BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Mandat (wezwanie) od straży miejskiej
Autor Wiadomo
Grucha Jr 

Pomg: 4 razy
Doczy: 20 Lut 2006
Skd: Warszawa/Raszyn
Wysany: 2008-05-14, 20:05   Mandat (wezwanie) od straży miejskiej

Witam!

Dziś dostałem wezwanie od straży miejskiej za parkowanie na chodniku i "nie pozostawienie 1.5 m przejścia". W ciągu 7 dni mam się stawić w Oddziale straży... I teraz pytanie: jaka kara grozi za to wykroczenie i czy można jakoś uniknąć kary?? W jaki sposób straż miejska mi udowodni że nie zostawiłem faktycznie 1.5m przejścia?? Chodzą z miarką i mierzą?? 1.2 na pewno było :wink: Dołączam skan wezwania...

kamil.k 
złota ronczka

Pomg: 29 razy
Doczy: 09 Gru 2005
Skd: piotrków trybunalski
Wysany: 2008-05-14, 20:19   

ja bym udal ze nie dostalem karteczki :D jak przyjdzie druga to moze dopiero bym sie nimi zainteresował :lol:

sprzedam częsci silnikowe 320i/323i

BADYL 

Pomg: 5 razy
Doczy: 20 Mar 2004
Skd: *****
Wysany: 2008-05-14, 20:22   

kamil.k napisa/a:
ja bym udal ze nie dostalem karteczki :D jak przyjdzie druga to moze dopiero bym sie nimi zainteresował :lol:

Ja tam zlewam takie bzdety - nie mam szacunku dla Wiejskich bo dla mnie osobiscie nie są godni do tego aby nosic jakiekokolwiek Orzełka na czapce.

PS.Jak pójdziesz i podpiszesz czyli sam z własnej woli podpisujesz że to ty i zgadzasz sie z wymierzona karą.

Dixi 

Doczy: 24 Lut 2006
Skd: Gdynia
Wysany: 2008-05-14, 20:24   

a ja tak mialem :D
Olalem sprawe, potem przyslali juz mandat, i cos tam pisalo ze zdjecie maja czy cos, to poszlem na poczte i zaplacilem, ale stawic sie u nich nie stawilem :wink:
E32 750i 09/1991
www.e12e28.pl

Grucha Jr 

Wysany: 2008-05-14, 20:42   

kamil.k napisa/a:

Też tak właśnie myślałem... W sumie to mogłem włożyć komuś innemu za wycieraczkę :wink: Może by się nie kapnął że to nie jego numery... A tak wogóle ile za takie "przestępstwo" się płaci? I ciekawi mnie w jaki sposób Strażak Wiejski stwierdził że nie ma 1.5 metra?? Z metrówką biegają czy co??

nitrus 
Łukasz

Doczy: 26 Lis 2005
Skd: Mysłowice
Wysany: 2008-05-14, 21:00   

Nie chodz na straż miejską. Ja już tak dwa razy zrobiłem i niema odezwu. Jak pójdziesz to dostaniesz mandat. Mam kolegę, który pracował w straży i tak radzi robić. Mówi ze za jakies poważne przewinienie mogą zrobić sprawę w sądzie grodzkim ale to jakbyś zaparkował na środku przejścia np :) i bardzo żadko to stosują.

Melis 

Pomg: 3 razy
Doczy: 04 Lut 2005
Skd: Ostrowite
Wysany: 2008-05-14, 21:14   

Równiez uwazam zebys teraz nie szedł... jak przyjdzie kolejne to idz i powiedz ze auto ma wielu użytkowników i to t nie byłes. Nie jestes w stanie ocenic kto wtedy uzytkował auto i co masz teraz zrobic? jesli beda madrowac ze płaci własciciel to powiedz ze to nie byłes ty wiec nie zamierzasz odowiadac za kogos wiec niech Cie poinformuja do kogo masz napisać odwołanie w tej sprawie...

Pozdro

Belisama 

Pomoga: 8 razy
Doczya: 28 Sie 2006
Skd: Warszawa
Wysany: 2008-05-14, 21:51   

To różnie bywa kiedyś dawno poszłam to mi powiedzieli żebym tak więcej nie robiła i tyle, ale faktycznie kto Ci udowodni, że jak przyszedłeś do samochodu to ta kartka wciąż tam była :wink:

Rafał 

Pomg: 5 razy
Doczy: 23 Lip 2004
Skd: bardzo mobilnie
Wysany: 2008-05-14, 21:55   

za szybo mojego auta tez ostatnio sie cos takiego pojawilo

tylko ja mam o tyle dobra syt. ze pan straznik najpierw musi zgadnac w jakim kraju moje auto jest zarejestrowane i wyslac pismo w jezyku obcym do wlasciwego wydzialu komunikacji :) ))))))

MAJSU 

Pomg: 14 razy
Doczy: 14 Wrz 2006
Skd: Warszawa
Wysany: 2008-05-14, 22:04   

Czytając niektóre wypowiedzi naszło mnie takie skojarzenie ;/

http://beemka-klub.pl/for...p=292984#292984

biemdablju 
GOOD STYLE FAN

Doczy: 25 Lut 2007
Skd: warsaw
Wysany: 2008-05-14, 23:32   

Załatw od jakiejś niewasty w stanie błogosławionym... xero dowodu osobistego, xero zaswiadczenia że jest w ciązy i podanie że w tym dniu pożyczyla i zaparkowalam samochod na tej ulicy i o tej porze, z tymi swistakim idź do nich i mogą Cie cmoknąć w dżordża :lol:

przetestowalem taki patent, dziala w 100% :wink:

Pozdro
old school & german style follower.

Łukasz 
Samotny Nawigator

Pomg: 22 razy
Doczy: 26 Sie 2004
Skd: W-wa
Wysany: 2008-05-15, 09:11   

dostałem zdjęcie z wyjazdu na długi weekend, od Straży Miejskiej w Białym Borze (okolice Koszalina), godz. około 23, pstryk mi zrobili i twierdzą, że za przekroczenie o 50km/h (było 50 ograniczenie, jechałem 99km/h) należy się 8 punktów i 400 pln kary. Jak podpiszę i odeślę to nie muszę się stawiać. Co robić? Podpisać, zapłacić i z bani, czy czekać na kolejny kwitek???

P.S na zdjęciu jestem raczej dobrze rozpoznawalny :D

Pozdr.
Ł.

Cooba 
ALPINA fan

Pomg: 1 raz
Doczy: 11 Lip 2005
Skd: Radomyśl Wielki
Wysany: 2008-05-15, 14:07   

Grucha. Po pierwsze jesli mandat byl za wycieraczka, to olej ich szerokim strumieniem.
Nie dali Ci go osobiscie! Nic nie podpisywales! A mandatu dla samochodu wystawic nie moga. Zawsze sie mozesz tlumaczyc ze nic nie bylo jak wrociles to auta. Inna sprawa jakby Cie lapneli osobiscie.
Łukasz ze zdjeciem jest gorsza sprawa. Ciezko sie bedzie wywinac. Mozna co prawda kwestionowac zdjecie jezeli jest cyfrowe, ze zostalo obrobione. Sprawa do sadu i z braku dowodów umazają (material cyfrowy nie moze byc dowodem w sprawie). Ale ta metode przedyskutuj ze znajomym prawnikiem!!!

Pozdro.

Melis 

Doczy: 04 Lut 2005
Skd: Ostrowite
Wysany: 2008-05-15, 14:31   

Łukasz napisa/a:
P.S na zdjęciu jestem raczej dobrze rozpoznawalny :D

szkoda, bo jesli bys zrobił tak ze ty to nie ty to masz 150zł i bez punktów... sprawdzone osobiście!

kafarek 
Master of desaster

Pomg: 14 razy
Doczy: 12 Maj 2005
Skd: Tczew
Wysany: 2008-05-15, 14:58   

A ja dostałem jednocześnie 2 wezwania do stawienia się na czarne za parkowanie w miejscu niedozwolonym. Miałem obie beemki postawione przy śmietniku, ale nie na kopercie... Olałem wezwania i po chyba 3 przyszło pisemko o skierowaniu sprawy do Sądu Grodzkiego i u mych drzwi stanął Czarny Strażnik :D Że mnie nie było, to poszedłem dnia następnego. Generalnie powiedziałem, że tymi autami jeździ cała moja rodzina i że wiem chyba kto tak postawił. No ale że to członek mojej rodziny, to nie powiem bo nie będę ładował nikogo na minę. Czarny w mundurze się uśmiechnął, westchnął jak w reklamie Coca Coli i pożegnał odprowadzając do drzwi :] Było to jakiś rok temu ;)

Grucha Jr 

Wysany: 2008-05-16, 17:44   

Cooba napisa/a:
Grucha. Po pierwsze jesli mandat byl za wycieraczka, to olej ich szerokim strumieniem.
Nie dali Ci go osobiscie! Nic nie podpisywales! A mandatu dla samochodu wystawic nie moga. Zawsze sie mozesz tlumaczyc ze nic nie bylo jak wrociles to auta. Inna sprawa jakby Cie lapneli osobiscie.
Łukasz ze zdjeciem jest gorsza sprawa. Ciezko sie bedzie wywinac. Mozna co prawda kwestionowac zdjecie jezeli jest cyfrowe, ze zostalo obrobione. Sprawa do sadu i z braku dowodów umazają (material cyfrowy nie moze byc dowodem w sprawie). Ale ta metode przedyskutuj ze znajomym prawnikiem!!!

Pozdro.

Właściwie to nie był mandat tylko wezwanie (pozostawione za wycieraczką). W pierwszym poście wrzuciłem skan... Na razie to olewam i czekam na dalszy rozwój wydarzeń... :wink:

KML 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 29 Mar 2008
Skd: Warszawa/Natolin
Wysany: 2008-05-16, 22:12   

Ja obecnie mam auto pod blokiem gdzie o metalową barierke oparłem 2 belki, zobiłem taki podjazd bo wymieniam sprzęgło.
Wczoraj była straż wiejska i zaczeli robić fotki i spisywać mnie z blachy , widziałem to wszystko z okna, za wycieraczką nic nie zostawili, ciekawe czy coś przyjdzie :|

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: