BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
studia?
Autor Wiadomo
Bruner 

Pomg: 16 razy
Doczy: 16 Lip 2004
Skd: Tczew
Wysany: 2006-11-03, 16:06   studia?

Jakis czas temu olalem pedagogike, narazie sobie odpoczywam ale zaczynam sie zastanawiac nad jakims innym kierunkiem studiow. Chcialbym studiowac cos zwiazanego z motoryzacja, niestety problem w tym, ze jestem kompletnym betonem z matmy (nigdy jej nie umialem, nie rozumialem i zawsze uczylem sie na pamiec zeby tylko zdac, matematyka i pochodne to dla mnie czarna magia), wiec politechnika i wszelkie kierunki typu budowa maszyn itp odpadaja - nie hcialbym zaczynac czegos i przerwac po roku, dwoch dochodzac do wniosku ze kompletnie nie mam pojecia o czym sie do mnie mowi. Ma ktos jakis pomysl na co moze pojsc osoba interesujaca sie motoryzacja i chcaca studiowac cos zwiazanego z nia, ale bez uzdolnien w naukach scislych? Jedyne co znalazlem to logistyka i transport, ale moze ktos ma jakies ciekawsze pomysly?
E30 318i Touring '92
E30 325e '86
E30 320i '90

Melis 

Pomg: 3 razy
Doczy: 04 Lut 2005
Skd: Ostrowite
Wysany: 2006-11-03, 16:14   

To cie Brunio zasmuce bo jedno z drugim się wiąze...
a żeby Cię jeszcze bardziej dobic to ja jestem na Transporcie, kierunek wybieram za rok: eksploatacja maszyn i urządzeń transportowych... moje przedmioty:

-Matematyka, do drugiego-trzeciego roku jest najwiecej
-Informatyka,
-Materiałoznawstwo,
-Fizyka, wysoka poprzeczka- bynajmniej u mnie
-Mechanika techniczna,
-Metrologia,
-Grafika inżynierska,
-Podstawy budowy maszyn,
-Elektrotechnika i elektronika,
-Automatyka,
-Podstawy ekonomii,
-Badania operacyjne
-Systemy transportowe
-Podstawy eksploatacji technicznej
-angol

i jakby nawet nie patrzec w wiekszosci kazdego przedmioty jest sporo matmy :evil: :?
Ja mam taką samą sytuacje jak ty, ale bede walczył i chociaz nie bede załował ze nie spróbowałem.

Pozdrawiam!

korzuch 

Pomg: 2 razy
Doczy: 29 Mar 2004
Skd: z stąd
Wysany: 2006-11-03, 16:36   

yo!
herr bruner polecam administracje :mrgreen: na filozofii jest porównanie konia mechanicznego do zwykłej habety :mrgreen:
aloha :D

Sosen 
BORN TO DRIVE

Pomg: 8 razy
Doczy: 01 Kwi 2004
Skd: Szczecinek
Wysany: 2006-11-03, 16:39   

Brunio dawaj do mnie do Szczecina na transport spec. technika samochodowa, lajcik konkretny.

e36 318ti compact szrotex

Gasper 
Powered by BMW

Pomg: 13 razy
Doczy: 14 Pa 2004
Skd: Berlin&Kargowa
Wysany: 2006-11-03, 16:46   

Sosen napisa/a:
Brunio dawaj do mnie do Szczecina na transport spec. technika samochodowa, lajcik konkretny.

No, same tumany idą do Szczecina na studia bo podobno żenująco niski poziom :)
Bez obrazy, ale tak moi rówieśnicy mówili i tam też się sporo z nich udało.

Adi 
urzędas

Pomg: 14 razy
Doczy: 30 Sie 2005
Skd: Hindenburg OS
Wysany: 2006-11-03, 17:49   

Ja też jestem na transporcie dokładnie Ekonomika transportu i logistyka, niestety matematyka, fizyka, mechanika z wytrzymałością materiałową itp. Łatwo nie jest, z motoryzacją coś wspólnego jest bo budowa pojazdów, eksploatacja pojazdów była a teraz też miałem inżynierie ruch drogowego i kolejowego. Jeden z ciekawszych kierunków, a wynudziłem się tylko na ekonomii i tym podobnych przedmiotach. Dużo projektów (pojazdów, stacji diagnostycznych, maszyn transportowych itd.) I kierunek chyba na czasie. Wcześniej rok spędziłęm na zarządzaniu ale tam to juz kompletne nudy. Tu się coś dzieje. Także polecam :!:

center 

Pomg: 17 razy
Doczy: 31 Lip 2004
Skd: Katowice
Wysany: 2006-11-03, 18:29   

jestem na transporcie na politechnice w kace, aktualnie specjalizacja: eksploatacja i utrzymanie pojazdow szynowych 8)
matma przez pierwszy rok, do tego fiza, informatyka, podstawy konstrukcji maszyn..
to te przedmioty z ktorymi warto walczyc od samego poczatku, trzeba przysiasc i nie ma co..
hmm, matma na studiach to praktycznie same nowinki, rzeczy ktorych nie uczy sie wogole w liceum, malo tez tego jest w technikach...
calki, konkretne pochodne itd itd, ale wszystko jest do przejscia, jak przysiadziesz od poczatku to dasz rade, nie tacy konczyly takie uczelnie :)
u mnie do wyboru jest jeszcze: logistyka, transport przemyslowy, inzynieria ruchu i ekspl. i utrz. poj. samochodowych...

nie ma co, jak chcesz cos z motoryzacja to musi byc polibuda..
jak jest polibuda to musi byc mata..
to jak 2+2

mgr inż. Jędrek ;)

landcar 

Pomg: 1 raz
Doczy: 20 Gru 2005
Skd: OKOLICE TORUNIA
Wysany: 2006-11-04, 00:18   szkola

zapraszam wspit wloclawek ja jestem na trasporcie ,jak na razie wielka sciema

Melis 

Pomg: 3 razy
Doczy: 04 Lut 2005
Skd: Ostrowite
Wysany: 2006-11-04, 00:57   Re: szkola

landcar napisa/a:
zapraszam wspit wloclawek ja jestem na trasporcie ,jak na razie wielka sciema

:shock: a nie czasem WSTiP??? ja chodze do tej samej a jakos tej sciemy na razie nie widze :?

samson 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 03 Cze 2006
Skd: Żabia Wola
Wysany: 2006-11-04, 07:56   

Bruner też szukałem czegoś związanego z motoryzacją... więc wybrałem WSEIZ w Wawie, Zarządzanie i Inżynieria Produkcji specj. Zarządzanie eskploatacją samochodów.... i zamierzam to olać. Matma, fizyka, wytrzymałość materiałów nonstop. Z przedmiotów typowo specjalizacyjnych... mechanika płynów. Nie ma słowa o samochodach....

Jakbyś znalazł coś ciekawego daj znać, chętnie się przeniosę.

Sosen 
BORN TO DRIVE

Wysany: 2006-11-04, 08:46   

Gasper napisa/a:
Sosen napisa/a:

No, same tumany idą do Szczecina na studia bo podobno żenująco niski poziom :)
Bez obrazy, ale tak moi rówieśnicy mówili i tam też się sporo z nich udało.

Nie obrażam się bo ja nie z tych... ale myślę że mógłbyś nieco delikatniej dobierać słowa kolego :!:
pozdrawiam
Sosen

Gasper 
Powered by BMW

Wysany: 2006-11-04, 08:56   

Oj nie zamierzałem nikogo obrażać. Napisałem tylko jaka jest obiegowa opinia i mówiłem wyłącznie o swoich znajomych.

Pozdrawiam i przepraszam :)

Sosen 
BORN TO DRIVE

Wysany: 2006-11-04, 09:01   

Spoko luz, szczerze mówiąc poziom mi odpowiada, bo mogę spokojnie pracować, budować driftowóz i studiować hehe. Studiowałem na polibudzie (właściwie na dwóch) i powiem szczerze, że teraz jest mi dużo lepiej, zero stresu itp. Wiem, że dla niektórych osób ważna jest ranga uczelni, ale mi potrzebny jest kwitek ukończenia dzięki któremu robiąc to samo będę zarabiał więcej także zależy do czego komu studia są potrzebne.

Gasper 
Powered by BMW

Wysany: 2006-11-04, 09:27   

Sosen napisa/a:
Spoko luz, szczerze mówiąc poziom mi odpowiada, bo mogę spokojnie pracować, budować driftowóz i studiować hehe. Studiowałem na polibudzie (właściwie na dwóch) i powiem szczerze, że teraz jest mi dużo lepiej, zero stresu itp. Wiem, że dla niektórych osób ważna jest ranga uczelni, ale mi potrzebny jest kwitek ukończenia dzięki któremu robiąc to samo będę zarabiał więcej także zależy do czego komu studia są potrzebne.

Mam to samo zdanie na ten temat. Też dążę do tego, żeby mieć jakiś papier i święty spokój, a jeśli miałbym już pracować, to wątpię czy w "swojej" wyuczonej dziedzinie. Teraz studiuję geografię, a wcześniej rok prawo... Rzuciłem je w cholere 8)

Adi 
urzędas

Pomg: 14 razy
Doczy: 30 Sie 2005
Skd: Hindenburg OS
Wysany: 2006-11-04, 10:03   

center napisa/a:
jestem na transporcie na politechnice w kace, aktualnie specjalizacja: eksploatacja i utrzymanie pojazdow szynowych 8)
matma przez pierwszy rok, do tego fiza, informatyka, podstawy konstrukcji maszyn..
to te przedmioty z ktorymi warto walczyc od samego poczatku, trzeba przysiasc i nie ma co..
hmm, matma na studiach to praktycznie same nowinki, rzeczy ktorych nie uczy sie wogole w liceum, malo tez tego jest w technikach...
calki, konkretne pochodne itd itd, ale wszystko jest do przejscia, jak przysiadziesz od poczatku to dasz rade, nie tacy konczyly takie uczelnie :)
u mnie do wyboru jest jeszcze: logistyka, transport przemyslowy, inzynieria ruchu i ekspl. i utrz. poj. samochodowych...

nie ma co, jak chcesz cos z motoryzacja to musi byc polibuda..
jak jest polibuda to musi byc mata..
to jak 2+2

Center skoro jesteś na transporcie w Katowicach to zapewne "gnębią" nas te same osoby :wink:

Jacek E30 
em pała E30

Doczy: 19 Lis 2004
Skd: P O Z N A Ń
Wysany: 2006-11-04, 10:20   

Ja już jestem po studiach i mam trochę pojęcia na ten temat sądze, że trudno znaleść coś związanego z motoryzacją kiedy nie mamy doczynienia z przedmiotami ścisłymi...
W tym roku ukończyłem studia inżynierskie i do samego końca cyferki mnie osaczały :lol:
Na Politechnice Poznańskiej poziom jest dosc wysoki rozpoczyna 300 a kończy około 100 studentów!!!
Studiowałem na Wydziale Maszyn Roboczych i Transportu, Kierunek: Mechanika i Budowa Maszyn, Specjalność: Silniki Spalinowe-dodam, iż Instytut Silników Spalinowych P.P. jest jednym z największych tego typu placówek na świecie!!!

P.S. Co teraz najważniejsze-kiedyś było tak, ze z ministerstwa przychodziły pieniądze dla wszystkich studentów (wiadomo każda uczelnia miała swoje granice przyjmowania-miejsca) natomiast teraz jest tak, że stawiają na jakość także, nikomu nie będzie zależało aby student został na uczelni-po prostu z MEN daje kase na określoną liczbę studentów-w przypadku niektórych kierunków na P.P. liczba ta zmniejszyła się aż o 1/3!!!!!!!!!!!!

Bajka 

Pomoga: 4 razy
Doczya: 22 Cze 2005
Skd: Otwock
Wysany: 2006-11-04, 11:38   

mam licencjat z socjologii, przez 3 lata zero fizyki, chemii itp, no może matematyki było troszkę na ekonomii, ale bez problemu dało się wszystko przetrwać, a nawet specyfiką mojego kierunku było to, że liczba studentów ze 150 na 1. roku wzrosła do 186 na 3. roku :mrgreen:
oczywiście o samochodach nie było mowy, ale za to same przyjemne przedmioty jak np. socjologia rodziny, psychologia społeczna itd.
a żeby na koniec było prosto, szybko i przyjemnie to napisałam swoją pracę nt. nielegalnych wyścigów, czyli ani razu nie będąc w biblitoece stworzyłam całą pracę, teraz zastanawiam się, czy pisać magistra nt. lansu jako nowego zjawiska społecznego :mrgreen:

korzuch 

Wysany: 2006-11-04, 15:40   

yo!
bajka lans to podstawa :mrgreen:

Yakuzatti 

Pomg: 19 razy
Doczy: 04 Pa 2006
Skd: Bytom/Katowice
Wysany: 2006-11-04, 16:30   

Szacuneczek Bajeczko :-) A jak bedziesz pisac o lansie, to wspomnij pedryli z beemki :mrgreen:

korzuch 

Wysany: 2006-11-04, 17:06   

yo!
i dopisz ze sa tez poztywne aspekty lansu czyli alkoholizm :mrgreen:

MrKrYH_e34 

Doczy: 24 Sie 2004
Skd: Turek- Poznań
Wysany: 2006-11-04, 18:17   

Brunio nie pekaj przeciez prawie 5/4 polakow nie zna sie na ulamkach :twisted:

PS ja lece informatyke od 4 lat i jestem na 3 cim roku 8) do tego mam psychologie i logike gdzie te przedmioty nie maja z infa nic wspolnego hehehe ... parodia .. szkola to Wyszsza szkola Humanistyczno Ekonomiczna w Łodzi oddzial Konin

jaqub 

Pomg: 11 razy
Doczy: 22 Mar 2005
Skd: LUBLIN
Wysany: 2006-11-04, 21:22   

korzuch napisa/a:
yo!
i dopisz ze sa tez poztywne aspekty lansu czyli alkoholizm :mrgreen:

lanserskie picie :D

jak nie chcesz matmy to zapomnij o tematach z motoryzacja...
ja jestem na 4roku WYDZIALU LEKARSKIEGO AM w Lublinie... i jak do tej pory matmy bylo malutko (jakies przeliczenia na chemi, biochemi, statystyce itp) i w wiekszosci bylo trzeba podstawic liczby pod gotowe wzory i wyliczyc na kalkulatorze :D

Pscolka 
Moto PszczoŁa ;)

Pomoga: 1 raz
Doczya: 08 Maj 2005
Skd: WPR ;)
Wysany: 2006-11-05, 18:33   

Ja mam pytanie o ekonomie albo zarzadzanie finansami? Ktos studjuje i wie jak to wyglada?
Wlasnie mam dylemat bo koncze licencjat i tez nie wiem co dalej...

pozdrawiam
Pscolka

jaqub 

Pomg: 11 razy
Doczy: 22 Mar 2005
Skd: LUBLIN
Wysany: 2006-11-05, 18:55   

dziewczyna jest na ekonomi na UMCSie w Lublinie (4ty rok).... ma duzo przedmiotow ktorych nazw nie rozumiem :)

Dixi 

Pomg: 4 razy
Doczy: 24 Lut 2006
Skd: Gdynia
Wysany: 2006-11-05, 19:01   

jaki fajny temat :mrgreen:
ja kocham fize (jak na przedmiot szkolny oczywisice) matmy nie lubie ale se radze tylko problem z informa...
W 2007 planuje zdac maturke i mykac na studia zaoczne moje zainteresowania to motoryzacja ale za cholere nie wiem gdzie isc... glownie chodzi o szkole wiem ze po liceum zaczne poswiecac sporo czasu beemkom bo trzeba sie fachu dobrze nauczyc wiec w szkole nie chce miec za trudno... :mrgreen:
ide na studia zaoczne to jest pewne ale jaka szkola?? zastanawiam sie nad polibuda gdanska ale tam sie utrzymac ciezko jest... kierunek to hmm wlasnie zastanawiam sie nad budowa maszyn moze transport?? moze cos mi doradzicie bo w sumie czasu mam coraz mniej...
Jestem z gdyni :mrgreen:

[ Dodano: 2006-11-06, 20:17 ]
buu nikt nie chce mi doradzic?? :( moze do szczecina??

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: