Zepsul mi sie zamek od strony kierowcy- nie chce sie zamykac kluczykiem, natomiast otwiera sie normalnie(bez problemu kluczykiem).
nie wiem co moglo sie tam urawc...czy cos?
ale musze sie do niego dostac- i tu moje pytanie:
od czego zacząć przy zdjemowaniu boczka tapicerki ZEBY NIC NIE URWAC!:) jakktos moze mi pokolei wypisac czynnoscie to bede wdzieczny....
Moze problem jest banalny, ale nigdy wczesniej nie bylo mi to potrzebne wiec nie wiem jak sie do tego zabrac...
POZDRAWIAM
nie wiem czy w coupejce jest tak jak w 4d, ale u mnie to robie sie tak...
podwazasz srubokretem to cudo od regulacji lusterek, potem tamto co zostanie tez, wychodzi cale to czarne, wypinasz zlacze i tam masz srube, ktora musisz odkrecic..
no a reszte srub widac, srubokret krzyzakowy i po problemie, wszystko powinno spokojnie zejsc...
potem masz ta tapiecerke, jak bedziesz jechal reka po obrzezach drzwi to wyczujesz takie wciski co kilkanascie cm, wsadzasz srubokret obok tego i przekrecasz, tak zeby odciagnac to od metalu, powinno odskoczyc bo to zaczepy, no i tak ze wszystkimi...
pozniej juz tylko przyklejona folia na drzwiach i metalowe dziury w drzwiach sa Twoje..
a pozniej jak zamek odkrecic to nie wiem, ale wiem ze ktos mi juz pisal jak to zrobic, takze szukaj: zamek i powinno cos wyskoczyc...
sam mam ten sam problem co Ty, ale nie mialem czasu sie za to wziasc, takze jak do czegos dojdziesz to napisz...powodzenia
W coupejce jest identycznie jak pisze center.
Masz 4 śruby. Jedna pod sterowaniem od lusterek, jedna od korbki i 2 na dole podłokietnika. Odkręcasz te 4 srubki. Później chwytasz za brzeg tapicery najlepiej dolny lewy róg (center pisał że używa śrubokręta a ja po prostu chwytam palcami i ciągne) i ciągniesz do siebie. Zaczepy wyskakują i jesteś w środku. Jeszcze tylko musisz odkleić tą mate co jest naklejona i jesteś w bebechach. Ale jak się do zamka zabrać niestety nie wiem.
Powodzenia!
3maj sie
Wysany: 2004-11-08, 12:23
zamek jest zamocowany za pomoca blaszki musisz ja wysunac i gotowe juz kiedys o tym pisalem poszukaj