BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Pogiete zawieszenie E-30
Autor Wiadomo
Anonymous
Go
Wysany: 2004-11-07, 14:36   Pogiete zawieszenie E-30

Witam.Pożyczyłem ostatnio moja betke i niestety miała mały wypadek. Mianowicie koleś wpadł w poślizg i uderzył przodem w wysoki krawężnik.Mam rozwalony błotnik zderzak itp. ale najgorsze to to że przednie koło mi sie tak cofnęło jakby chciało wbić sie w kabine.pogiety wachacz końcówki drażków, amorek chyba w mocowaniu wygięty i mam pytanie czy wachacze można prostować czy coś, i czy pasują one od E-30 z 88roku - bo moja jest z 85roku.Koleś na allegro ma bemke na części i chce za wachacz 80zł czy to tanio czy dużo?I ile kosztuje wyprostowanie aluska może ktoś wie-jest pogięty przy krawędzi tu gdzie sie ztyka z oponą.Pozdrawiam wszystkie śmigiełka:)

Bruner 

Pomg: 16 razy
Doczy: 16 Lip 2004
Skd: Tczew
Wysany: 2004-11-07, 14:47   Re: Pogiete zawieszenie E-30

Piotrek e-30 napisa/a:
ile kosztuje wyprostowanie aluska może ktoś wie

Tez mnie czeka prostowanie jednej sztuki, w mojej okolicy od 80 zl w gore

SmasherE30 
Coś tam wiem

Pomg: 11 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2004-11-07, 15:49   

JJa ci powiem, że kirek miał tak samo z poprzednim baździochem po spotkaniu się z płotkiem na bemowie 2002. Uszkodzenia mechaniczne były niezauważalne a i tak poszedł na części. Chyba koleżka skasował Ci autko, bo je skrzywił (karoserię)

This post was sponsored by letter ///M like Maciek ;)

Anonymous
Go
Wysany: 2004-11-07, 17:47   

Na szczęście mechanik oglądał i mówił że belki te co montuje sie zawieszenie itp, geometria jest wporządku wystarczy wymiana wachacza itp.

BADYL 

Pomg: 5 razy
Doczy: 20 Mar 2004
Skd: *****
Wysany: 2004-11-07, 17:57   

Cena za wahacze to bardzo dobra cena ja kiedys za jeden ale w super stanie dałem az 250!!

Anonymous
Go
Wysany: 2004-11-07, 18:08   

Oki jak cena w porządku a czy bedą pasowały od betki z szeroką lampą do wąskiej?CZy tam coś sie smieniło poczas zmiany wyglądu?

Anonymous
Go
Wysany: 2004-11-07, 18:33   

Nowe wahacze w InterCarsie to koszt ok 230 - 450 zł :) Zależy od producenta.

Rafał 

Pomg: 5 razy
Doczy: 23 Lip 2004
Skd: bardzo mobilnie
Wysany: 2004-11-07, 21:43   

nie prostuj wahaczy - bede one w miejscu prostowania bardziej podatne na odksztalcenie i zmeczony (podczas prostowania) material moze w kazdej chwili peknac !! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ChriS 
Miłośnik literki M

Pomg: 7 razy
Doczy: 28 Cze 2004
Skd: Chojnice
Wysany: 2004-11-07, 22:04   

Witam.Przedwczoraj kupiłem na szrocie wachacz w dobrym stanie za 40 zł ,pasuje od nowszej na pewno.Mechanik oglądać to może panienki :D ,a wszystko wyjdzie dopiero przy ustawianiu zbieżności.Pzdr.[/list]

Anonymous
Go
Wysany: 2004-11-07, 22:15   

Oki.Dzięki bardzo wszystko już wiem zobaczymy jak bezie przy ustawianiu tej zbieżności,oby mechanik miał racje :D Pozdro mam jeszcze problemik z gażniczkiem chyba ale to innym razem.

WujekDobraRada 

Doczy: 22 Mar 2004
Skd: K-lin
Wysany: 2004-11-08, 13:25   

a od kiedy to można prostować odlewy ?? :lol: - wachacze przednie w e30 są odlewane i są jednakowe dla wszytskich wersji i roczników (nie dotyczy iX-a)

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: