Wysany: 2010-04-04, 19:03 Przewód podciśnienia dokąd ma być wpięty - m30 3.5 e32
A więc pytania dwa mam, pierwsze to gdzie ma być wpięty przewód wychodząca od regulatora ciśnienia paliwa w silniku m30 3.5, chodzi o ten zaznaczony na przykładowym zdjęciu, biegnie gdzieś pod listwe i dalej nie moge zlokalizować bo sobie wisi... poniżej przykładowe zdjęcia z zaznaczonym przewodem...
Druga sprawa to luzy zaworowe w silniku m30, podobno książka podaje 0,30 ssące i 0,35 wydechowe, z doświadczenia z silnikami m20 wiem że nie zawsze było ciszej po ustawieniu tego co książka pisze i trzeba było luzy dostosować do stanu wałka, m30 który robie ma ponad 300tyś, wałek wygląda całkiem ładnie i zawory robią straszny hałas i nie były napewno ustawiane przez ostatnie 100tyś, w planie mam zrobić od 0,30 lub 0,25 na wszystkich i tego 0,25 nie jestem pewny, może ktoś kto bawił sie z zaworami w m30 podpowie coś na ten temat.
Ostatnio zmieniony przez Lord Lukasz 2010-04-04, 19:06, w caoci zmieniany 1 raz
Jak dobrze pamiętam, to podchodzi do kolektora ssącego od spodu, jest kilka wyjść na wężyki. Prawidłowo albo powinny być na każdym przewody, albo jak jest jakiś za dużo to zaślepiony, ale w tym silniku raczej wszystkie zajęte powinny być, tak przynajmniej w 2,8 jest.
Lord LukaszPrzewód od regulatora paliwa idzie pod kolektor, musisz wymacać króciec, jeśli jest nie podłączony będzie ci lewe powietrze zasysać ,więc sądzę że znajdziesz ,co do luzów ssące i wydechowe zawory na 0,30 a zawory nie tłuka się przez zły luz sądzę tylko przez luz na prowadnicach, jak zrobisz luz na 0,25 auto będzie źle chodziło, sprawdzałem to u siebie, powiem ci że jak robiłem głowicę i została zrobiona od podstaw,po odpaleniu nie uwierzyłem jak silniczek cichutko pracuje,przy dociąganiu głowicy i po 1000km sprawdzałem luz i było jak fabryka przewiduje ,
_________________ Bandyci Mogą Wszystko
[move]Pamiętaj ,ze gaz niszczy silniki ,ale tylko tym ,którzy go nie maja [/move]