Wysany: 2005-04-07, 08:04 Czy nie będzie tarło po obniżeniu???
Wreszcie doszło do tego że jednak postanowiłem obniżyć samochód, ale delikatnie, zakładając sprężyny od M3, ale patrząc na samochód, a głównie na tylne koła zastanawiam się czy jak buda zejdzie w dół to czy tylne koła schowają się w nadkolach, znaczy dopiero jak będzie dobijało na dołach lub będą 3 osoby z tyłu siedziały. Felgi z oponami to 225/40/18, ET38. Zawias od M3 bedzie krótszy z tyłu o 1,5cm (podobno) a z przodu max 2,5cm. Z przodu jest dużo miejsca ale martwi mnie troche tył, bo mam wrażenie ze teraz opona jest równo z rantem błotnika i że jak by podzedł w dół o się spotkają Czy ktoś może ma obniżany zawias, nawt bardziej i podobny rozmiar kół (chodzi o szerokość kół i ET).
Pomg: 1 raz Doczy: 22 Gru 2004 Skd: Poznan-Rataje/Czecha
Wysany: 2005-04-07, 11:28
Ja jeszcze nie mam obnizonej zawiechy ale z tego co mi wiadomo to jesli tylko obnizyles a nic nie uszywniales samochodu to masz bardziej jak pewne ze jesli ci dobije na naszych CUDOWNYCH drogach lub beda z tylu 3 osoby to opona spotka sie z rantem blotnika co nie bedzie zbyt mile dla niej. Zasada jest taka ze jesli sie obniza to niestety ale trzeba tez usztywnic autko aby wlasnie nie bylo takich wypadkow podczas jazdy.
Acha no i podstawa to nie napisales przy jakim modelu to zrobiles
_________________ BMW E30 318 iS 90' Coupe Diamantschwarc metalic coraz blizej idealu (czyt oryginalu z lekkim upiekszeniem)
W E36 coupe, a jeśli chodzi o usztywnienie to ja zakładam seryjne sprężyny od M3 więć tył siądzie o 1,5cm, czyli tak jak bym coś wrzucił do bagażniaka, i mówilimi mi w serwisie że te sprężyny są dużo twardsze i one usztywnią zawias.
Anonymous Go
Wysany: 2005-04-07, 13:49
Co do zawiasu mam pytanie moze troche nie na temat hmm no ale Mam amorki czerwone nizsze ale tylko tyle o nich wiem ( czy mozna jakos dojsc co to za firma ? jest jakis nr tylko. Auto bylo sprowadzone ze szwajcari i juz te amorki byly, moze ktos wie co to moze byc
Z gory dzieki i pozdrawiam....
Ostatnio zmieniony przez Anonymous 2005-04-07, 20:29, w caoci zmieniany 1 raz
drencrom [Usunity]
Wysany: 2005-04-07, 14:58
na amortyzatorach powinny byc wytloczone numery ewidencyjne i producent. czerwone? moga byc koni a wtedy bym je zostawil bo to jedne z najlepszych do e30.
Anonymous Go
Wysany: 2005-04-07, 15:20
drencrom napisa/a:
na amortyzatorach powinny byc wytloczone numery ewidencyjne i producent..
No wlasnie jakis nr jest ale czy po nr da rade dojsc co to za firma bo producenta raczej tam nie znalazlem ale popatrze jeszcze raz dokladnie,, fajnie by bylo miec koni