BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Kupno E30 wskazówki rady
Autor Wiadomo
TomekZG1 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 18 Maj 2009
Skd: Zielona Góra
Wysany: 2010-09-03, 18:36   Kupno E30 wskazówki rady

Witam

Jak widać w giełdzie stoi już moje autko no i zamierzam kupić kolejne BMW, na początku myślałem nad e39 później nad e34 i e36, no i teraz padło na e30 :) Jakby nie patrząc nie wiem nic lub bardzo niewiele na temat e30, interesuje mnie albo coupe (szeroka lampa) albo touring, coupe najlepiej 1,8is... na co zwracać szczególną uwagę przy zakupie? Jaki silnik wybrać? auto chcę w benzynie, poruszam się po mieście dzień w dzień, no i auto ma być na co dzień, co będzie naj rozsądniejszym wyborem (silnik) ? Poruszam się w maks dwie osoby... bo słyszałem że w touringu są już grube lagi a w coupe już nie... jaki to ma wpływ na jazdę etc? Jeżeli będę miał już coś na oku na pewno się odezwę, z góry bardzo dziękuję :)

Pozdrawiam

Bloody 

Pomg: 1 raz
Doczy: 30 Lis 2009
Skd: Sulechów
Wysany: 2010-09-03, 22:35   

TomekZG1 napisa/a:
bo słyszałem że w touringu są już grube lagi a w coupe już nie...

Z tego co mi wiadomo, to zależy od silnika a nie od nadwozia... Chyba od 325i "w górę" była gruba laga...

No ale mogę się mylić :P

1.8 IS chyba będzie najlepszym kompromisem między osiągami a spalaniem :) Jeśli chcesz tanio jeździć bez gazu to nie bierz 6cyl - wiem coś o tym :lol:

Robsy-M-Technic 
S3.46 :)

Pomg: 3 razy
Doczy: 16 Sie 2006
Skd: Lublin
Wysany: 2010-09-04, 12:47   

Wszystkie touringi, is-y oraz cabrio mają z przodu grubą lagę (51 mm). Ja mam sedana z 88" z 2.0 M20 i była gruba laga.
Co do wskazówek, to staraj się znaleźć w miarę zdrową e30-tkę. Sprawdź progi, podłogę, dywan czy nie jest mokry, itd. Powodzenia :)

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: