BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Policja...pytanie..?
Autor Wiadomo
LuKaSzQ18

Doczy: 28 Cze 2004
Skd: Tłuchowo
Wysany: 2006-12-17, 19:09   

ok...sprawa wyglada tak ze niebedzie sprawy w sądzie grodzkim bylem na posterunku na rozmowie z panem komendantem ...papierów nie wysłał wyszłem z incjatywą dostania mandatu..pan wypisal mi z dziesiejsza data 200zł 0 punktów karnych za nadmierną emisje spalin.... a 2 sprawa to powiedzial ze jest taka akcja w polsce że maja kontrolowac auta ktore wydaja zdeka inne dziwieku jak inne auta;) jestem heppy bo 200zl to nie duzo ...

Gniewek89 
Na razie teoretyk.

Pomg: 1 raz
Doczy: 01 Lut 2006
Skd: Wrocław
Wysany: 2006-12-17, 19:13   

damiano_e30 napisa/a:
zgadza się temat jest ciężki i drażliwy a punkt widzenia zależy od punktu siedzenia :wink:

Na zachodzie policja w takim przypadku najpierw by ich ścigała a nie od razu ODDAŁA KILKADZIESIĄT STRZAŁÓW... :evil:

Ale u nas po co ryzykować pościg, jeszcze radiowóz by rozbili...

co zachód to zachód ale pamietaj ze w polsce nawet gowniarze w podstawówce nosza czapki HWDP i mowia spierdalaj do dzielnicowego.
PS a zta sytuacja w poznaniu to latwo bylo sie pomylić , bo czy ktos z was widzial 2 Rovery cabrio w odstepie paru minut??
Pomijam fakt że taśmy z banku (ktory znajdowal sie na skrzyzowaniu gdzie doszlo do tragedii)zaginely

damiano_e30 
GERMAN STYLE

Doczy: 27 Sty 2006
Skd: Bydgoszcz
Wysany: 2006-12-17, 19:14   

No i bardzo dobrze że udało się załatwić sprawę polubownie, jak widać są też w policji ludzie którzy widzą nie tylko paragrafy i z którymi można się porozumieć.

Dużo jest w policji młodych którzy chcą się wykazać za wszelką cenę, mimo że czasem sami gubią się w przepisach.

Gniewek89 
Na razie teoretyk.

Wysany: 2006-12-17, 19:18   

tylko teraz ze szczescia nie smignij bokiem po miescie bo dostaniesz jak ktorys kolega z forum , mandat za przekroczenie podwojnej ciagłej :mrgreen: :mrgreen:
PZDR i fajnie ze tak sie zakonczyla sprawa

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2006-12-17, 19:53   

z tym badaniem to prawda - mi juz badali - emisję spalin i decybele z wydechu, a żeby zachować doiwód musiałem skrobać szyby

(pewnie zaraz urbi albo ktos napisze, że już to raz pisałem :grin: )

LuKaSzQ18

Doczy: 28 Cze 2004
Skd: Tłuchowo
Wysany: 2006-12-17, 22:22   

Gniewek u mnie to nie miasto a policja ode mnie to spoko chłopaki ..mialem kiedys akcje ze stoje sobie na stacji CPN nagle podjeżdzaja wiesz i gadka gadka i mowi ze musza mnie spisać bo tak trzeba a ja mowie a po co a policjant mowi do mnie ze potem komendat im powie NO CO WYEJECHALISCIE NA PATROL I LUDZI WOGULE NIE BYŁO;)? myslalem ze padne spisali mnie ...potem jeden taki z 40 lat oglada mi bemke mowi ze bardzo mu sie podoba c...mowi moge zobaczyc jak sie siedzi ja mowie no to pan siada ...siedzi siedzi nagle mowi czy moze kawalek sie przejechjac; ) heh mowie no moze pan przejchalem sie jak wjezal na stacje ...(jest tam polbruk) pociagnol po sprzegle a ona mu uslizgla wysiadl i mowi ze jak ktos zadzwon na mnie ze ktos szaleje bmw to juz wiecej nie bedzie dociekal co i jak bo mowi ze tym sie nie da normlanie ruszasz hehe a to tylko 1.8iS;) ale u mnie policja jest spoko nawet bardzo.

pozdro dla wszystkich hih musialem opic ze zysklalem troszke kasy dostajac mandat tylko 200zł

urbi 
SilaDrzemieWBemie

Pomg: 4 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Krakow/Tbg
Wysany: 2006-12-17, 22:34   

PioterW napisa/a:
z tym badaniem to prawda - mi juz badali - emisję spalin i decybele z wydechu, a żeby zachować doiwód musiałem skrobać szyby

(pewnie zaraz urbi albo ktos napisze, że już to raz pisałem :grin: )

eee z tym badaniem histori nie slyszalem :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

ale moze opowiedz nam o ETK ? :cool:

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2006-12-18, 02:33   

urbi napisa/a:
ale moze opowiedz nam o ETK ?

użyj szukajki panie moderator.... ale jak chcesz, to specjalnie dla Ciebie opowiem :mrgreen:

kamil.k 
złota ronczka

Pomg: 29 razy
Doczy: 09 Gru 2005
Skd: piotrków trybunalski
Wysany: 2006-12-18, 21:22   

Pioter opowiadaj bo ja jeszcze nie słyszalem :lol: a jestem bardzo ciekawy jak schwalili twoja buume :mrgreen:

sprzedam częsci silnikowe 320i/323i

kafarek 
Master of desaster

Pomg: 14 razy
Doczy: 12 Maj 2005
Skd: Tczew
Wysany: 2006-12-18, 21:46   

Numero uno: Za jazdę na halogenach przednich nie ma mandatu :] To jest dozwolone. Na przeciwmgielnych tylnych jest mandacik :] Wiem, bo gadałem o tym z kolesiem z komisariatów co siedzi w dziale mandatorstwa :] Dwa, to czy zrobili Ci pomiar spalin? I trio, czy gostek chciał Ci dowalić za brawurowa jazdę? W sadzie grockim nic byś nie dostał.

jaqub 

Pomg: 11 razy
Doczy: 22 Mar 2005
Skd: LUBLIN
Wysany: 2006-12-18, 22:52   

kafarek napisa/a:
Numero uno: Za jazdę na halogenach przednich nie ma mandatu :]

no jak masz lampy halogenowe swiatel mijania to nie dostaniesz mandatu za ich wlaczenie ale mozesz dostac mandat za ich nie wlaczenie od 1szego pazdziernika do ostatniego dnia lutego :mrgreen:

a za jazde na przednich "SWIATLACH PRZECIWMGIELNYCH" czyli tzw halogenach to mandat jest w wysokosci min 100pln i 2 pkt karne (wiem bo dwa razy dostalem taki mandat i nawet 2 razy ogladalem przy tej okolicznosci "TARYFIKATOR")
pozdrawiam i wszystkiego JASNEGO :mrgreen:

kafarek 
Master of desaster

Wysany: 2006-12-18, 23:03   

jaqub napisa/a:
a za jazde na przednich "SWIATLACH PRZECIWMGIELNYCH"

A co to sa przeciwmgielne? Nie wolno uzywac świateł, które oślepiają innych. Stosowane w autach w 95% światła dodatkowe nie sa przeciwmgielnymi i nie oślepiaja innych kierowców (no w deszczu chyba ;) ) Sa to światła doświetlające pobocze :D Czyli w mojej E30 nie mam przeciwmgielnych i Pan Policjant może się co najmniej zdefekować.

Pozdrawiam :D

marekfl 
Scyzoryk

Doczy: 10 Mar 2006
Skd: Kielce - Scyzoryk
Wysany: 2006-12-19, 06:56   

LuKaSzQ18 napisa/a:
ok...sprawa wyglada tak ze niebedzie sprawy w sądzie grodzkim bylem na posterunku na rozmowie z panem komendantem ...papierów nie wysłał wyszłem z incjatywą dostania mandatu..pan wypisal mi z dziesiejsza data 200zł 0 punktów karnych za nadmierną emisje spalin.... a 2 sprawa to powiedzial ze jest taka akcja w polsce że maja kontrolowac auta ktore wydaja zdeka inne dziwieku jak inne auta;) jestem heppy bo 200zl to nie duzo ...

Siemka

He he no to ci się przyfarciło :cool:
Swoja droga to by mnie wqwiło takie wytłumaczenia :lol: ale 200 to zawsze nie 1000 :mrgreen: hehe

jaqub 

Pomg: 11 razy
Doczy: 22 Mar 2005
Skd: LUBLIN
Wysany: 2006-12-19, 17:22   

kafarek napisa/a:
jaqub napisa/a:

A co to sa przeciwmgielne? Nie wolno uzywac świateł, które oślepiają innych. Stosowane w autach w 95% światła dodatkowe nie sa przeciwmgielnymi i nie oślepiaja innych kierowców (no w deszczu chyba ;) ) Sa to światła doświetlające pobocze :D Czyli w mojej E30 nie mam przeciwmgielnych i Pan Policjant może się co najmniej zdefekować.

a jaki masz znaczek na wlaczniku?

marekfl 
Scyzoryk

Wysany: 2006-12-20, 09:12   

jaqub napisa/a:
kafarek napisa/a:
jaqub napisa/a:

a jaki masz znaczek na wlaczniku?

Siemka
He w e30 nie ma znaczka na właczniku :mrgreen:

Gniewek89 
Na razie teoretyk.

Wysany: 2006-12-20, 09:32   

czytalem w AŚ przypadki ze policjanci dawali ludziom mandaty za wlaczone swiatla dziennne
bo mysleli ze to sa halogeny :lol: :neutral:

marekfl 
Scyzoryk

Wysany: 2006-12-20, 09:38   

Gniewek89 napisa/a:
czytalem w AŚ przypadki ze policjanci dawali ludziom mandaty za wlaczone swiatla dziennne
bo mysleli ze to sa halogeny :lol: :neutral:

Siemka
Widzielem ostatnio Heella wyprodukowała specjalną serie świateł do jazdy w dzień. Dla laika to bedą Halogeny. :cool:

ps. Ale tak na wogóle to e30 ma przecież przednie i tyle światła przeciwmgielne!! I według prawa to nie można na nich jeździć przy normalnych warunkach pogodowych i w dzień :mrgreen:

kafarek 
Master of desaster

Wysany: 2006-12-20, 10:15   

marekfl napisa/a:
ps. Ale tak na wogóle to e30 ma przecież przednie i tyle światła przeciwmgielne!!

Tylne oczywiście. To są rasowe przeciwmgłowe i nie wolno na nich jeździć.

misster 

Doczy: 13 Lut 2006
Skd: /B/Y/T/O/M/
Wysany: 2006-12-20, 10:47   

kafarek napisa/a:
jaqub napisa/a:

"kafarek" z calym szacunkiem ,ale czy TY posiadasz wogole prawo jazdy?? :lol: bo dawno takich glupot nie czytalem :lol:

poczytaj troche rozporzadzenie o warunkach technicznych pojazdow, albo podjedz na stacje diagnostyczna tam diagnosta ci pokaze roznice w reflektorach pojazdu,albo zacznij od zrozumienia oznaczenia!! reflektora i bedziesz wiedzial do czego sluzy

luzik panowie

a iii (...)policjant ma prawo zatrzymac dowod rejestracyjny i skierowac na ponowne badanie techniczne gdy zachodzi ..podejrzenie....itd
- Y A M A H A
_RADON_

kafarek 
Master of desaster

Wysany: 2006-12-20, 11:03   

misster napisa/a:
poczytaj troche rozporzadzenie o warunkach technicznych pojazdow, albo podjedz na stacje diagnostyczna tam diagnosta ci pokaze roznice w reflektorach pojazdu

Nom i co? Ja w swojej seryjnej E30 mam światła:

PRZÓD
- postojowe
- mijania
- drogowe
- dodatkowe

TYŁ
- postojowe, mijania i drogowe
- przeciwmgłowe
- wsteczne
- STOP

PS . Misster a czy wiesz jaka jest różnica w światłach przeciwmgłowych przednich, tylnych j normalnych?

Jak pisałem wcześniej... mam przyjaciela w wydziale drogowym od mandatów itp.. Z przodu seryjnie nie mamy przeciwmgłowych :lol:

Poza ttym zobacz sobie w numerze VIN. Tylko nie myl z przeciwmgłowymi tylnymi (520) ;)

misster 

Wysany: 2006-12-20, 12:03   

kafarek napisa/a:
misster napisa/a:
poczytaj troche rozporzadzenie o warunkach technicznych pojazdow, albo podjedz na stacje diagnostyczna tam diagnosta ci pokaze roznice w reflektorach pojazdu

Nom i co? Ja w swojej seryjnej E30 mam światła:

PRZÓD
- postojowe
- mijania
- drogowe
- dodatkowe

TYŁ
- przeciwmgłowe
- wsteczne
- STOP

PS . Misster a czy wiesz jaka jest różnica w światłach przeciwmgłowych przednich, tylnych j normalnych?

Jak pisałem wcześniej... mam przyjaciela w wydziale drogowym od mandatów itp.. Z przodu seryjnie nie mamy przeciwmgłowych :lol:

Poza ttym zobacz sobie w numerze VIN. Tylko nie myl z przeciwmgłowymi tylnymi (520) ;)

troche mnie nie zrozumiales nie chodzilo mi o rodzaj swiatel tylko o rodzaj i oznaczenie reflektora
- Y A M A H A
_RADON_

puz 
swapownik

Doczy: 05 Sty 2005
Skd: Czernikowo k/Torunia
Wysany: 2006-12-20, 12:11   

korzuch napisa/a:
yo!
wqrwiaja mnie określenie pies a za halogeny powinni ci dowalic maxa :!: :evil: i nie ma to tamto halogenowac to sobie mozesz w garazu lub na wiosce bo jak ja widze leszcza na halogenach to go lecze :mrgreen: i sie nie dziw ze pan milicjant moze miał w aucie jakąs foczke a ty mu bo gałach walisz swoimi halogenami :mrgreen:
aloha

a co zazdroscisz ze nie masz :mrgreen:

misster 

Wysany: 2006-12-20, 12:21   

tutaj macie odpowiedzi na wszystkie nurtujace was pytania

http://www.ifp.pl/modules...artid=32&page=1

policjanci Ruchu Drogowego,, podczas kontroli i nadzoru ruchu drogowego posluguja sie miedzy innymi w/w rozporzadzeniami

PS.mozna wykuc na blache i przy kontroli zakozaczyc :lol:
PS.... albo wstapic w szeregi,, skonczyc szkole ruchu drogowego w Legionowie i tez kozaczyc :mrgreen:
- Y A M A H A
_RADON_

marekfl 
Scyzoryk

Wysany: 2006-12-20, 13:02   

kafarek napisa/a:
a w swojej seryjnej E30 mam światła:

PRZÓD
- postojowe
- mijania
- drogowe
- dodatkowe

TYŁ
- przeciwmgłowe
- wsteczne
- STOP

Siemka
Ze niby te reflektory co są w zderzaku to co to jest jak nie przeciwmgielne??
Po ich właczeniu na desce zapala się lampa jednoznacznie informująca że to światła przeciwmgielne przednie!!!!

urbi 
SilaDrzemieWBemie

Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Krakow/Tbg
Wysany: 2006-12-20, 13:22   

a co z problem wyjac zarowke ? :roll:

dla mnie halogen to halogen ... tak samo jak dla policjanta ... nawet na allegro jest podpisane jako halogen a nie swiatla ****wie jakie :mrgreen:
Ostatnio zmieniony przez center 2006-12-21, 21:29, w caoci zmieniany 1 raz  

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: