BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Malowanie felg fantachromem- gdzie?
Autor Wiadomo
Pułkownik Zuber 

Doczy: 21 Pa 2005
Skd: Otwock
Wysany: 2006-08-02, 17:33   Malowanie felg fantachromem- gdzie?

Cześć.

Czy ktoś z Was orientuje się gdzie w Polsce (najlepiej w okolicach Warszawy) jest ktoś kto podjąłby się pomalowaniem felg fantachromem metodą próżniową?
Od razu mówię że na Woronicza tego nie robią.

Będę cholernie wdzięczny za jakiś namiar.

Pozdrawiam
Pułkownik Zuber

Menel 

Pomg: 10 razy
Doczy: 23 Lis 2004
Skd: Warszawa-praga
Wysany: 2006-08-02, 19:30   

spytaj sie marcina z www.fajna-felga.pl
napewno bedzie wiedzial..

puz 
swapownik

Pomg: 4 razy
Doczy: 05 Sty 2005
Skd: Czernikowo k/Torunia
Wysany: 2006-08-03, 10:50   

na majowce koles mial stoisko. wziolem wizytowke ale posialem gdzies. pewnie na zlocie tez bedzie. cena z tego co rozmawialem okolo 500 zł za komplet

Menel 

Wysany: 2006-08-03, 11:27   

a po co malowac ? nie lepiej spolerowac w firmie? koszt zblizony 400-500 zl a efekt o wiele lepszy..nie bedzie ci zlazila farba z rantow..trzeba tylko troche wiecej dbac a wiem ze ty raczej dbasz o beemki :wink:

Pułkownik Zuber 

Wysany: 2006-08-03, 14:24   

Ehh... gdzie za 400zł spolerują 17 calowe felunie?
:cry:

Pozdrawiam
Pułkownik Zuber

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2006-08-03, 14:36   

Cytat:
tylko troche wiecej dbac a wiem ze ty raczej dbasz o beemki
- polerka, to fatalna sprawa jeśli chodzi o mycia samochodu - wygląda to fajnie, ale jest cholernie niepraktyczne

Pułkownik Zuber 

Wysany: 2006-08-03, 15:14   

PioterW napisa/a:
- polerka, to fatalna sprawa jeśli chodzi o mycia samochodu - wygląda to fajnie, ale jest cholernie niepraktyczne

Tzn, napisz coś więcej- na czym ta cholerna niepraktyczność polega..

Pozdrawiam
Pułkownik Zuber

Menel 

Wysany: 2006-08-03, 15:21   

pioter, ale naprawde dla osob ktore przesiaduja na myjniach 2-3 razy w tygodniu po godzinie to raczej zaden problem poswiecic feluniom 10-15 min :wink:

a z cena to faktycznie 400 to za 15 ale moze by sie udalo wytargowac u marcina z fajnej-felgi na 500 za 17" ale teraz koles wiem ze ma sporo pracy i dlugo trzeba czekac .malowanie to 2-3 dni i po jablkach.

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2006-08-03, 16:15   

Pułkownik Zuber napisa/a:
Tzn, napisz coś więcej- na czym ta cholerna niepraktyczność polega..

na tym, że felgi polerowane są bardzo czułe na wszelkiego rodzaju szampony itp stosowane w myjniach i kupowane w sklepach - w szczególności zabójcze dla polerki są środki czystości stosowane w myjniach bezdotykowych, gdyż są one dośc mocno żrące- na felgach robi się białawy nalot i czasem jedynym sposobem na przywrócenie blasku jest ponowna polerka

mój szwagier miał kiedyś polerowane fele (robił to właśnie w fajnej feldze) i zapomniał powiedzieć w myjni ręcznej, że mają uważać na felgi - no i się zamoczyły szamponem - bez ponownej polerki się nie obeszło

poza tym felgi polerowane są bardzo wrażliwe na pył z klocków, więc jak raz nie dopilnujesz, to potem może być problem z doczyszczeniem

nie wiem jak się mają do polerki deszczówka zawierająca takie lub inne składniki atmosfery, pyłki itp.

w praktyce pozostaje mycia samochodu czystą wodą i częste czyszczenie felg z pyłków klockowych i z brudu

a poza tym, żeby nie było, to jak dla mnie polerowane felgi są strasznie kozackie - zwłaszcza jeśli mają fajny parapecik

z tego powodu podobają mi się, ale nie u mnie - podziwiam ludzi, dla których ich auta stanowią pewnego rodzaju świątynię i żadna plamka i ryska nie jest obojętna, jednak dla mnie auto (beemka), to przede wszystkim źródło frajdy z jazdy - prawdę mówiąc dobrze mi się jeździ nawet zabłoconym samochodem - byle był max sprawny i bynajmniej nie jest to krytyka lansiarzy, tylko przedstawienie alternatywnego (i mało rozpowszechnianego podejścia)

Menel 

Wysany: 2006-08-03, 16:44   

jak to dobrze ze pioter sie tak rozpisal 8)
faktycznie mozna myc tylko na myjniach samoobslugowych i najlepiej omijac pozycje z plynem tylko splukac woda a samemu juz doczyscic specjalnymi srodkami ktore poleca z firmy ..

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: