Wysany: 2005-03-26, 18:11 Stukanie ale nie zaworów.
Od niedawna słychać stukanie,jakby pyknięcia gdzieś w silniku.Myślałem ze zawory ale to pochodzi z alternatora albo czegoś po przeciwnej stronie niż ta pokrywa z korkiem od oleju.Słychać to na wolnych obrotach.
Nie wiem ale mam wrażenie ze to dochodzi z czegoś co jest napędzane paskiem.Poradzcie co to może być.Pozdrawiam.Wesołych Swiąt.e36 318i m43
Może łożysko w alternatorze? Miałem podobne objawy i właśnie winne było to łożysko.
_________________ Liczba dachowań - 2
Liczba zniszczonych opon - 464
Łukasz
e36 318ti compact szrotex
duchX [Usunity]
Wysany: 2005-03-26, 19:02
a na wyzszych obrotach tego nie ma jakiego rodzaju to jest stuk moze to sa panewki czego nie zycze a tym ze stuk dochodzi niewiadomo skad to normalne bo bedzie nioslo po calym silniku pierwsze slysze zeby alternator stukal
No ja właśnie też pierwszy raz słyszałem żeby alternator stukał, ale było to takie bardzo metaliczne stukanie i nie występowało zawsze, nieraz pojawiało się na wolnych obrotach i tak jak mówię winne było zajechane łożysko alternatora.
_________________ Liczba dachowań - 2
Liczba zniszczonych opon - 464
Łukasz
e36 318ti compact szrotex
duchX [Usunity]
Wysany: 2005-03-26, 21:23
rozne dziwkei z roznych podzespolow cieko napisac w 99% co to moze byc nie slyszac tego a gdybac mozna i dolowac chlopaka