Wysany: 2006-07-10, 13:45 Jak pech to na całego...
Zła passa zaczęła się miesiąc temu. Leciełem do szkoły, było wilgotno, czasu mało a prędkość troche za duża jak na warunki panujące wokoło (w tym kiepskie opony)... Skonczyło się na słupie i kasacją Clio. - 6 pkt karnych 600 pln
Później zakupiłem Touringa. Założyłem gaz i zacząłem cieszyć się z jazdy.... aż tu nagle z za krzaka suszara i 114km/h na 50 10 pkt i 500 pln.
Dzisiaj miły list, foto i 102km/h na 60 8 pkt i 300 pln.
Czy są nagrody za 24 pkt?
Niech to szlag, przez 2 lata udawało się bez specjalnych punktów a jak już pierdykneło to w ciągu miesiąca 22 pkt.
yo!
zalezy jak podejdziesz do tematu ale 85% polaków podchodzi tak ze jeździ dalej a przykłady masz codziennie zwlaszcza goscie na podwójnym gazie
pozdro
Wiem że to oszukaństwo ale na zdjęciach z fotoradaru żadko kiedy widac kierującego weź kogoś co ma prawko i na niego punkciki pójdą ...a co do cb piękna sprawa;) od kiedy mam cb niezapeszając mam 0 punków karnych a gdy mialem pierwsze prawko to w momencie było 21;) Pozdro dla wszystkich panów policjantów.
Witam wy tu o CB to i tamto ale kirowcy w mojej firmie podostawali ostanio radyjka i jak chwalili na pooczątku tak teraz juz mniej, kupa matołow ponoć mowi "droga wolna leć smiało kolego" a po 5 ciu km suszara i nie raz tak było, ktoś kiedyś opowiadał ze sami gliniarze nakrecają ziomków przez cb zeby grzali a tu niespodzianka, jakie są wasze opinie ?
_________________ 525 e34 touring - ślicznota jakich mało
Witam wy tu o CB to i tamto ale kirowcy w mojej firmie podostawali ostanio radyjka i jak chwalili na pooczątku tak teraz juz mniej, kupa matołow ponoć mowi "droga wolna leć smiało kolego" a po 5 ciu km suszara i nie raz tak było, ktoś kiedyś opowiadał ze sami gliniarze nakrecają ziomków przez cb zeby grzali a tu niespodzianka, jakie są wasze opinie ?
To prawda w okolicach ryk jeździ Vectra z CB i videoradarem i robi dokładnie tak jak mówisz.
Pomg: 10 razy Doczy: 23 Lis 2004 Skd: Warszawa-praga
Wysany: 2006-07-10, 23:37
a wiec trzeba uwazac na pedalskie vectry..
ogolnie tak jak lukasz mowil, bierz kumpla z zerowym stanem punktow, dasz mu w lape 100zl i zeruja ci za ten incydent. wiesz o co biega.
zakrywaj oslony przeciwsloneczne,zawsze cos tam twarzy zakryja i potem lzej bedzie.
albo glebuj fure na -80/100 i bedziesz jezdzic wolno do 50km/h .wtedy tylko cheeeeesssssss
yo!
Zglebuj szrota kup opony o profilu 40 i nie dostaniesz mandatu i CB nie potrzebne bo szybciej nie pojedziesz niż 100km/h na trasie a w zabudowanym 40km/h
pozdro
Kumpla chętnego na mandat już mam także prawko zachowam!!
A gleby nie będzie bo cenie sobie komfort
Gleba to zło, ja też wolę motorówki
A ja wreszcie rzucilem mojego touringa na glebe i teraz wiem jak powinno jezdzic bmw w zakretach....wczesniej mialem nowe seryjne zawieszenie i bylo ono nieadekwatne do mocy i osiagow auta niestety nie sprawdzalo sie na polskich dziurawych drogach - strasznie ograniczalo jego mozliwosci nie wspominajac o tym ze auto wyglada na seryjnym zawiasie jak jakis polonez.
Co do wyglądu to się zgodzę, ale polskich drogach, szczególnie podmiejskich nie pojeździsz, po otwockich ulicach zglebione m20b25 z dobrym kierownikiem nie ucieknie policyjnemu focusowi 1.6. Dlaczego? Ostatnio śmiałem się z kolegi ze zglebionej Preludy, jechalismy z Legionowa do okolicznej wioski i niestety jakosc dróg sprawiła, że mocno sie spóźniał, mimo iz jechałem spokojnie, to nie robiłem całkowitego stopu przed byle dziurą, czy śpiacym policjantem jak on.
Ja w aucie jeżdżę, wyglad jest ważny, ale to nie priorytet.
Lukasz dla mnie sprawa wygladu tez jest na ktoryms miejscu, zastosowalem sprezyny Eibach (thnx slawo) ktore komfort pozostawiaja na tym samym poziomie jak w serii ale auto super prowadzi sie w zakretach - nie jest wcale nisko - spadlo tylko o 4 cm wiec tyle co nic a poprawa w prowadzeniu jest ogromna. Auto w poslizgach prowadzi sie po prostu bajecznie - na seryjnym zawiasie bylo to niemozliwe. O wiele lepiej takze zachowuje sie na dziurawych drogach - zawieszenie super wylapuje nierownosci i je tlumi. Oczywiscie jak wpadniesz w duza dziure przy 120 czy 140 to jebniecie jest potezne ale przynajmniej autem nie zaczyna bujac jak na serii.
A jak jezdze po dziurach czy po policjantach to czy niskim autem czy wysokim to i tak powoli bo mi go po prostu szkoda niszczyc i nie wmowisz mi ze na dziurawej drodze ty lecisz 100 a kolega na glebie 40 bo to po prostu brak szacunku dla auta. No ale wiadomo kazdy ma inne podejscie do tych spraw.