BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Wybór BMW i dalsza droga
Autor Wiadomo
deka87 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 15 Lut 2009
Skd: Łódź
Wysany: 2009-02-15, 16:35   Wybór BMW i dalsza droga

Witam.
Planuje zakup BMW na początek coś za 7 tys., a potem dozbierać i ... no właśnie co dalej
Ten schemat wszystko wyjaśnia, tylko którą ścieżke wybrać:
Ostatnio zmieniony przez deka87 2009-02-15, 16:36, w caoci zmieniany 1 raz  

Bajka 

Pomoga: 4 razy
Doczya: 22 Cze 2005
Skd: Otwock
Wysany: 2009-02-15, 19:31   

Może po prostu poczekaj jeszcze trochę i kup od razu auto z większym silnikiem.

ChriS 
Miłośnik literki M

Pomg: 7 razy
Doczy: 28 Cze 2004
Skd: Chojnice
Wysany: 2009-02-15, 19:46   

Skoro to Twoje pierwsze BMW wybierz coś najprostrzego.O swapie pomyśl później,najpierw dobrze poznaj samochód,wyczuj go jak się prowadzi itd.
I nie wierz jeśli będą Ci mówić że za 7000zł nie da się kupić dobrej beemki :)

Od razu chcesz mocny silnik?Nie neguję Twoich umiejętności,ale na streetracing napisałeś ,że jeszcze nigdy nie jechałeś beemką i może zacznij od mniejszego silnika?Myślę ,że tak będzie bezpieczniej.Sam zaczynałem od 318i,potem 320i i wreszcie 325i.

deka87 

Wysany: 2009-02-15, 21:05   

Cytat:
Może po prostu poczekaj jeszcze trochę i kup od razu auto z większym silnikiem.

Lepiej będzie chyba kupić coś za ok. 7 tys. dozbierać te 8, sprzedać pierwszy i wtedy kupić coś lepszego. Chyba, że pisząc większy silnik miałaś na myśli z 4.0, ale to odpada ;)

Cytat:
Skoro to Twoje pierwsze BMW wybierz coś najprostrzego.

Przecież wybrałem, M20B25 albo M50B25 to chyba nie są jakieś skomplikowane silniki.

Cytat:
O swapie pomyśl później,najpierw dobrze poznaj samochód,wyczuj go jak się prowadzi itd.

Oczywiście na początek planuje kupić któreś z tych aut, które są na samej górze schematu, a później jak już troche pojeżdże to sie zastanowie czy w ogóle chce swapa, czy zmienić auto, czy może zostać przy tym co wybiore.

Cytat:
I nie wierz jeśli będą Ci mówić że za 7000zł nie da się kupić dobrej beemki :)

W końcu przynajmniej jakiś pozytywny głos w tej sprawie. Jak to mówią kto szuka ten znajdzie

Cytat:
Od razu chcesz mocny silnik?Nie neguję Twoich umiejętności,ale na streetracing napisałeś ,że jeszcze nigdy nie jechałeś beemką i może zacznij od mniejszego silnika?Myślę ,że tak będzie bezpieczniej.Sam zaczynałem od 318i,potem 320i i wreszcie 325i.

Według mnie lepiej od razu 2.5 bo te mniejsze żeby jechały trzeba kręcić przez co spalanie może być większe niż w 2.5. Beemką jeszcze nigdy nie jechałem, ale myśle że zbyt dużo czasu nie zajmie mi dostosowanie się do tego samochodu. Co do bezpieczeństwa to nie masz się co martwić, potrafie używać wyobraźni i taka zmiana silników albo samochodów chyba by mnie drożej wyniosła niż od razu zakup E36 2.8, tak mi się przynajmniej wydaje ;)

I jak to jest w końcu z tym M20B25, na prawde taki awaryjny, czy tylko tak straszą ?
Ostatnio zmieniony przez deka87 2009-02-15, 22:48, w caoci zmieniany 1 raz  

center 

Pomg: 17 razy
Doczy: 31 Lip 2004
Skd: Katowice
Wysany: 2009-02-15, 23:42   

kupować auto z myślą o tym żeby je sprzedać za jakiś czas i kupić następne z mocniejszym silnikiem to jak dla mnie nie do końca dobry pomysł
wiadomo że jak kupisz auto to utopisz kasę, na płyny paski, ubezpieczenia rejestracje i inne bzdety
więc jak wsadzisz 7 kupując i dołożysz 3 na dzień dobry, to i tak za miesiąc dwa pięć wyjmiesz z 6 :)
więc jak i tak masz zamiar władować się w okolice 2.8 litra to zrób to od razu :)
jak nie do końca masz plany jeszcze ułożone i tak jak mówisz, jak kupisz to może przy tym zostaniesz to już Twój wybór
różnice pomiędzy e30/e34/e36 są dość znaczne, a samochód kupujesz dla siebie a nie dla chłopaków z forum, więc sam wiesz jaką budę chcesz najbardziej :D
bo jak nie, to polecam e32 :wink:
z tym pogromem silnikowym też bez szaleństw, ja zaczynałem od 2.0 w e30 i dałem radę, wiadomo każdym autem można się zabić bez różnicy czy ma 500KM czy 23...

pozdrawiam

ps. co do silników, to jak kupisz trupa albo go ostro skatujesz w nieodpowiednich warunkach, to żaden nie wytrzyma...resztę między bajki...

mgr inż. Jędrek ;)

MAJSU 

Pomg: 14 razy
Doczy: 14 Wrz 2006
Skd: Warszawa
Wysany: 2009-02-16, 12:07   

deka87 napisa/a:

I jak to jest w końcu z tym M20B25, na prawde taki awaryjny, czy tylko tak straszą ?

Przecież tam się niema co popsuć :)

KwitoE30 

Doczy: 08 Wrz 2008
Skd: Głuchołazy
Wysany: 2009-02-16, 12:20   

nie no padłem,co to duzy fiat zeby sie sypało? duzo znajomych ma E30 z silnikami M20 i naprawde wiele z nich dostaje po tyłku(że auta dostają :D ) i praktycznie NIC sie nie dzieje...

deka87 

Wysany: 2009-02-16, 12:26   

Czyli będe szukał E30 325, taki zresztą był pierwszy pomysł.

southOFheaven 
Szydera:>

Pomg: 7 razy
Doczy: 18 Pa 2004
Skd: Płońsk
Wysany: 2009-02-16, 12:34   

m20 sie psuja. Tyle, że M20 paździerz edition :lol:

Yakuzatti 

Pomg: 19 razy
Doczy: 04 Pa 2006
Skd: Bytom/Katowice
Wysany: 2009-02-16, 15:26   

Jak chcesz auto do zabawy to E30 + M54B30, jak do jazdy na co dzień to E36 328i

bono20002 
W.G.M.

Pomg: 9 razy
Doczy: 05 Mar 2008
Skd: Mińsk Maz.///Otwock
Wysany: 2009-02-16, 16:06   

7kzł ...
Dobry pieniądz na dobrą inwestycję, czyli e30 m20b25 :)

Co do prostoty , jak to ktos wyzej ujął, chodziło tu o prostotę auta :) nei silnika.

E30 jest tak prostym autem że każdy sobie z tym poradzi kto ma troche smykałki do mechaniki:) widze że małym fiacikiem sie poruszasz to napewno z e30 nie bedziesz miał problemów :) mimo że większe to mniej skomplikowane :)

m20 , nawet jak kupisz podjeżdżone, to za grosze sobie remont zrobisz i bedziesz sie cieszył :) co prawda juz nei fabryka ale po remoncie wiadomo , co innego

nie musisz wydac tych 7kzł na auto..mysle że coupe, z b25 pod machą za 5 kzł kupisz, igła to nie bedzie, bo tak na serio e30 zazwyczaj sprzedaje sie jak sie zacznei sypać :) w PL jest to nagminne, wiec uważaj na pierwszych własciieli w PL :)

deka87 

Wysany: 2009-02-16, 16:32   

Cytat:
E30 jest tak prostym autem że każdy sobie z tym poradzi kto ma troche smykałki do mechaniki:) widze że małym fiacikiem sie poruszasz to napewno z e30 nie bedziesz miał problemów :) mimo że większe to mniej skomplikowane :)

Mówisz, że E30 bardziej od maluszka nie będzie skomplikowane ?
W bobku już kilka pierdół robiłem (przekładnia kierownicza, zwrotnica, gałki, przegub, drążki, rozrusznik, gaźnik, zamontowałem elektroniczny zapłon, ustawiałem zawory, poduszki skrzyni, regulator napięcia, linka gazu itp., itd.), do silnika się jeszcze nie zabierałem bo nie mam garażu.

bono20002 
W.G.M.

Pomg: 9 razy
Doczy: 05 Mar 2008
Skd: Mińsk Maz.///Otwock
Wysany: 2009-02-16, 16:59   

Mówię - bo wiem :) tez kiedys miałem maluszka :)

poradzisz sobie :) bierz e30

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: