Pomg: 11 razy Doczy: 19 Mar 2004 Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2005-06-27, 19:56 ściganko
Dzisiaj Dominik podrzucił mi pewien drobiazg i postanowiłem sie z nim spróbować. Więc na spontan pojechaliśmy na fire i zabrałem tylko kumpla jako startera
Dominik ma pod maską starą Etę z osprzetem 2,5l oraz instalację LPG z blossem i dyfer 2,73
Ja mam seryjne 320 po obróbce głowicy ale z zajechanym wałkiem, na dyfrze 4,10, serduszko nigdy nie widziało LPG
obydwie szerokie lampy
temperatura zewnętrzna to ok 34 stopni na słońcu i 28 w cieniu
4 próby, 1- dominik na LPG, 3 kolejne dominik na Pb
Pierwsza próba na poślizgu kół u mnie na jedynce, ładnie dwójeczka i mamy 2 długości przewagi i tak zostało, nawet jeszcze lekko odszedłęm w międzyczasie.
Druga próba, skupiony na poprawności startu, którym było duszenie klaksonu 3 razy przygasiłem autko chcąc wystartowac oszczednei bez poślizgu kół i dominik wysunął się do przodu, zapiałęm 2jkę to siedziałem mu dosłownie na tyłku, na trójce miał jakieś 1,5 auta przewagi.
Pozostałe 2 próby wyglądały praktycznie jak ta druga, czyli schrzaniałem start i potem trzymałem się z tyłu na 1,5 długości autka
Nie jest źle. Jeszcze dorzuce fakt że wracając ze spotu wczoraj, na moście siekierkowskim brałem sie z Lukasem z rollingu.
3 bieg 90km/h i tak do 160 km/h na 4rce. Odszedł mi na róznice długości 3 beemek ... moim zdaniem @#$%^&*()_ (Bruner cicho już) Bruner: no dobra, tym razem zadowole sie poprawka
Pozdro ... musze w końcu skończyć pozostałe przeróbki, włozyć zdrowy wałek rozrządu i się shamować
POZDRO
Wysany: 2005-06-27, 21:51
mondrala .. a poza tym to nie kwestia kapci tylko tego, że startowałem nas klaksonem i skupiałem się na tym żeby poprawnie piszczeć a nie żeby dobrze ustalić obroty i sprzęgło ... poza tym mam zwalony obrotomierz
a co do osprzetu to nie jestem pewein ... nie chce ściemaić ... niech sie własciciel wypowie
Maćku, tak jak mówi Slawo, wiązka i komp od 2,0 a kolektor, wtryski i przepustnica od 2,5. Jeżeli chodzi o wyniki to auto Smashera naprawdę ładnie jeżdzi, mam porównanie z moim starym m20, który zostałby objechany przez 316. A tak swoją drogą Maciek, to wybrałbyś się kiedyś na hamownię... Wszyscy są ciekawi
Wysany: 2005-06-28, 00:27
nie no to dobrze powiedziałem ... osprzęt 2,5 (kolek, przep., wtryski) a wiązka że 2,0 motronik 1,3 (pewnie 172) to wiem
łeeeetetetetet pozdro wszystkim