BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Sk........
Autor Wiadomo
pawelbach 

Doczy: 01 Lut 2006
Skd: Otwock
Wysany: 2006-12-15, 04:51   

PioterW napisa/a:
takie zasady, że jak jesteś łobuz, to jesteś gość

Piotrek ma racja mam jednego kolezke co siedział za kradzieże i pobicia a jak wyszedł to dopiero zaczoł wiezienie nic nie da chyba ze gwałcicielowi moje zdanie

kamil.k 
złota ronczka

Pomg: 29 razy
Doczy: 09 Gru 2005
Skd: piotrków trybunalski
Wysany: 2006-12-15, 05:17   

pawelbach napisa/a:
PioterW napisa/a:
takie zasady, że jak jesteś łobuz, to jesteś gość

Piotrek ma racja mam jednego kolezke co siedział za kradzieże i pobicia a jak wyszedł to dopiero zaczoł wiezienie nic nie da chyba ze gwałcicielowi moje zdanie

mam troche inne informacje na temat tego co sie dzieje w wiezieniu.pracuje tam kilku znajomych takze czasem co nieco opowiedza .zdajde sobie sprawe ze nie wszedzie jest tak samo

center nie zgodze sie z tym ze rodzina wychowuje.co najwyzej utrzymuje.znam wiele przypadków gdzie w normalniej rodzinie jedno dziecko jest debilem do kwadratu i od zawsze ma kłopoty .nikt z rodziny nie uczyl go krasc a kradnie ...

sprzedam częsci silnikowe 320i/323i

WujekDobraRada 

Doczy: 22 Mar 2004
Skd: K-lin
Wysany: 2006-12-16, 10:05   

dalszy ciąg historii w Kołobrzegu : http://www.gloskoszalinsk...AGAZYN/61215010

damiano_e30 
GERMAN STYLE

Pomg: 1 raz
Doczy: 27 Sty 2006
Skd: Bydgoszcz
Wysany: 2006-12-16, 12:04   

Wirtualna rzeczywistość i narkotyki robią niektórym g... z mózgu. Myli im się fikcja z rzeczywistością.

Jak się zastanawiam nad karą dla takich podludzi to myślę że spalenie żywcem byłoby odpowiednie...

Yakuzatti 

Pomg: 19 razy
Doczy: 04 Pa 2006
Skd: Bytom/Katowice
Wysany: 2006-12-16, 20:05   

Przerazil mnie ten tekst "Maksymalnie grozi im 10 lat."

Eh...co z ta Polska?

kamil.k 
złota ronczka

Pomg: 29 razy
Doczy: 09 Gru 2005
Skd: piotrków trybunalski
Wysany: 2006-12-16, 21:00   

jedyne na co pozostało liczyc to ze pan minister Ziobro jakos na to zareaguje

kilka lat temu podobna sytuacja miała miejsce u mnie w miescie.kilku chłopaków ode mnie z technikum zabiło swojego kolege z klasy.skopali go na smierc i przypalali twarz papierosami.troche ich znalem i nigdy za normalnych ich nie uwazalem . co innego oczywiscie nauczyciele i inni ale oni maja inny punkt siedzenia

nie pamietam jakie wyroki dostali ...

sprzedam częsci silnikowe 320i/323i

Gniewek89 
Na razie teoretyk.

Pomg: 1 raz
Skd: Wrocław
Wysany: 2006-12-17, 00:25   

w stanach dawniej skazany dostawal lopate i kopał sobie dół. Jaki wykoał w okreslonym czasie taki miał. Do tej swoistej celi dostawal wiadro do którego srał , nastepnie to wylewał pod nogi (spał w tym równierz oczywiscie ) a rano DO TEGO SAMEGO wiadra wlewano mu wode którą mógł pić.
Ponoć goście wytrzymywali średnio rok- dwa ewenement 7 lat dożył
Przeczytalem to kiedyś w Skazanych na Shawshank i tak mi sie utrwalilo w pamięci
PZDR

Vindevil 
Syn motopompy!

Pomg: 9 razy
Doczy: 21 Gru 2004
Skd: Częstochowa
Wysany: 2006-12-19, 12:15   

Poprostu w pale się nie mieści. A najlepsze z tego to napewno mamusie- przecież mój synek taki spokojny jest i nikomu krzywdy nie robi.
Przypomina mi to sprawe sprzed kilku lat w częstochowie jak kilku gnoji skopało sobie bezdomnego i powybijali mu oczy i w tyłek wbili mu jakiś kołek z ogrodzenia obok. W/g mnie to kara dla ******** adekwatna do czynu - to samo raz jeszcze.
Ostatnio zmieniony przez center 2006-12-21, 21:11, w caoci zmieniany 1 raz  

marekfl 
Scyzoryk

Doczy: 10 Mar 2006
Skd: Kielce - Scyzoryk
Wysany: 2006-12-19, 12:21   

Vindevil napisa/a:
przecież mój synek taki spokojny jest i nikomu krzywdy nie robi.

Siamka
Bez kiciora zawsze tak mówia "To takie dobre dziecko byłó" :mrgreen: . Rodzice po prostu nie wiedza co robią ich dzieci :cool: . Sam to widze jak czasami pijemy piwko z kumplami co gluty wyrabiaja :???: . Ja w ich wieku, to dobranocke ogladałem a oni ... ech te czasy!! :roll:

urbi 
SilaDrzemieWBemie

Pomg: 4 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Krakow/Tbg
Wysany: 2006-12-19, 12:43   

Yakuzatti napisa/a:
Przerazil mnie ten tekst "Maksymalnie grozi im 10 lat."

Eh...co z ta Polska?

spoko spoko wsrod internautow wieksze oburzenie wywolala smierc kundla na stacji Orlen niz bezsensowna smierc czlowieka ... zapewne meza i ojca ... powinni dowalic im po 30 lat i by sobie moze przez ten czas cos uswiadomili ...

Gasper 
Powered by BMW

Pomg: 13 razy
Doczy: 14 Pa 2004
Skd: Berlin&Kargowa
Wysany: 2006-12-19, 16:03   

urbi napisa/a:

spoko spoko wsrod internautow wieksze oburzenie wywolala smierc kundla na stacji Orlen niz bezsensowna smierc czlowieka ... zapewne meza i ojca ... ...

Tak jak mówisz Urbi :roll:

Bagor 

Doczy: 21 Kwi 2006
Skd: Warszawa
Wysany: 2006-12-19, 16:54   

Tylko zauważ, że śmierć, zarówno tego człowieka jak i psa (czy jak się żalośnie wyraziłeś "kundla"), spowodowali ludzie. Ja nie rozróżniam co wywołało większe oburzenie, bo dla niektórych zwierzęta są więcej warte niż ludzie. Nie wiem czy miałeś/masz psa, ale jeśli nie to nigdy tego nie zrozumiesz. Dla mnie krzywda jest krzywdą, ale szczególnie nienawidzę, jeśli dotyczy ona dzieci i zwierząt, czyli najbardziej bezbronnych istot.

urbi 
SilaDrzemieWBemie

Wysany: 2006-12-19, 17:40   

dzieci i zwierzeta w tym przypadku byly by tak samo bezbronne jak ten napadniety mezczyzna !
mowisz tak bo widzisz to wszystko z boku ... ale spojz na to od strony jego rodziny - rodzice, zona, dzieci ... oni stracili czesc swojego zycia ktora bylo od zawsze ... czastke ktora kochali i ciezko bedzie im sie pozbierac po jej stracie
dziwne pytanie - wolal bys stracic psa czy kogos bliskiego z rodziny ?
jesli na rowni stawiasz zwierzeta i ludzi to sadzisz ze ludzi tak samo powinno usypiac sie jak psy za pogryzienie itd ... a przeciez tak jest i nie widze tu na foryum zadnego oburzenia z tego powodu

pawelbach 

Skd: Otwock
Wysany: 2006-12-19, 17:50   

gnojkom grozi do 10 lat a za lincz na recydywiście co ganiał ludzi z maczeta grozi dorzywocie gdzie tu sprawiedliwość

urbi 
SilaDrzemieWBemie

Wysany: 2006-12-19, 17:54   

tez o tym slyszalem :mad:

Bagor 

Wysany: 2006-12-20, 00:12   

urbi napisa/a:
dzieci i zwierzeta w tym przypadku byly by tak samo bezbronne jak ten napadniety mezczyzna !

Nie zaprzeczam, chodziło mi o ogół. Zwierzęta jak i dzieci nie mają się komu "poskarżyć", że ktoś je bije itp. Fakt faktem w obu przypadkach "katami" byli ludzie.
urbi napisa/a:
mowisz tak bo widzisz to wszystko z boku ... ale spojz na to od strony jego rodziny - rodzice, zona, dzieci ... oni stracili czesc swojego zycia ktora bylo od zawsze ... czastke ktora kochali i ciezko bedzie im sie pozbierac po jej stracie

W każdym przypadku, jeśli straci się kogoś bliskiego (psa czy kogoś z rodziny) traci się pewną część z życia. Jeden bardziej przeżyje śmierć czworonoga, a drugi babci z Ameryki.
urbi napisa/a:
jesli na rowni stawiasz zwierzeta i ludzi to sadzisz ze ludzi tak samo powinno usypiac sie jak psy za pogryzienie itd

Pamiętaj, że pies Ci szyby nie wybije i radia nie ukradnie. Przyjaciel Cię na kasę oszuka, a pies zawsze będzie najlepszym przyjacielem człowieka. Czytałeś książkę "Mały książę" Saint-Exupery'ego ? Jest tam taki fajny cytat "Pokaż mi, co jesz, a powiem ci, kim jesteś". Jest on uniweralny, np. "Pokaż mi, jak traktujesz słabszych, a powiem ci, kim jesteś". Tyczy się to również zwierząt. To czy stawiam na równi zwięrzęta i ludzi, nie ma akurat znaczenia. Ważne są czyny. Jedni szukają sponsora na szperę, a drudzy szukają sponsora na jedzenie dla biednych czy dla schronisk.

Łukasz 
Samotny Nawigator

Pomg: 22 razy
Doczy: 26 Sie 2004
Skd: W-wa
Wysany: 2006-12-20, 10:19   

W każdym przypadku, jeśli straci się kogoś bliskiego (psa czy kogoś z rodziny)

ja wszystko rozumiem, sam mam ukochanego psa, ale tym zdaniem to dałeś ognia - rozmawiamy tu o człowieku, który prawdopodobnie miał żonę, może dzieci, a Ty porównujesz go do psa?SORRRY :shock:

To dwie różne platformy, mąż zazwyczaj nie wybija szyb i nie kradnie odbiorników radiowych....

jesteś jakimś ultra-skrajnym ZIELONYM, czy jak?

urbi 
SilaDrzemieWBemie

Wysany: 2006-12-20, 11:00   

wow Łukasz zaimponowales mi w tym momencie ... masz tkaie samo zdanie jak ja :mrgreen:

mi nie chodzilo o "babcie z Ameryki" - chodzilo mi o rodzica, brata, siostre czy dziecko z ktorym zyje sie na codzien ...

strasznie generalizujesz - idiotow kradnacych radia po parkingach wrzucasz do tego samego worka co ludzi pozadnych ... to takjak bys umiescil hitlera czy stalina na rowni z papiezem JP2 ... owszem ten i ten czlowiek ale zobacz jacy byli od siebie rozni. tak samo sa i psy ktore sie paletaja i gryza ludzi, koty, krowy czy inne psy ...

Cytat:
Pamiętaj, że pies Ci szyby nie wybije i radia nie ukradnie. Przyjaciel Cię na kasę oszuka, a pies zawsze będzie najlepszym przyjacielem człowieka.

MATERIALISTA .... otocz sie psami, kotami, krowami i innymi zwierzetami ... bedziesz spokojny o swoj majatek ... bedziesz mogl sie do nich przytulac i pomoga ci w kazdej sytuacji ... moze nawet z ktoryms z nich bedziesz mial potomka ? :mrgreen:

co do zbierania na dyfer i wplaty na dzieci - mimo iz nie mam kasy na dzieci wplacilem - a ze zbieram na dyfer to swoja droga (a ze jest mi ciezko to pomyslalem ze moze mi ktos pomoze ... niektorym sie ulozylo na tyle ze starcza dla nich i zeby jeszcze obdzielic innych) - ty wszystko co masz oddajesz do domow opieki ?

Bagor 

Wysany: 2006-12-20, 13:33   

Łukasz napisa/a:
W każdym przypadku, jeśli straci się kogoś bliskiego (psa czy kogoś z rodziny)

ja wszystko rozumiem, sam mam ukochanego psa, ale tym zdaniem to dałeś ognia - rozmawiamy tu o człowieku, który prawdopodobnie miał żonę, może dzieci, a Ty porównujesz go do psa?SORRRY :shock:

Było zacytować mnie do końca, bo tak albo chciałeś mnie nie zrozumieć, albo tak Ci tylko wyszło. Moje słowa brzmiały: W każdym przypadku, jeśli straci się kogoś bliskiego (psa czy kogoś z rodziny) traci się pewną część z życia. Zmienia to postać rzeczy. Nieprawdaż ? Chyba, nie zaprzeczysz, że tak jest. Mniejszą lub większa część, ale tak jest i koniec. W każdym bądź razie nie porównuje tego gościa do tego psa.

Łukasz napisa/a:
jesteś jakimś ultra-skrajnym ZIELONYM, czy jak?

Nie, nie jestem :lol: Ale mam swoje poglądy na temat ludzi jako gatunku. Wiadomo są ludzie dobrzy i źli. Człowiek z natury jest dobry, ale świat go zmienia. Człowiek - to brzmi dumnie, ale Ludzie ludziom zgotowali ten los już tak dumnie nie brzmi.

marekfl 
Scyzoryk

Wysany: 2006-12-20, 13:36   

urbi napisa/a:
rozmawiamy tu o człowieku, który prawdopodobnie miał żonę, może dzieci, a Ty porównujesz go do psa?

Siemka
Kolega ma racje!! Zwierze jest tylko zwierzeciem!! Człowieka nie da się zastąpic. Wolał bym żeby mi zgineło najukochańsze zwierze niż komukolwiek z bliskich przydażyła się jakas przykrość. Nigdy nie postawił bym zwierzęcia na równi z człowiekiem!!!

MrKrYH_e34 

Doczy: 24 Sie 2004
Skd: Turek- Poznań
Wysany: 2006-12-20, 14:10   

Brak pracy, Szkola bez zadnych zasad, brak wychowania przez rodzicow .. to wszystko rodzi takie krzywe jazdy i pozniej jest jak jest .. Ja tez nie mialbym litosci dla tych ludzi .. tak samo bym obkopal i zostawil !! :evil:

marekfl 
Scyzoryk

Wysany: 2006-12-20, 14:28   

MrKrYH_e34 napisa/a:
Brak pracy, Szkola bez zadnych zasad, brak wychowania przez rodzicow .. to wszystko rodzi takie krzywe jazdy i pozniej jest jak jest .. Ja tez nie mialbym litosci dla tych ludzi .. tak samo bym obkopal i zostawil !! :evil:

To wszystko przez to bezstresowe wychowanie. Ja jak chodzilem do podstawówki to sie bałem żeby nauczyciel przypadkiem nie krzyknoł. I po nocy sie też nie włoczyłem nie mowiac już o tym zeby na kogoś napadac (pilo sie tam piwko po kryjomu z kumplami i faje popalało ale bym strach zeby starzy nie nakryli) bo wiedzialem ze bym dostal wpier...l od ojca!!!

urbi 
SilaDrzemieWBemie

Wysany: 2006-12-20, 15:21   

marekfl napisa/a:
MrKrYH_e34 napisa/a:

To wszystko przez to bezstresowe wychowanie. Ja jak chodzilem do podstawówki to sie bałem żeby nauczyciel przypadkiem nie krzyknoł. I po nocy sie też nie włoczyłem nie mowiac już o tym zeby na kogoś napadac (pilo sie tam piwko po kryjomu z kumplami i faje popalało ale bym strach zeby starzy nie nakryli) bo wiedzialem ze bym dostal wpier...l od ojca!!!

no .... :mrgreen: ja tez :mrgreen:

Bagor 

Wysany: 2006-12-21, 00:07   

urbi napisa/a:
mi nie chodzilo o "babcie z Ameryki" - chodzilo mi o rodzica, brata, siostre czy dziecko z ktorym zyje sie na codzien ...

A mi chodziło o babcię z USA. Zresztą jeśli nie rozumiesz to Ci wytłumaczę. Możesz to pojąć, że pies też może być członkiem rodziny ? Przykładowo dziecko, które od małego chowało się z psem, to po 15 latach potrafi się z nim tak zżyć, że jego śmierć bardziej przeżyje niż ciotki czy babci. Z psem też żyje się na codzień. Wiem, wiem dla niektórych psa miejsce jest w budzie na łańcuchu i takiemu burakowi z pola nie przetłumaczysz.

urbi napisa/a:
MATERIALISTA .... otocz sie psami, kotami, krowami i innymi zwierzetami ... bedziesz spokojny o swoj majatek ... bedziesz mogl sie do nich przytulac i pomoga ci w kazdej sytuacji ... moze nawet z ktoryms z nich bedziesz mial potomka ? :mrgreen:

Widzę, że masz poważne problemy ze zrozumieniem tekstu pisanego. Wyciagać wniosków też nie potrafisz. Jeśli na podstawie paru moich zdań, tworzysz takie herezje to pozostaje mi tylko współczuć Ci. Materialistą to chyba Ty jesteś, nie ja przecież zakładałem temat "Szukam sponsora na szperę" :shock: Tak na marginesie nie masz większych potrzeb ? Do szczęścia potrzebne Ci są tylko szpera i 0.5 litra ? A i bym zapomniał jeszcze potrzebujesz dziewczyn w wieku 18-24, co zauważyłem w paru Twoich postach. Chłopaku niektórzy mają bardziej szczytne cele niż zaspokojenie potrzeb nastolatka, który nie może obyć się bez spalenia kapcia.

urbi 
SilaDrzemieWBemie

Wysany: 2006-12-21, 07:36   

o i moge tez dopisac do tego materialisty tredycjonalista bez poczucia humoru bioracy wszystko zbytnio do siebie ... przykre :) nie znasz mnie wcale a oceniasz - 3/4 moich postow na tym forum to po prostu zart ... jak by wszyscy byli tavy jak ty to siedzielibysmy w kolko z rozancem ....

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: