postaram sie ale to chwile zajmie slownik w ruch i na dnach bedzie
Go
Wysany: 2004-08-05, 12:42
SmasherE30 napisa/a:
PS: śruby torx występowały w m20 od września '87
PS2: dane z książki "Sam Naprawiam"
hmmm ja mam m20 '85 i juz mam torxy , wiec albo były wcześniej montowane albo ktoś mi grzebał w silniku
a przy okazji przy wymianie głowicy załozyłem stare sruby i żyje
co prawda zakładałem ja trzy razy zanim mi sie udało.
1. próba - (pozyczony klucz dynamometryczny) - urwana szpilka --klucz nawet przy 20 Nm nie dawał znaku życia -oddałem i grzecznie podziękowałem
2. próba - próba dokręcenia udana- niestety jak mi robili głowicę to jeden zawór im się skrzywił - głowica zdjęta
3. próba - nowy zawór i mechanik z własnym kluczem - jeździ
Ale i tak potzrebuję kogoś kto by do niej zajrzał bo mi gdzieś z 50 kucyków sobie poleciało....
ScOOti [Usunity]
Wysany: 2004-08-05, 15:17
a moze masz wlasnie uszczelke zle cos i miedzy garami przelatuje? ? ?
ScOOti [Usunity]
Wysany: 2004-08-13, 00:12
Ok wiec tak juz nie cieknie z pod glowicy
beemka nagle dostala takiego zaje.... kopa ze szok
ale nie katuje jej powyzej 3 tys poniewaz pierscienie musze dotrzec.
Teraz mam tylko problemy bo cos puka w silniku byc moze cos zle ustawilem zawory i na ktoryms jest duzy luz. Nastepna kwestia to woda nonstop dochodzi do polowy mimo wywalenia temrostatu wentylatora przedniego itd nie wiem czemu odpowietrze jeszcze uklad pozniej moze cos nie halo.
Pomg: 11 razy Doczy: 19 Mar 2004 Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2004-08-13, 00:34
Scooti ... to finalnie utwierdź nas w pozytywnym przekonianiu jakimi momentami dokręcić głowicę śrubami TORX. Kłaniam się przed Tobą że wogóle się tak poswięcasz i chyle czoła przed tobą jako pionierem od remontów silnika hehe
P.S. Układ chłodzenia odpowietrz kilka razy, ale jeśli wywaliłeś twermostat odpowietrzanie może okazac się nieskuteczne
Wysany: 2004-08-13, 00:43
nom jak jutro poprawie zawory i bedzie juz cichutko sobie szumic silniczek to napisze
A co do chlodzenia to moze i masz racje bo tylko raz odkrecilem srubke od odpowietrzania gdy wlewalem wode do silnika i mialem wlaczony na full ogrzewanie.
scooti jak ja miałem zje**** termostat to tak jak by go chyba wogule nie było to nie mogłem odpowietrzyć układu
ScOOti [Usunity]
Wysany: 2004-08-13, 06:54
to co zakladac nowy termostat? Moze moj byl walniety bo ostatnio nie mogles jakos odpowietrzyc bo nonstop gotowal. Hmmm jak ogladalem temorstat to wygladal wporzadku. Hmmmmm