BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
przeszczepy / oswiadczenie woli
Autor Wiadomo
jaqub 

Pomg: 11 razy
Doczy: 22 Mar 2005
Skd: LUBLIN
Wysany: 2006-11-29, 19:37   

kafarek napisa/a:
Poczynając od 1100 zł do 2800 w podstawie.

wlasnie o to mi chodzilo...

moja matka jest neurologiem ma swoj gabinet itd... ale znam osoby ktore w szpitalu zarabiaja ok 1800pln miesiecznie a maja specjalizacje itd...

damiano_e30 
GERMAN STYLE

Pomg: 1 raz
Doczy: 27 Sty 2006
Skd: Bydgoszcz
Wysany: 2006-11-30, 17:19   

Ja tam nie mam nic przeciwko temu żeby moje organy uratowały komuś życie gdy już mi nie będą potrzebne.

Tylko że znając nasz piękny kraj i uczciwych ludzi w nim żyjących to niejeden pewnie się nieźle dorobi na takich organach, skoro zwłokami handlowali to co za problem z organami.
Organy drogie a w służbie zdrowia płace marne...

Shreku 

Pomg: 6 razy
Doczy: 18 Kwi 2006
Skd: Warszawa/Hrubieszów
Wysany: 2006-12-01, 06:47   

kafarek napisa/a:
Wg. norm prawnych, jedyną drogą do tego by narządy czyjeś nie były pobrane do przeszczepu jest rejestracja w Krajowym Rejestrze Sprzeciwów. (http://www.poltransplant.org.pl/) . Jesli takiego zgłoszenia nie było, to lekarze po stwerdzeniu zgonu (orzeka to komisja smierci - 4 lekarzy anestezjolog, neurolog, chirurg, laryngolog) moga przystąpic do złozonego procesu przygotowania dawcy do "rozbiórki"

kiedyś słyszałem że był taki przekręt, ktoś miał dostęp do tej bazy, wybierali sobie gościa, wyszukiwali go, mały upozorowany wypadek i po nim. Organy miały być na przeszczep, wyciągnęli je i......
poszły na handel :evil:

kafarek 
Master of desaster

Pomg: 14 razy
Doczy: 12 Maj 2005
Skd: Tczew
Wysany: 2006-12-01, 08:24   

fajne cycki :P

Wracając do tematu, to nigdy o tym nie słyszałem

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2006-12-01, 08:37   

jaqub napisa/a:
moja matka jest neurologiem ma swoj gabinet itd
no to nie będziesz miał kłopotu z dostaniem sie na specjalizację, więc nie narzekaj :wink:

jaqub 

Wysany: 2006-12-01, 16:33   

PioterW napisa/a:
jaqub napisa/a:
moja matka jest neurologiem ma swoj gabinet itd
no to nie będziesz miał kłopotu z dostaniem sie na specjalizację, więc nie narzekaj :wink:

taaa.... ale teraz to ponoc najlepiej dac lote zaraz po studiach nawet staz odrabiac juz poza krajem...

a co do tego co napisal Shreku to jakies bajki raczej...

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2006-12-01, 18:00   

moja koleżanka w szkole i na studiach zawsze była prymuską, niestety bez znajomoście nie mogła znaleźć normalnej pracy ani się dostac na specjalizację, więc wyjechała do Wielkiej Brytanii i teraz wróciła do Polski, żeby zrobić specjalizację tu, bo tam wszystko obstawili pakistańczycy - na wstępie nie masz szans jak jesteś z Polski - co innego, jak już tę specjalizację masz

[ Dodano: 2006-12-01, 18:01 ]
lekarz zaraz po studiach wcale nie ma tam tak lekko, choc oczywiście będzie zarabiał więcej niż tu

jaqub 

Wysany: 2006-12-01, 22:01   

PioterW napisa/a:
moja koleżanka w szkole i na studiach zawsze była prymuską, niestety bez znajomoście nie mogła znaleźć normalnej pracy ani się dostac na specjalizację, więc wyjechała do Wielkiej Brytanii i teraz wróciła do Polski, żeby zrobić specjalizację tu, bo tam wszystko obstawili pakistańczycy - na wstępie nie masz szans jak jesteś z Polski - co innego, jak już tę specjalizację masz

[ Dodano: 2006-12-01, 18:01 ]
lekarz zaraz po studiach wcale nie ma tam tak lekko, choc oczywiście będzie zarabiał więcej niż tu

zrobil sie OT w OT :mrgreen:

ja slyszalem od osob ktore wyjezdzaly ze jednak lepiej jest zaraz po studiach... juz tam odbywac staz... dobrze sie zakrecic, wykazac i zyc szczesliwie :mrgreen:

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: