BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
temperatura :/
Autor Wiadomo
rogaś318 

Doczy: 28 Cze 2004
Skd: Wwa, Gardzienice
Wysany: 2004-10-08, 21:28   temperatura :/

witam wszystkich!! moje pytanko jest takie: czy jak stoicie w korku miedzy warszawa a gora kalwaria to podnosi sei wam jakos szczegolnie temperatura w silniku?? dzis z wawy do g.k. jechalem 1.5 godziny i temperatura zaczela podchodzic do ostatniej kreski przed czerwonym polem.. czy juz powinienem sei zaczac martwic?? dodam ze za gora k. jak juz sie ruch rozladowal to jakis kilometr z 80-90km/h i wrocila do normy tzn. do pionu... czy juz mam plakac?? nie mialem czasu na jakiekolwiek szperanie przy wozie...co myslicie?? wisko sprawdze jutro... ael sie troche boje omoja niunie... 318 z naklepka m3 :/

dzieki za pomoc!!

artvi
[Usunity]

Wysany: 2004-10-08, 21:40   

bankowo wisco masz padniete .. a reszte mozesz poszukac w opcji SZUKAJ : WISCO .... u mnie tez tak jest w dluzszych korkach ( pare razy silnik gasilem :D hehe niezla schizke mialem jak czerwone pole sie zapalaolo

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2004-10-08, 22:20   

albo szukaj: visco :wink:
ale to faktycznie klasyczny objaw, z tym, że układ chłodzenia nie składa się tylko z visco. przy nagrzanym i wyłączonym silniku można sprawdzić, czy wiatrak stawia duży opór gdy się go chce pokręcić ręką - jeśli nie stawia - padnięte, a jak stawia- to nie visco

Anonymous
Go
Wysany: 2004-10-08, 23:25   

Sprawdź też poziom płynu, jeśli tego jeszcze nie zrobiłeś. :) Wiem, że to banalne, ale czasem się opłaca :)

Anonymous
Go
Wysany: 2004-10-09, 09:05   

jezeli to plyn to maly wydatek a jezeli visco to portfelik sie uszczupli

Pawel-e30 

Pomg: 2 razy
Doczy: 17 Kwi 2004
Skd: Wawa-Grochów
Wysany: 2004-10-09, 10:41   

artvi napisa/a:
bankowo wisco masz padniete .. a reszte mozesz poszukac w opcji SZUKAJ : WISCO .... u mnie tez tak jest w dluzszych korkach ( pare razy silnik gasilem :D hehe niezla schizke mialem jak czerwone pole sie zapalaolo

Ps. Jak się grzeje silnik to robimy ogrzewanie na fullllllllll Pamiętajcie :lol:

rogaś318 

Wysany: 2004-10-09, 14:18   

no to tak.. ogrzewanie wlaczylem zeby sie wskazowka zatrzymala.. dzis rano sprawdzilem poziom plynu i zeberka w chlodnicy nie byly przykryte ale jak silnik troche popracowal to sie przykryly..(mam m10 bez zewnetrznego zbiorniczika) a wisko to jeszcze nie sprawdzalem bo silnik nie byl dostatecznie cieply... ale zaraz moja mama wroci i powinien byc cieoply.. jak juz bede weidzial to napisz co i jka....dzieki!!

Miki 

Pomg: 1 raz
Doczy: 11 Kwi 2004
Skd: z kreskówki ;)
Wysany: 2004-10-09, 15:46   

Touring napisa/a:
Sprawdź też poziom płynu, jeśli tego jeszcze nie zrobiłeś. :) Wiem, że to banalne, ale czasem się opłaca :)

nie tylko poziom ale i w jakim jest stanie tzn. płyn z czasem tez traci swoje właściwości i powinien być wymieniany !! !!

rogaś318 

Wysany: 2004-10-10, 11:03   

seima.. plyn byl wymieniany gdzies tak w maju kwietniu.. dolalem wczoraj a wisco chyba jest sprawne bo na cieplym silniku probowalem zatrzymac wiatrak (patyczkiem nie palcem :wink: ) i sie nieu dalo...dolalem plynu i zobacze co i jak teraz bedzei...

dzieki za pomoc...

Anonymous
Go
Wysany: 2004-10-10, 22:51   

Jeżeli można to przyłącze się do tego tematu. Moje pytanie, po jakim czasie jazdy miejskiej silnik nagrzewa się do temperatury roboczej. No i druga kwestia po jakim czasie stojąc.Chodzi mi przy dzisiejszej temperaturze powietrza.Pytam o to bo mam wrażenie że mi solno się nagrzewa i wiatrak kręci od samego początku.

Miki 

Wysany: 2004-10-11, 15:18   

jarekson napisa/a:
i wiatrak kręci od samego początku.

jak tak to masz chyba uszkodzone visco
co do tego po jakim czasie silnik sie nagrzewa podczas jazdy to u kazdego bedzie pewnie inaczej (inny sposób jazdy, warunki drogowe) wiadomo że zima wolniej silnk bedzie sie nagrzewal zwlaszcza jak jeździmy z wlaczonym ogrzewaniem
co do tego po jakim czasie stojąc to nie mam bladego (hehe fajne slowo) pojecia

Anonymous
Go
Wysany: 2004-10-11, 15:24   

podczas jazdy miejskiej moje 325 e30 nagrzewa sie po przejechaniu jakis 5 km jak auto stoi z uruchomionym silnikiem to trwa to dosyc dlugo a wentylator zawsze bedzie sie krecil od poczatku z tym ze jezeli jest sprawny na zimnym silniku obraca sie powoli bez zadnej "sily" tak ze mozna go bez problemu zatrzymac reka wmiare jak sie nagrzewa silnik wentylator nabiera predkosci i "sily" jezeli jest nie sprawny odrazu obraca sie na maksa mozna sie zorientowac po specyficznm szumie

Anonymous
Go
Wysany: 2004-10-11, 15:31   

jasiel napisa/a:
podczas jazdy miejskiej moje 325 e30 nagrzewa sie po przejechaniu jakis 5 km jak auto stoi z uruchomionym silnikiem to trwa to dosyc dlugo a wentylator zawsze bedzie sie krecil od poczatku z tym ze jezeli jest sprawny na zimnym silniku obraca sie powoli bez zadnej "sily" tak ze mozna go bez problemu zatrzymac reka wmiare jak sie nagrzewa silnik wentylator nabiera predkosci i "sily" jezeli jest nie sprawny odrazu obraca sie na maksa mozna sie zorientowac po specyficznm szumie

OK.Dzięki spróbuje go zaraz zatrzymać bo dzisiaj jest dość zimno.

Miki 

Wysany: 2004-10-11, 15:44   

przy rozgrzanym silniku uwazaj na palce :idea: ktoś ostatnio pisal że próbował zatrzymac patykiem :wink:

rogaś318 

Wysany: 2004-10-11, 22:24   

ja probowalem zatrzymac patykiem bo ktos kiedystam napisal ze paluszki potem bola jesli sie okaze ze wisco jest dopbre :wink: a jak wezmiesz kawalek patyczka to nawet jak ci gdzies tam wpadnie to nie narobi szkod bo sie zlamie... :wink: trzeba sobie radzic... :D

Wywietl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez moliwoci zmiany postw lub pisania odpowiedzi
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: