ok...sprawa wyglada tak ze niebedzie sprawy w sądzie grodzkim bylem na posterunku na rozmowie z panem komendantem ...papierów nie wysłał wyszłem z incjatywą dostania mandatu..pan wypisal mi z dziesiejsza data 200zł 0 punktów karnych za nadmierną emisje spalin.... a 2 sprawa to powiedzial ze jest taka akcja w polsce że maja kontrolowac auta ktore wydaja zdeka inne dziwieku jak inne auta;) jestem heppy bo 200zl to nie duzo ...
zgadza się temat jest ciężki i drażliwy a punkt widzenia zależy od punktu siedzenia
Na zachodzie policja w takim przypadku najpierw by ich ścigała a nie od razu ODDAŁA KILKADZIESIĄT STRZAŁÓW...
Ale u nas po co ryzykować pościg, jeszcze radiowóz by rozbili...
co zachód to zachód ale pamietaj ze w polsce nawet gowniarze w podstawówce nosza czapki HWDP i mowia spierdalaj do dzielnicowego.
PS a zta sytuacja w poznaniu to latwo bylo sie pomylić , bo czy ktos z was widzial 2 Rovery cabrio w odstepie paru minut??
Pomijam fakt że taśmy z banku (ktory znajdowal sie na skrzyzowaniu gdzie doszlo do tragedii)zaginely
No i bardzo dobrze że udało się załatwić sprawę polubownie, jak widać są też w policji ludzie którzy widzą nie tylko paragrafy i z którymi można się porozumieć.
Dużo jest w policji młodych którzy chcą się wykazać za wszelką cenę, mimo że czasem sami gubią się w przepisach.
tylko teraz ze szczescia nie smignij bokiem po miescie bo dostaniesz jak ktorys kolega z forum , mandat za przekroczenie podwojnej ciagłej
PZDR i fajnie ze tak sie zakonczyla sprawa
duchPW [Usunity]
Wysany: 2006-12-17, 19:53
z tym badaniem to prawda - mi juz badali - emisję spalin i decybele z wydechu, a żeby zachować doiwód musiałem skrobać szyby
(pewnie zaraz urbi albo ktos napisze, że już to raz pisałem )
Gniewek u mnie to nie miasto a policja ode mnie to spoko chłopaki ..mialem kiedys akcje ze stoje sobie na stacji CPN nagle podjeżdzaja wiesz i gadka gadka i mowi ze musza mnie spisać bo tak trzeba a ja mowie a po co a policjant mowi do mnie ze potem komendat im powie NO CO WYEJECHALISCIE NA PATROL I LUDZI WOGULE NIE BYŁO;)? myslalem ze padne spisali mnie ...potem jeden taki z 40 lat oglada mi bemke mowi ze bardzo mu sie podoba c...mowi moge zobaczyc jak sie siedzi ja mowie no to pan siada ...siedzi siedzi nagle mowi czy moze kawalek sie przejechjac; ) heh mowie no moze pan przejchalem sie jak wjezal na stacje ...(jest tam polbruk) pociagnol po sprzegle a ona mu uslizgla wysiadl i mowi ze jak ktos zadzwon na mnie ze ktos szaleje bmw to juz wiecej nie bedzie dociekal co i jak bo mowi ze tym sie nie da normlanie ruszasz hehe a to tylko 1.8iS;) ale u mnie policja jest spoko nawet bardzo.
pozdro dla wszystkich hih musialem opic ze zysklalem troszke kasy dostajac mandat tylko 200zł
Numero uno: Za jazdę na halogenach przednich nie ma mandatu To jest dozwolone. Na przeciwmgielnych tylnych jest mandacik Wiem, bo gadałem o tym z kolesiem z komisariatów co siedzi w dziale mandatorstwa Dwa, to czy zrobili Ci pomiar spalin? I trio, czy gostek chciał Ci dowalić za brawurowa jazdę? W sadzie grockim nic byś nie dostał.
Numero uno: Za jazdę na halogenach przednich nie ma mandatu
no jak masz lampy halogenowe swiatel mijania to nie dostaniesz mandatu za ich wlaczenie ale mozesz dostac mandat za ich nie wlaczenie od 1szego pazdziernika do ostatniego dnia lutego
a za jazde na przednich "SWIATLACH PRZECIWMGIELNYCH" czyli tzw halogenach to mandat jest w wysokosci min 100pln i 2 pkt karne (wiem bo dwa razy dostalem taki mandat i nawet 2 razy ogladalem przy tej okolicznosci "TARYFIKATOR")
pozdrawiam i wszystkiego JASNEGO
a za jazde na przednich "SWIATLACH PRZECIWMGIELNYCH"
A co to sa przeciwmgielne? Nie wolno uzywac świateł, które oślepiają innych. Stosowane w autach w 95% światła dodatkowe nie sa przeciwmgielnymi i nie oślepiaja innych kierowców (no w deszczu chyba ) Sa to światła doświetlające pobocze Czyli w mojej E30 nie mam przeciwmgielnych i Pan Policjant może się co najmniej zdefekować.
ok...sprawa wyglada tak ze niebedzie sprawy w sądzie grodzkim bylem na posterunku na rozmowie z panem komendantem ...papierów nie wysłał wyszłem z incjatywą dostania mandatu..pan wypisal mi z dziesiejsza data 200zł 0 punktów karnych za nadmierną emisje spalin.... a 2 sprawa to powiedzial ze jest taka akcja w polsce że maja kontrolowac auta ktore wydaja zdeka inne dziwieku jak inne auta;) jestem heppy bo 200zl to nie duzo ...
Siemka
He he no to ci się przyfarciło
Swoja droga to by mnie wqwiło takie wytłumaczenia ale 200 to zawsze nie 1000 hehe
A co to sa przeciwmgielne? Nie wolno uzywac świateł, które oślepiają innych. Stosowane w autach w 95% światła dodatkowe nie sa przeciwmgielnymi i nie oślepiaja innych kierowców (no w deszczu chyba ) Sa to światła doświetlające pobocze Czyli w mojej E30 nie mam przeciwmgielnych i Pan Policjant może się co najmniej zdefekować.
czytalem w AŚ przypadki ze policjanci dawali ludziom mandaty za wlaczone swiatla dziennne
bo mysleli ze to sa halogeny
Siemka
Widzielem ostatnio Heella wyprodukowała specjalną serie świateł do jazdy w dzień. Dla laika to bedą Halogeny.
ps. Ale tak na wogóle to e30 ma przecież przednie i tyle światła przeciwmgielne!! I według prawa to nie można na nich jeździć przy normalnych warunkach pogodowych i w dzień
Pozdrawiam
"kafarek" z calym szacunkiem ,ale czy TY posiadasz wogole prawo jazdy?? bo dawno takich glupot nie czytalem
poczytaj troche rozporzadzenie o warunkach technicznych pojazdow, albo podjedz na stacje diagnostyczna tam diagnosta ci pokaze roznice w reflektorach pojazdu,albo zacznij od zrozumienia oznaczenia!! reflektora i bedziesz wiedzial do czego sluzy
luzik panowie
a iii (...)policjant ma prawo zatrzymac dowod rejestracyjny i skierowac na ponowne badanie techniczne gdy zachodzi ..podejrzenie....itd
_________________ BMW E-36
SC-900
uprzywilejowana- opel ASTRA II
- Y A M A H A
_RADON_
poczytaj troche rozporzadzenie o warunkach technicznych pojazdow, albo podjedz na stacje diagnostyczna tam diagnosta ci pokaze roznice w reflektorach pojazdu
poczytaj troche rozporzadzenie o warunkach technicznych pojazdow, albo podjedz na stacje diagnostyczna tam diagnosta ci pokaze roznice w reflektorach pojazdu
yo!
wqrwiaja mnie określenie pies a za halogeny powinni ci dowalic maxa i nie ma to tamto halogenowac to sobie mozesz w garazu lub na wiosce bo jak ja widze leszcza na halogenach to go lecze i sie nie dziw ze pan milicjant moze miał w aucie jakąs foczke a ty mu bo gałach walisz swoimi halogenami
aloha
Siemka
Ze niby te reflektory co są w zderzaku to co to jest jak nie przeciwmgielne??
Po ich właczeniu na desce zapala się lampa jednoznacznie informująca że to światła przeciwmgielne przednie!!!!