BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Wtargniecie?!
Autor Wiadomo
NIKI 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 09 Lut 2006
Skd: Częstochowa
Wysany: 2006-02-25, 18:37   

Dokładnie.
Bo niby z jakiego ubezpieczenia ma ubezpieczalnia Ci wypłacić odszkodowanie??
Czy ta 15-sto latka miała w jakieś firmie wykupione OC ?? Od wpadania pod samochód i ewentualnych kosztów tego????
Pozostaje Ci tylko wystąpić na drogę sądową o odszkodowanie...

Meecowhy 

Doczy: 09 Sty 2006
Skd: Żory
Wysany: 2006-02-25, 20:17   

za czyny niepełnoletniego dziecka odpowiedzialnosc ponosza rodzice.... np jak 13 latek stlucze szybe u sasiada to rodzice musza ja odkupic i wstawic ... :D

wiec jesli ona zdemolowała ci przod twojej beemki .... to sorki ale rodzice ja wychowali tak ze nie uwaza na przejsciach i ponosza odpowiedzialnosc....

zycze powodzenia w odzyskiwaniu pieniedzy .... wiez ze to brzmi troche chamsko....ale ty sam sobie auta nie rozwaliles ... wiec musisz bic do rodzicow na polubowne zalatwienie sprawy a jak nie to do sądu !

Gniewek89 
Na razie teoretyk.

Pomg: 1 raz
Doczy: 01 Lut 2006
Skd: Wrocław
Wysany: 2006-02-25, 20:47   

powiem wam tyle bo sam ucze sie. Z ubezpieczeniem szkolnym jest tak ze placi sie albbo 30 zl i to jest ubezpieczenie na 14tys zl (100% utraty zdrowia) albo 80zl i wtedy jest 50tys (wiem ze to popaprane). Jesli rodzice nie maja kasy na skladke to wtedy szkola MA OBOWIĄZEK WYKUPIC JEJ UBEZPIECZENIE PDST [color=444444][/color] Tak wiec jezeli rodzice sa odpowiedzialni za swoje dziecko to dadza ci siano z kasy co przyjdzie z ubezpiueczalni. Tak byc powinno. Watpie zeby w 40tys miasteczku ktos chcial nieplacic specjalnie. Jak ci nie wyplaca to dop rob afere ale pamietaj zeby miec duzo fot i swiadkow. Narazie jednak sproboj pogadac z nimi pojedz do nich czy cos

[ Dodano: 2006-02-25, 19:50 ]
acha i jeszcze jedno ja mialem z pdst (te za 30zl) gdy złamałem szczeke w 3 miejscach z przemieszczeniem + wstrzas muzgu to miałem 800 zl (wypadek na w-f) Innym razem jak sie bilem z kolega to miałem zlamane 2 palce z przemieszczeniem i mialem 700 zl. Wiec cos tam powinna dostac :wink: I miec z czego oddac.

ŚP+jinos+ 

Doczy: 04 Sty 2005
Skd: Malbork
Wysany: 2006-02-26, 19:14   

Dowiedzialem sie ciekawej rzeczy. Okazalo sie, ze dziewczyna musi zostac w szpitalu jeszcze przez tydzien... czyli bedzie to kwalifikowane jako wypadek. Dziwi mnie natomiast fakt iz podobno nic jej nie bylo, a jednak 14dni w szpitalu?!
BTW. Pisali o tym zajsciu w Gazecie Malborskiej - normalnie sensacyjny temat!

GG: 2776423

kamil.k 
złota ronczka

Pomg: 29 razy
Doczy: 09 Gru 2005
Skd: piotrków trybunalski
Wysany: 2006-02-26, 21:19   

ostatnio na moje zajecia przyszedl pewien pan i powiedzial m.in. ze ubezpieczenie jakie wykupuje sie w szkole obowiazuje tylko w szkole oraz w drodze z domu do szkoly;przy czym musi to byc mozliwie najkrotsza droga ;jesli ktos bedzie szedl na okolo i mu sie cos stanie to moga nie wyplacic odszkodowania

Gniewek89 
Na razie teoretyk.

Doczy: 01 Lut 2006
Skd: Wrocław
Wysany: 2006-02-26, 22:30   

Ale pier*%(*^ ci glupoty ja mialem reke złamana w wakacje i jakos kase dostalem z tego ubezpieczenia

jaqub 

Pomg: 11 razy
Doczy: 22 Mar 2005
Skd: LUBLIN
Wysany: 2006-02-26, 22:44   

kamil.k napisa/a:
ostatnio na moje zajecia przyszedl pewien pan i powiedzial m.in. ze ubezpieczenie jakie wykupuje sie w szkole obowiazuje tylko w szkole oraz w drodze z domu do szkoly;przy czym musi to byc mozliwie najkrotsza droga ;jesli ktos bedzie szedl na okolo i mu sie cos stanie to moga nie wyplacic odszkodowania

FIRMY UBEZPIECZENIOWE TO NIE INSTYTUCJE CHARYTATYWNE tak jak pisalem juz wczesniej...
a co do wydluzenia pobytu w szpitalu tej panienki to rodzice zczaili o co chodzi i
1 chca wyrwac pare pln z ubezpieczenia
2 mozliwe ze wymigac sie od naprawy Twojej furki

KORDI 
RWD love.. 8)

Doczy: 12 Wrz 2005
Skd: Pacanów..... :))))))
Wysany: 2006-02-26, 23:09   

Gniewek89 napisa/a:
Ale pier*%(*^ ci glupoty ja mialem reke złamana w wakacje i jakos kase dostalem z tego ubezpieczenia

Gniewek ma racje....To ubezpieczenie jest ważne na rok od wpłaty niezależnie gdzie i o której jesteś....

PozdrOOfki.... :D

puz 
swapownik

Pomg: 4 razy
Doczy: 05 Sty 2005
Skd: Czernikowo k/Torunia
Wysany: 2006-02-26, 23:53   

no to kolejny pirat drogowy pracuje na naszą reputacje :wink: dobrze ze moja matka o tym nie wie oj by bylo gadanie!!! tak powaznie to nie daj sie wrobic no i nie waz sie bejcy sprzedawac co nas nie zabije to napewno wzmocni :twisted:

BADYL 

Pomg: 5 razy
Doczy: 20 Mar 2004
Skd: *****
Wysany: 2006-02-26, 23:58   

jaqub napisa/a:
kamil.k napisa/a:

FIRMY UBEZPIECZENIOWE TO NIE INSTYTUCJE CHARYTATYWNE tak jak pisalem juz wczesniej...
a co do wydluzenia pobytu w szpitalu tej panienki to rodzice zczaili o co chodzi i
1 chca wyrwac pare pln z ubezpieczenia
2 mozliwe ze wymigac sie od naprawy Twojej furki

Z tego co ja wiem (ojciec niejednokrotnie w szpitalu nerki,kregosłup) - miał wykupione dodaktowe ubezpieczenie w pracy w PZU i za kazdy dzien powyzej 5 dni przebywania w szpitalu płacili 50 zł.

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2006-02-27, 00:46   

tak, tylko, że to nie jest OC

jaqub 

Wysany: 2006-02-27, 17:14   

a jest ktos kto bedzie w jakis logiczny sposob potwierdzic czy ze szkolnego ubezpieczenia wyplaca kase za spowodowanie wypadku drogowego i naprawe auta kolegi? ja nie mam 100% pewnosci ale z tego co sie orientuje to nie ma takiej mozliwosci... nie ma nikt w rodzinie przedstawiciela ubezpieczeniowego?

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2006-02-28, 10:33   

dokładnie jak piszesz jakub - nie ma takiej opcji - jak pisałem wyżej, to nie jest OC :?

BADYL 

Pomg: 5 razy
Doczy: 20 Mar 2004
Skd: *****
Wysany: 2006-02-28, 11:24   

Pioter_W napisa/a:
dokładnie jak piszesz jakub - nie ma takiej opcji - jak pisałem wyżej, to nie jest OC :?

Alez ja przeciez nie pisałem o zadnym OC tylko dlaczegonp rodzice chca trzymac córke dłuzej w szpitalu tylko po to zeby wyciagnac 50 zł dziennie 5 dni w szpitalu 250 - a to piechota nie chodzi dla niektórych.

jaqub 

Wysany: 2006-02-28, 15:08   

kirek napisa/a:
Pioter_W napisa/a:

Alez ja przeciez nie pisałem o zadnym OC tylko dlaczegonp rodzice chca trzymac córke dłuzej w szpitalu tylko po to zeby wyciagnac 50 zł dziennie 5 dni w szpitalu 250 - a to piechota nie chodzi dla niektórych.

to ja wiem tylko chodzilo mi o to czy kolega ma jakiekolwiek mozliwosci ubiegania sie do wyplaty odszkodowania za auto ktore spowodowane zostaly przez ta dziewczyne...

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2006-02-28, 15:37   

jaqub napisa/a:
....chodzilo mi o to czy kolega ma jakiekolwiek mozliwosci ubiegania sie do wyplaty odszkodowania za auto ktore spowodowane zostaly przez ta dziewczyne...

ma ale nie z ubezpieczenia, tylko bezpośrednio od dziewczyny lub jej rodziców

a to ubezpieczenie, o którym pisze kirek, to zupełnie inna sprawa

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: