BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Jak pech to na całego...
Autor Wiadomo
samson 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 03 Cze 2006
Skd: Żabia Wola
Wysany: 2006-07-10, 13:45   Jak pech to na całego...

Zła passa zaczęła się miesiąc temu. Leciełem do szkoły, było wilgotno, czasu mało a prędkość troche za duża jak na warunki panujące wokoło (w tym kiepskie opony)... Skonczyło się na słupie i kasacją Clio. - 6 pkt karnych 600 pln

Później zakupiłem Touringa. Założyłem gaz i zacząłem cieszyć się z jazdy.... aż tu nagle z za krzaka suszara i 114km/h na 50 ;/ 10 pkt i 500 pln.

Dzisiaj miły list, foto i 102km/h na 60 :( 8 pkt i 300 pln.

Czy są nagrody za 24 pkt? :lol:
Niech to szlag, przez 2 lata udawało się bez specjalnych punktów a jak już pierdykneło to w ciągu miesiąca 22 pkt.

Mariusz 

Doczy: 20 Lut 2005
Skd: Warszawa/Katowice
Wysany: 2006-07-10, 15:50   

To może kursik odejmujący punkciki ?
Koszt 200-350zł (zależy od WORD), a info uzyskasz w Wojewódzkim Ośrodku Ruchu Drogowego ;)

Piotrek 
LudwikIIISpryskiwacz

Pomg: 1 raz
Doczy: 17 Kwi 2005
Skd: /K/R/A/K/O/W/
Wysany: 2006-07-10, 15:55   

Ja mam CB i bez niego nie wyruszam a Policjantom z suszarką smieje się prosto w oczy i taki mam wyraz twarzy jak we mnie strzelają :lol:

Mariusz 

Doczy: 20 Lut 2005
Skd: Warszawa/Katowice
Wysany: 2006-07-10, 16:47   

Za to ładnie wyjdziesz na zdjęciu z fotoradaru 8)

Łukasz 
Samotny Nawigator

Pomg: 22 razy
Doczy: 26 Sie 2004
Skd: W-wa
Wysany: 2006-07-10, 16:58   

Dlatego jak jeżdżę w dłuższą trasę zawsze mruczę pod nosem "cheese" :D

korzuch 

Pomg: 2 razy
Doczy: 29 Mar 2004
Skd: z stąd
Wysany: 2006-07-10, 17:09   

yo!
zalezy jak podejdziesz do tematu ale 85% polaków podchodzi tak ze jeździ dalej a przykłady masz codziennie zwlaszcza goscie na podwójnym gazie :evil:
pozdro

LuKaSzQ18

Doczy: 28 Cze 2004
Skd: Tłuchowo
Wysany: 2006-07-10, 17:17   

Wiem że to oszukaństwo ale na zdjęciach z fotoradaru żadko kiedy widac kierującego weź kogoś co ma prawko i na niego punkciki pójdą ...a co do cb piękna sprawa;) od kiedy mam cb niezapeszając mam 0 punków karnych a gdy mialem pierwsze prawko to w momencie było 21;) Pozdro dla wszystkich panów policjantów.

Qba 

Pomg: 1 raz
Doczy: 23 Maj 2004
Skd: Szczecin
Wysany: 2006-07-10, 18:01   

Witam wy tu o CB to i tamto ale kirowcy w mojej firmie podostawali ostanio radyjka i jak chwalili na pooczątku tak teraz juz mniej, kupa matołow ponoć mowi "droga wolna leć smiało kolego" a po 5 ciu km suszara i nie raz tak było, ktoś kiedyś opowiadał ze sami gliniarze nakrecają ziomków przez cb zeby grzali a tu niespodzianka, jakie są wasze opinie ?? ?

--==maly==-- 

Pomg: 7 razy
Doczy: 29 Mar 2005
Skd: Warszawa
Wysany: 2006-07-10, 23:30   

Qba napisa/a:
Witam wy tu o CB to i tamto ale kirowcy w mojej firmie podostawali ostanio radyjka i jak chwalili na pooczątku tak teraz juz mniej, kupa matołow ponoć mowi "droga wolna leć smiało kolego" a po 5 ciu km suszara i nie raz tak było, ktoś kiedyś opowiadał ze sami gliniarze nakrecają ziomków przez cb zeby grzali a tu niespodzianka, jakie są wasze opinie ?? ?

To prawda w okolicach ryk jeździ Vectra z CB i videoradarem i robi dokładnie tak jak mówisz.

Menel 

Pomg: 10 razy
Doczy: 23 Lis 2004
Skd: Warszawa-praga
Wysany: 2006-07-10, 23:37   

a wiec trzeba uwazac na pedalskie vectry..
ogolnie tak jak lukasz mowil, bierz kumpla z zerowym stanem punktow, dasz mu w lape 100zl i zeruja ci za ten incydent. wiesz o co biega.
zakrywaj oslony przeciwsloneczne,zawsze cos tam twarzy zakryja i potem lzej bedzie.

albo glebuj fure na -80/100 i bedziesz jezdzic wolno do 50km/h .wtedy tylko cheeeeesssssss :mrgreen:

korzuch 

Pomg: 2 razy
Doczy: 29 Mar 2004
Skd: z stąd
Wysany: 2006-07-10, 23:58   

yo!
Zglebuj szrota kup opony o profilu 40 i nie dostaniesz mandatu i CB nie potrzebne bo szybciej nie pojedziesz niż 100km/h na trasie a w zabudowanym 40km/h :mrgreen:
pozdro

samson 

Wysany: 2006-07-11, 08:55   

Kumpla chętnego na mandat już mam także prawko zachowam!! :D
A gleby nie będzie bo cenie sobie komfort ;-)

Łukasz 
Samotny Nawigator

Wysany: 2006-07-11, 09:01   

samson napisa/a:

Gleba to zło, ja też wolę motorówki :mrgreen:

yoshi 
Pepsi Mrucielago

Pomg: 7 razy
Doczy: 21 Lis 2004
Skd: Warszawa - Zacisze
Wysany: 2006-07-11, 11:22   

zapodaj fotke na forum zobaczymy jak wyszedles :D :D :D
Fiat 126 '99
Baur TC2 '86

samson 

Wysany: 2006-07-11, 11:25   

yoshi napisa/a:
zapodaj fotke na forum zobaczymy jak wyszedles :D :D :D

Jak tylko odbiore to wrzuce, jeszcze nie dostalem :)

sarna1 
hooligan rootz

Pomg: 15 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Słupsk
Wysany: 2006-07-11, 14:01   

Łukasz napisa/a:
samson napisa/a:

Gleba to zło, ja też wolę motorówki :mrgreen:

A ja wreszcie rzucilem mojego touringa na glebe i teraz wiem jak powinno jezdzic bmw w zakretach....wczesniej mialem nowe seryjne zawieszenie i bylo ono nieadekwatne do mocy i osiagow auta niestety nie sprawdzalo sie na polskich dziurawych drogach - strasznie ograniczalo jego mozliwosci nie wspominajac o tym ze auto wyglada na seryjnym zawiasie jak jakis polonez.

Pozdrawiam.

Łukasz 
Samotny Nawigator

Wysany: 2006-07-11, 14:08   

Co do wyglądu to się zgodzę, ale polskich drogach, szczególnie podmiejskich nie pojeździsz, po otwockich ulicach zglebione m20b25 z dobrym kierownikiem nie ucieknie policyjnemu focusowi 1.6. Dlaczego? Ostatnio śmiałem się z kolegi ze zglebionej Preludy, jechalismy z Legionowa do okolicznej wioski i niestety jakosc dróg sprawiła, że mocno sie spóźniał, mimo iz jechałem spokojnie, to nie robiłem całkowitego stopu przed byle dziurą, czy śpiacym policjantem jak on.

Ja w aucie jeżdżę, wyglad jest ważny, ale to nie priorytet.

sarna1 
hooligan rootz

Pomg: 15 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Słupsk
Wysany: 2006-07-11, 14:15   

Lukasz dla mnie sprawa wygladu tez jest na ktoryms miejscu, zastosowalem sprezyny Eibach (thnx slawo) ktore komfort pozostawiaja na tym samym poziomie jak w serii ale auto super prowadzi sie w zakretach - nie jest wcale nisko - spadlo tylko o 4 cm wiec tyle co nic a poprawa w prowadzeniu jest ogromna. Auto w poslizgach prowadzi sie po prostu bajecznie - na seryjnym zawiasie bylo to niemozliwe. O wiele lepiej takze zachowuje sie na dziurawych drogach - zawieszenie super wylapuje nierownosci i je tlumi. Oczywiscie jak wpadniesz w duza dziure przy 120 czy 140 to jebniecie jest potezne ale przynajmniej autem nie zaczyna bujac jak na serii.

A jak jezdze po dziurach czy po policjantach to czy niskim autem czy wysokim to i tak powoli bo mi go po prostu szkoda niszczyc i nie wmowisz mi ze na dziurawej drodze ty lecisz 100 a kolega na glebie 40 bo to po prostu brak szacunku dla auta. No ale wiadomo kazdy ma inne podejscie do tych spraw.

Łukasz 
Samotny Nawigator

Wysany: 2006-07-11, 14:25   

4 cm to nie jest tyle co nic , zobacz jak firmy obniżają swoje "sportowe" wersje aut (Mercedes, BMW) - 15-20mm i IMHO to wystarczy.....

A po dziurawej drodze ja lecę 40km/h, a kolega na ostrej glebie 20km/h , a ja naprawdę szanuję auto.

Wpadanie przy 100-120 w dziury sie zdarza i jak myslisz co jest zdrowsze dla auta - ostre jebniecie w glebie, czy odczuwalne dobicie w serii?

Co do poprawy w prowadzeniu to zgodze się, ale tylko na równych drogach.

Ale to wszystko to odwieczny temat zwolenników i przeciwników gleby, więc nie ma co.... :wink:

Pozdrawiam

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: