ON. :lol:

p.s. W mojej dzielnicy która w Krakowie uważana jest za dzielnice "dresów" zaobserwowałem takie zjawisko i to właśnie podobno jest ostatni krzyk mody a mianowicie przez osiedle należy jechać na światłach pozycyjnych a światłą mijania tudzież przeciw mgielne należy włączyć po opuszczeniu drogi osiedlowej :!:

Every man dies... But not every man really lives...

Rafał 

Pomg: 5 razy
Doczy: 23 Lip 2004
Skd: bardzo mobilnie
Wysany: 2007-04-02, 17:18   

speed napisa/a:
światłą mijania tudzież przeciw mgielne należy włączyć po opuszczeniu drogi osiedlowej

a w glowe jeb.... sie 5 kilowym mlotkiem :D

mi swiatla mlglowe kojaza sie z mercedesami ( co 2 mesel w124 lata na wlaczonych z przidu) czesto tez widze łopla kalibre albo oktawje uzywaja bo to jedyne swiatla soczewkowe jaki maja :)

morgoth 
BMW zawsze w sercu

Doczy: 12 Sty 2007
Skd: Bełchatów / Wrocław
Wysany: 2007-04-02, 17:24   

To powiedzcie mi czy ja dobrze robię ;) Prawie zawsze jak wracam od dziewczyny (ok. 2-3 w nocy) włączam halogeny. Przez miasto jadę jakieś 500m, a resztę to już wieś. Oczywiście nie włączam dla szpanu, tylko po to, żeby lepiej oświetlić pobocze. A poza tym przez połowę wsi jadę w ciemnościach, bo lampy przydrożne niestety nie świecą.

Druga sprawa, to jak jadę po trasie w nocy. Przez większość drogi nie ma żadnych lamp oświetlających drogę, więc zapalam halogeny, żeby lepiej oświetlić pobocze. Dobrze robię? Dodam, że w ciągu dnia nigdy nie zapalam.

webretti 

Doczy: 05 Lut 2006
Skd: .....
Wysany: 2007-04-02, 19:32   

Jazda w dzien na przeciwmgielnych to szpan i glupota, Jezdzą tak bo to jest takie fajne szpanerskie i przeciez takie COOL :doh:

morgoth napisa/a:
Dobrze robię?

morgoth, źle robisz, jesli brac pod uwage kodeks drogowy, ktory jasno i wyraznie mowi kiedy wolno je wlaczyc. A juz inną sprawą jest, ze doswietlasz sobie droge w ciemnej wsi i na ciemnych drogach poza miastem (pod warunkiem, ze nikt nie jezdzie i nie oslepiasz), ale w nocy jest zawsze ciemno, dlatego uzywa sie swiatel normalnych. Moze wstaw lepsze zarowki?? A moze wzrok szwankuje?? (bez urazy, to nic osobistego, tez od niedawna zakladam binokle w nocy, bo juz slepy jestem jak kret :lol: )

kamil.k 
złota ronczka

Pomg: 29 razy
Doczy: 09 Gru 2005
Skd: piotrków trybunalski
Wysany: 2007-04-02, 19:38   

morgoth przeciwmgielne to przeciwmgielne i juz sama nazwa mowi kiedy nalezy je stosowac

popros kogos zeby przejechal sie twoim twoim samochodem z właczonymi halogenami tak zebys mógł zobaczyc jak takie halogeny swieca w innych kierujacych

jesli jakis pojazd mnie oslepia to ja od razu wale takim pajacom dlugimi dopoki sie nie miniemy
sam i tak nie wiele widze wiec dlaczego taki pajac ma cos widziec :D
niech poczuje ten dreszczyk emocji jakim jest jazda na oślep :lol:

sprzedam częsci silnikowe 320i/323i

webretti 

Wysany: 2007-04-02, 19:44   

kamil.k napisa/a:
esli jakis pojazd mnie oslepia to ja od razu wale takim pajacom dlugimi dopoki sie nie miniemy

kamil, ale czasem mozna za taki numer z dlugimi zaplacic zyciem. Pomyslales chociaz przez chwile, co sie stanie jak ten nadjezdzajacy zostanie oslepiony przez Twoje dlugie i straci panowanie nad pojazdem?? Nie wszyscy mają wprawe w kierowaniu pojazdem, jest wiele jeszcze i zawsze bedzie nowicjuszy i swiezych kierowcow, a dlugie bardziej oslepiają niz przeciwmgielne. Wiec do konca to ja taki przekonany nie jestem co do slusznosci Twojego sposobu. Mozna mignac kilka razy zeby zalapal o co chodzi, albo przeciwmgielnymi kilka razy, ale nie zeby oslepiac az do miniecia.

speed 
Michał

Pomg: 2 razy
Doczy: 17 Pa 2005
Skd: K/R/A/K/Ó/W
Wysany: 2007-04-02, 22:07   

Rafał napisa/a:
speed napisa/a:
światłą mijania tudzież przeciw mgielne należy włączyć po opuszczeniu drogi osiedlowej

a w glowe jeb.... sie 5 kilowym mlotkiem :D

Ja tam nie czuje takiej potrzeby bo ja tak nie robie ale jak bardzo chcesz to mogę Ci młotek pożyczyć :lol:

Every man dies... But not every man really lives...

Menel 

Pomg: 10 razy
Doczy: 23 Lis 2004
Skd: Warszawa-praga
Wysany: 2007-04-02, 22:24   

jazda na przeciwmgielnych to jest to :spoko:
:drunk: :drunk: :drunk:

Drucha 

Pomg: 3 razy
Doczy: 28 Wrz 2006
Skd: Kraków
Wysany: 2007-04-02, 23:57   

A ja jezdze czasami na przeciwmgielnych z przodu i mi sie to podoba - jezdzie po mnie jak chcecie - :P i bynajmniej nie uwazam sie za "buraka", "dresa", itp. . Juz dwa razy zatrzymala mnie policja i skonczylo sie tylko na upomnieniu :D . I nie robie tego napewno dla tego, ze to jest "najnowszy krzyk mody" jak to nazwali w artykule tylko poprostu lepiej jest droga oswietlona w dolnych partiach jezdni i poza tym fajnie samochod wyglada..

casus maximus 
MOTORSPORT PROMOTION

Pomg: 4 razy
Doczy: 30 Pa 2005
Skd: Częstochowa
Wysany: 2007-04-03, 00:05   

Drucha napisa/a:
poprostu lepiej jest droga oswietlona w dolnych partiach jezdni i poza tym fajnie samochod wyglada..

zgadza sie. dla ciebie to jest lepiej. ale dla tych co jada z przeciwka juz nie tak dobrze.

RoboCop 
Morder...ator

Pomg: 17 razy
Doczy: 12 Maj 2005
Skd: TrójkątTrzechCesarzy
Wysany: 2007-04-03, 07:32   

casus maximus napisa/a:
Drucha napisa/a:
poprostu lepiej jest droga oswietlona w dolnych partiach jezdni i poza tym fajnie samochod wyglada..

zgadza sie. dla ciebie to jest lepiej. ale dla tych co jada z przeciwka juz nie tak dobrze.

przecież było wspomniane powyżej, że jak światła przecimgielne przednie są prawidłowo ustawione, to nie powinny oślepiać...
przypomne, że przeciwmgielne przednie mają świecić nisko i szeroko...
jak jeżdze po słabo albo wogóle nieoświetlonych ulicach, to je włączam i mam gdzieś opinie kolesi, którzy uważają to za buractwo czy jeszcze inne ^($#!... nie zamierzam zgarnąć jakiegoś pijaczka czy nieoświetlonego rowerzysty, bo jestem świadom tego, ze mi nie wypada włączyć świateł przecimgielnych...
za to przeciwmgielne tylnie -doprowadzają mnie do szewskiej pasji, troche gorsza widocznosć i już wszsycy kłują po oczach, co według mnie powoduje większe niebezpeiczeństwo, niż gdyby ich wogóle nie było, bo jak faktycznie widoczność jest ograniczona poniżej tych 50m, to nikt nie jedzie jak szatan i zwykłe światła mijania widać...
w |USA, które zwracają dużą uwagę na bezpieczeństwo samochody nie są wyposażane, może właśnie dlatego, że światła te niewiele wnoszą do poprawy statystyk wypadków...

Shreku 

Pomg: 6 razy
Doczy: 18 Kwi 2006
Skd: Warszawa/Hrubieszów
Wysany: 2007-04-03, 08:05   

kamil.k napisa/a:
morgoth
jesli jakis pojazd mnie oslepia to ja od razu wale takim pajacom dlugimi dopoki sie nie miniemy

Kamil sorry ale w takich przypadkach to ty wykazujesz kompletny brak wyobraźni i pojęcia o prowadzeniu.... ;/
żebyś sie nie zdziwił jak kiedyś "na oślep" traficie w siebie z jakimś inny autem.... :cry:

kamil.k 
złota ronczka

Pomg: 29 razy
Doczy: 09 Gru 2005
Skd: piotrków trybunalski
Wysany: 2007-04-03, 22:25   

Shreku napisa/a:
kamil.k napisa/a:
morgoth

Kamil sorry ale w takich przypadkach to ty wykazujesz kompletny brak wyobraźni i pojęcia o prowadzeniu.... ;/
żebyś sie nie zdziwił jak kiedyś "na oślep" traficie w siebie z jakimś inny autem.... :cry:

nie mrugam swiatlami bo pajac pomysli ze policja stoi i koniec,pozatym ostatnio jak jest jeszcze nie tak bardzo ciemno to co drugi ktoremu mrugnołem machal mi reka bo myslal ze znajomy :lol:

Shreku zeby sie ktos nie zdziwil jak ja w niego wjade :twisted:

ale najlepszy to byl ostatnio lanos na ksenonach ktory jechal za mna.jak jechal za mna to w aucie mialem widno jak za dnia i moglem wogule wylaczyc swiatla bo i tak swiecil jakies 150metrow do przodu :lol: w koncu nie wytrzymalem i na swiatlach wysiadlem do typa i mu mowie zeby za mna nie jechal albo zrobil cos z tymi swiatlami a on na to ze nie jego auto i on nie kuma jak co zrobic z tymi swiatlami.wie ze tak swieca bo mu duzo samochodów mrugało :lol:
przytrzymalem go na swiatlach i uciekłem na pomaranczowym :D

sprzedam częsci silnikowe 320i/323i

marekfl 
Scyzoryk

Doczy: 10 Mar 2006
Skd: Kielce - Scyzoryk
Wysany: 2007-04-03, 23:52   

Siemma
W CK jest trocje takich cwaniaków co jeżdrza na swiatłach p-mgielnych w dzień normalnie nie rozwala jak to widze :/ zawsze swiece dlugi jak jada z naprzeciwka ale na to sie nic nie da poradzic, jedzie taki frajer jeden z drugim i mysli ze wyglada fajnie jak wlaczy "halogeny" bosssze co za ludzie :/

webretti 

Wysany: 2007-04-04, 01:27   

marekfl napisa/a:
...... ale na to sie nic nie da poradzic, jedzie taki frajer jeden z drugim i mysli ze wyglada fajnie jak wlaczy "halogeny" bosssze co za ludzie :/

mamy kilku takich na forum, hehe i zaraz sie zacznie od nowa sajgon, hehe a przeciwmgielne sa jak Media Markt - nie dla idiotów :lol:

Gasper