Wysany: 2007-05-21, 14:43 Zakup E34 - pomoc z silnikiem i rokiem :)
W najblizszej przysłosci planuje zakup E34 najpierw miałobyc e30 ale zmieniłem zdanie na inne.
Zastanawiam sie między 520 a 525 który najlepiej wybrac ? dawniej jak jeszcze paliwo było tańsze chciałem 2.0 bez gazu teraz zastanawiam sie czy nie wybrac 2.5 i dac mu sekwencje
Rok :
Od którego roku jest w e34 kierownica z e36 ?
Są jakies obawy kupując auto z 91roku a np 94roku ?
Jaki przebieg jest jeszcze w miare porządny ?
Rozumiem ze szukasz e34 z motorem m50 ? Obojętne jaki motor czy m20 czy m50 szukaj raczej 2,5 spalanie podobne opłaty podobne a mocy więcej Nie patrz na to czy auto ma 15 czy 18 lat patrz głównie na stan auta, w tak starych samochodach rok już nie jest taki istotny
p.a. a może chcesz kupić moje ?
Wysany: 2007-05-23, 17:37
Tak najeżdzacie że 2.0 słabe...
Wiadomo...nie ma jakiejś powalającej mocy,ale wg mnie jeśli auto ma mu przede wszystkim do jazdy służyć a nie do szaleństw to super silnik.... 8)
Ja mam 2 litrówke i jesli chodzi o spalanie,to ostatnio jechałem za białystok,z przejazdem przez warszawe itd.z prędkościami cały czas ok.160-170km/h,z kompletem ludzi i pełnym bagażnikiem spalanie mi wyszło 11l.gazu.... 8)
Silniczek ma od nowości niecałe 200tys.(udokumentowane i wiarygodne)i radzi sobie całkiem nieźle...
a i jak trzeba poszalec to tez nie ma problemu..
Jeżdze na kapciuszkach 225,i też nie czuje jakiejś dużej różnicy między zimówkami..
łejjjj.....sie rozpisałem....
No ale ja osobiście polecam b20m50...
a co do opłat to ja na rok płace za OC coś koło 250zeta....
PozdrOOfki...
_________________ gg.8917719
Gdyby Bóg popierał przedni napęd To chodzilibyśmy na rękach....
Pomg: 1 raz Doczy: 12 Wrz 2005 Skd: Pacanów..... :))))))
Wysany: 2007-05-23, 18:24
sybir napisa/a:
KORDI napisa/a:
itd.z prędkościami cały czas ok.160-170km/h,
PozdrOOfki...
A co jakąś autostradę wybudowali z Pacanowa do Białegostoku?
sie ma
Nie...ale ogólnie jest dość dobra droga...dopiero za warszawą są gorsze odcinki,ale śpieszyło mi sie dość bardzo,takze goniłem w miare ile sie dało żeby auta nie uszkodzić...
A wyjechałem w nocy także miśków nie było...a później to CB cały czas było w ruchu....
PozdrOOfki...
Tak najeżdzacie że 2.0 słabe...
Wiadomo...nie ma jakiejś powalającej mocy,ale wg mnie jeśli auto ma mu przede wszystkim do jazdy służyć a nie do szaleństw to super silnik....
Ja mam 2 litrówke i jesli chodzi o spalanie,to ostatnio jechałem za białystok,z przejazdem przez warszawe itd.z prędkościami cały czas ok.160-170km/h,z kompletem ludzi i pełnym bagażnikiem spalanie mi wyszło 11l.gazu....
Silniczek ma od nowości niecałe 200tys.(udokumentowane i wiarygodne)i radzi sobie całkiem nieźle...
a i jak trzeba poszalec to tez nie ma problemu..
Jeżdze na kapciuszkach 225,i też nie czuje jakiejś dużej różnicy między zimówkami..
łejjjj.....sie rozpisałem....
No ale ja osobiście polecam b20m50...
a co do opłat to ja na rok płace za OC coś koło 250zeta....
w 1000% zgadzam się z KORDIM m20b20 naprawde daje rade, na przykładzie mojej: e-36 w 318is nie mogła mi uciec, a e-34 w m20b25 została z tyłu,
_________________ Auta dzielimy na: dobre, bardzo dobre i auta niemieckie,
Auta niemieckie dzielimy na: dobre, bardzo dobre i BMW,
BMW dzielimy: na dobre, bardzo dobre i E-30
lesiek siedź spokojnie i weż kupuj e30 i rób germana
truskawka, kupie to e30 i zrobie Ci gula A tak serio, to nie kupie stara, ani bandita, tylko e30 1.8IS albo 2.5, najwyzej bede jezdzil po rowach (Tylko Dawid wie o co chodzi )
_________________ "...Zbyt pokręcony by żyć, zbyt rzadki by umrzeć...."
jakby co to moje e34 m50b20 tez do sprzedania ( juz kupione nowe touring m50 b25 )
wiec jak widzisz mi brakowało troszkę mocy, polecam 525 choć niejest powiedziane ze 2 l to lipa wkoncu 150 KM.
GENERALNIE SZUKAJ 525
_________________ 525 e34 touring - ślicznota jakich mało
Pomg: 1 raz Doczy: 12 Wrz 2005 Skd: Pacanów..... :))))))
Wysany: 2007-05-24, 13:00
korzuch napisa/a:
yo!
kordi chyba goniłes kozy po pastwisku i uderzyłes sie w głowe ciezkim byczym stolcem stąd twój ucisk na lewy płat
yo!
odstosunkuj sie od pacanowa i kóz bo jakiś pociąg czujesz chyba...
(ale jakby panicz chciał pare kóz na swój majątek ziemski to słuze pomocą w zakupie... )
No wiadomo nie jechałem cały czas z ta prędkością ale ogólnie zchodziłem z prędkością tylko jak cos max przyblokowało mnie i nie dało sie nawet na 3ciego wyprzedzić...
PozdrOOfki...
m20 i m50 to oznaczenie konkretnego modelu silnika (a wlasciwie calej rodziny silnikow). Zeby zbytnio sie nie zaglebiac w szczegoly powiem tylko ze m20 to silnik starszej generacji, 6 cylindrowy 12 zaworowy. M50 to jego nastepca, rowniez 6 cylindrowy, z 24 zarworowa glowica, rozrzad napedzany lancuchem (w m20 jest pasek). M50 to nowoczesniejsza konstrukcja, bardziej ekonomiczna i moceniejsza.
druga czesc oznaczenia czyli b20, b25 to pojemnosc - b20 to 2.0, b 25 to 2.5 itd. Czyli np m50b25 to 24 zaworowa 2,5 litrowka. Zarowno m20 jak i m50 wystepowaly w roznych pojemnosciach, m20b20, m20b23 czy m20b25 to sa praktycznie te same silniki, z grubsza roznia sie tylko srednica i skokiem tloka i niektorymi elementami osprzetu, i maja takie same rozwiania techniczne itd.