BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
chrońcie psy:)
Autor Wiadomo
Łukasz 
Samotny Nawigator

Pomg: 22 razy
Doczy: 26 Sie 2004
Skd: W-wa
Wysany: 2006-01-20, 15:47   chrońcie psy:)

Zginął w obronie psa, którego chcieli zjeść PAP - dodane 1 godzinę i 13 minut temu

29-letni mężczyzna zginął zakłuty nożem w obronie swojego psa. Złodzieje chcieli psa ugotować i zjeść - poinformowały słowackie media. Do tragedii doszło w nocy z wtorku na środę we wsi leżącej w pobliżu Preszowa, we wschodniej Słowacji.

Właściciel kilkuletniego owczarka niemieckiego zauważył, że z posesji ktoś ucieka z jego pupilem. Rzucił się w pościg; gdy złapał sprawcę za kołnierz, drugi ze złodziei wbił mu 13- centymetrowy nóż w plecy. Złodzieje uciekli, a ranny po kilkunastu minutach zmarł.

REKLAMA Czytaj dalej

Policja po intensywnym śledztwie zatrzymała morderców; 20- i 21- latka, Słowaków pochodzenia romskiego, którzy przed miesiącem wyszli z więzienia, gdzie trafili za liczne przestępstwa.

"Pewno potrzebowali mięsa do gulaszu" - wyjaśnił telewizji TA3 mieszkający w tej samej wsi Cygan.

Dariusz Wieczorek

pudzian 
upalacz

Doczy: 09 Gru 2004
Skd: Nałeczów
Wysany: 2006-01-20, 17:20   

ja to bym niechcial takie psa co go mozna ukrasc :roll: poco mi on niech go sa biora;)pozdro

BOSS
[Usunity]

Wysany: 2006-01-20, 19:28   

Witam, pudzian zgadzam sie z Tobą, pies dla mnie to najlepszy przyjaciel, wierny towarzysz i najskuteczniejszy obronca, takim psem jest dla mnie Dogo Argentino, mam 4 psy i 3 suczki tej rasy, razem 7 ;) . Foto tego Moloska:

Troche info o nim dla bardziej zainteresowanych:
Pierwszy standard doga argentyńskiego powstał w 1928 roku, a następnie uznany przez Związek Kynologiczny Argentyny w 1964 jako samodzielna rasa. W roku 1973 roku FCI uznało i zarejestrowało doga argenyńskiego.
Dogo Argentino jest psem wytrzymałym, zwinnym i szybkim. Niegdyś polował na najgrubszego zwierza - pumy, jaguary, dziki i na te ostatnie do dziś poluje. Chciałbym nadmienic, że te dziki na które polują Dogo Argentino w Argentynie są o wiele wieksze od tych naszych polskich (nie znam ich nazwy). Jest nieustepliwy w pogoni za ofiarą. Niezwykle wszechstronne umiejętności i cechy tego psa predysponują go do pracy jako psa policyjnego, polującego i przewodnika ociemniałych. Jest on także używany w wojsku i straży granicznej. Potrafi także świetnie stróżować i bez problemu adaptuje się jako pies obronny.
Jest on zwierzęciem oddanym, wiernym i uczuciowym. Należy poświęcić mu wiele uwagi, zainteresowania i szkolenia. Należy uważać, aby zanadto nie rozwinęły się u tego psa instynkty bojowe i przywódcze. Dobrze ułożony dog argentino nadaje się świetnie jako pies rodzinny.

Menel 

Pomg: 10 razy
Doczy: 23 Lis 2004
Skd: Warszawa-praga
Wysany: 2006-01-20, 19:56   

to niech podejda tacy do moich pieskow bez kaganca :mrgreen: beda mialy dabry kasek :mrgreen:

BOSS
[Usunity]

Wysany: 2006-01-20, 20:06   

Menel, widze na Twoim avantarze dwa pitbulle ;) . Zastanawiam sie nad takim jednym Red Nose z USA, z Brooklyna siostra może mi sprwowadzic tylko nie mam pewnosci czy 8 psow to nie za duzo?

pudzian 
upalacz

Doczy: 09 Gru 2004
Skd: Nałeczów
Wysany: 2006-01-20, 20:14   

menela pieski w avterze wygladaja na spragnione chyba byla ostra impreza :lol: a pozatym jakies dziwne uszy maja te pit bule chyba niebyly obcinane :roll: jak znajde to wstawie foto mojej mamy kilera;)

Łukasz 
Samotny Nawigator

Wysany: 2006-01-20, 21:28   

Polecam Perro de Preso Canario (mój pies) i wrażenie robi i jak dziabnie paszczą niechcianego przybysza, to :D
Nie ma takiej rasy w Europie jak pitbull, jest american staffordshire terrier, z którym jest mylony, "pitbull" to krzyżówka niewiadomo czego z niewiadomo czym i w dodatku o niestabilnym charakterze i nieobliczalna, w przeciwieństwie do staffordów na przykład.

Dogo argentino też jest w porządku, jak chcesz odmiany boss, to mastino napoletano, fila brasilero, cane corso, bullmastiff, terier rosyjski, bauceron (francja), komondor (choć tu już dużo pracy z sierścią)

Menel 

Pomg: 10 razy
Doczy: 23 Lis 2004
Skd: Warszawa-praga
Wysany: 2006-01-20, 23:27   

no niestety..nie obcinam uszu...jestem raczej lajt..dzieci tez trafiaja do normalnych ludzi i sprawdzonych..poza tym juz sa wykastrowane i niestety nie bedzie dzieci...
pozniej wkleje ostatnie fotki

BOSS
[Usunity]

Wysany: 2006-01-21, 08:53   

Lukasz - jest taka rasa Pit Bull, a mianowicie nazywa sie American Pit Bull Terrier, mi sie najbardziej podoba linia Red Nose i zastanawiam sie nad sprowadzeniem takiego pieska z USA. Widac, że nie wiesz o czym mowisz pity wcale sie sa nieobliczalne i nie sa krzyzowane z byyle czym, istnieje takie cos jak rodowod, tutaj mam przyklad rasowego(rodowodowego) pita www.pitbulle.gower.pl Oprocz DA(Dogo Argentino) i APBT(pit bull) lubie też Owczarka Kaukazkiego i Rottweiler'a ;) , ale nie bardzo widze u siebie aż tyle psow, jak by ustalaly hierarchie moglbym sprzedawac bilety na psie walki :| . APBT mi sie spodobalo, bo w koncu z tymi psami mozna sie niezle pobawic w sportowce, weight pulling, high jump, tug of war i wiele innych, tylko moje Dogi maja juz prawie 7 mies, a niektore nawet wiecej i boje sie, żeby sie nie pozagryzaly z pitem.

Bajka 

Pomoga: 4 razy
Doczya: 22 Cze 2005
Skd: Otwock
Wysany: 2006-01-21, 09:08   

Łukasz napisa/a:
Polecam Perro de Preso Canario (mój pies) i wrażenie robi i jak dziabnie paszczą niechcianego przybysza, to :D

Mnie tam jeszcze nigdy nie dziabnął twój kanarek... zresztą pies, który wabi się Homer na pewno nie gryzie :lol: :lol:

a mój Misio jest teraz w swoim żywiole, przytyło mu się nieco, waży jakieś dwa razy więcej niż ja i jak merdnie ogonkiem, to mam siniaki :wink:

Jest bardzo łagodny, a Łukasz nie wiedzieć czemu jakoś się go boisz... nawet wizyt w mojej posiadłości zaniechałeś... czyżby tak przerażały cię bernardyny? :mrgreen:

MrKrYH_e34 

Doczy: 24 Sie 2004
Skd: Turek- Poznań
Wysany: 2006-01-21, 13:07   

Ja we wakacje przygarnolem psa owczarka pomieszanego z kundlem .. niby szczeka ale w sumie to by kogos zalizal na smierc. . a jak ktos ma jedzenie jakies to on by sie sam zabil i poddal byle by to cos zjesc .. jak psa tego oduczyc ?? ? i czy w ogole psa przyblede da sie czegos nauczyc ?? nie jest to stary pies tak powiedzial weterynarz .. ale niewiadomo jaka ma przeszlosc i co przeszedl .. napiszcie cos bo widze ze znacie sie na tym temacie .. pozdro

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2006-01-21, 15:00   

MrKrYH_e34 napisa/a:
Ja we wakacje przygarnolem psa owczarka pomieszanego z kundlem .. niby szczeka ale w sumie to by kogos zalizal na smierc. . a jak ktos ma jedzenie jakies to on by sie sam zabil i poddal byle by to cos zjesc .. jak psa tego oduczyc ?? ? i czy w ogole psa przyblede da sie czegos nauczyc ?? nie jest to stary pies tak powiedzial weterynarz .. ale niewiadomo jaka ma przeszlosc i co przeszedl .. napiszcie cos bo widze ze znacie sie na tym temacie .. pozdro

świetnie rozumiem Twój problem - moi rodzice maja psa zaczepno-obronnego* rasy skunlony pinczer - za jedzenie rzuca wszystko, a jest go tyle (głównie na boki), że sam mógłby sie nadawać na jedzenie (np. wspomniany gulasz).

a na poważnie, to nie wszystkie psy są stworzone do tego, żeby jeśc ludzi i brak cechy killera nie musi dyskwalifikowac takiego psa - zwłaszcza jako przyjaciela
pamiętajcie, że psy zawsze oddają swojemu panu kupę miłości i 100% oddania - nawet, jeśli ten pan sobie na to w ogóle nie zasługije
... a w ogóle relacje świata ludzi i psów są nieco dziwne - z jednej strony jesteśmy ich największym skarbem, z drugiej przekleństwem

________
*pies zaczepno-obronny najpierw zaczepia, a potem trzeba go bronić :wink:

jaqub 

Pomg: 11 razy
Doczy: 22 Mar 2005
Skd: LUBLIN
Wysany: 2006-01-21, 15:21   

kolezanka starszej kupila 2 rotweilery (szczeniaki- bez rodowodu ale po dobrych rodzicach) na budowe tzn. juz raczej jako psy do pilnowania w nocy bo wykanczali dom a jeszcze nie mogli sie wprowadzic... po tygodniu ukradli jej 2 pieski razem z lancuchami... :lol:

ziolo56 

Pomg: 1 raz
Doczy: 01 Sty 2005
Skd: KRAKÓW
Wysany: 2006-01-21, 17:39   

a Mnie tam sie marzy Owczarek Środkowoazjatycki takie male bydlatko i taki napewno bedzie moj nastepnu piesio.. kiedys kolega mi przyniosl amatorski film(nie byl to film z jakis walk psow,pieski byly na spacerze z e swoimi wlawscicielami) jak taki owczarek dorwal pittbula strasznie go z poniewieral..naprawde pies potega..

pozdrawiam miloscnikow psow i BMW:):)

*grupa LANS SQUAD*
------------------
E30 1.8 M40(wielka tęsknota;()
E34 2.0 M50(pomyłka-jak najszybciej zapomniec)
E30 2.5 M20(to juz jest koniec)

aniavectra 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczya: 25 Wrz 2005
Skd: Wołomin
Wysany: 2006-01-21, 19:30   

Witam,

Wracając do tematu, to ja również szłyszałam o pewnym przypadku (w Polsce oczywiście), kiedy to wykopano zdechłego pieska i zjedzono (szczegóły pomijam). :cry:
Człowiekowi, który to zrobił nie dość było tego jednego i zapatrywał się na kolejnego, tylko że żywego i najładniejszego na tejże samej posesji. Właściciel zorientował się od razu co się dzieje i faceta (Ukraińca lub Rosjanina - nie pamiętam dokładnie) przegonił.
Piesio ma się dobrze. :D

Łukasz 
Samotny Nawigator

Wysany: 2006-01-23, 10:02   

BOSS napisa/a:
Lukasz - jest taka rasa Pit Bull, a mianowicie nazywa sie American Pit Bull Terrier, mi sie najbardziej podoba linia Red Nose i zastanawiam sie nad sprowadzeniem takiego pieska z USA. Widac, że nie wiesz o czym mowisz pity wcale sie sa nieobliczalne i nie sa krzyzowane z byyle czym, istnieje takie cos jak rodowod, tutaj mam przyklad rasowego(rodowodowego) pita www.pitbulle.gower.pl Oprocz DA(Dogo Argentino) i APBT(pit bull) lubie też Owczarka Kaukazkiego i Rottweiler'a ;) , ale nie bardzo widze u siebie aż tyle psow, jak by ustalaly hierarchie moglbym sprzedawac bilety na psie walki :| . APBT mi sie spodobalo, bo w koncu z tymi psami mozna sie niezle pobawic w sportowce, weight pulling, high jump, tug of war i wiele innych, tylko moje Dogi maja juz prawie 7 mies, a niektore nawet wiecej i boje sie, żeby sie nie pozagryzaly z pitem.

to nie jest rasa uznawana w Europie i doskonale orientuję się w tym co piszę. W Europie nie spotkasz tego psa na wystawach. A co do nieobliczalności to widziałem na własne oczy do czego zdolny jest rodowodowy red nose, niejeden...Do konkurencji, o których piszesz wiele ras nadaje się dużo lepiej (ale nie typowe molosy)
pozdrawiam

BOSS
[Usunity]

Wysany: 2006-01-23, 10:29   

No fkt tu masz racje, jeszcze na naszym kontynencie nie uznaja tej rasy, ale w Ameryce tak. W takim razie podaj mi rasy, które daja rade przeciagnac BMW X5, które skacza wyzej niz BMW X5 ma wysokosci?

Łukasz 
Samotny Nawigator

Wysany: 2006-01-23, 11:13   

Aaa widzisz :D
Skacze wyżej i jest dużo zwinniejszy - owczarek australijski, ale co do ciągnięcia nie ma aż takiej siły. A szczęki silniejsze ma bullterier, skacze też niczego sobie, choć trochę gorzej niż "pitbull".
Rozumiem Twoje zapędy, mój pies ani tak wysoko nie skacze, ani nie jest tak zwinny (około 60kg) ale ma inne zalety.
Pozdrawiam

mareks 

Doczy: 10 Sty 2005
Skd: księstwo Sulejówek
Wysany: 2006-01-23, 13:08   

owczarek srodkowoazjatycki:
http://www.fanatic20.repu...ages%5Cbbig.jpg

rzeczywiscie niezly;)

GG: 6377445

Łukasz 
Samotny Nawigator

Wysany: 2006-01-23, 13:14   

bardzo cięzki pies w wychowaniu i tresurze, mocno wykształcony instynkt obrońcy i pana stada, trzeba wiele wiecej czasu na to aby posłusznie wykonywał polecenia, nie przywiązuje sie tak mocno jak inne rasy, tylko podwórko, nie w domu, świetnie wykształcony instynkt terytorialny, wię na stróża posesji jak znalazł, charakter gdzieś tam podobny do kaukaza, kłopotyze stawami, musi dostawac naprawde dobre żarcie za młodu.
to tyle w skrócie :)

mareks 

Doczy: 10 Sty 2005
Skd: księstwo Sulejówek
Wysany: 2006-01-23, 13:16   

dobre zarcie. hmmm
czyli kartofle i podsmazony chleb + ewentualnie to co sobie zam upoluje odpada? :D

GG: 6377445

Łukasz 
Samotny Nawigator

Wysany: 2006-01-23, 13:18   

żarcie dla szczeniaka - molosa (a ten do takich należy), aby mu się dobrze kosci rozwijały to około 200-250pln miesięcznie

BOSS
[Usunity]

Wysany: 2006-01-23, 13:30   

Z Dogami Argentynskimi mialem meczarnie, dominanci, że ho ho. Mało szczekaja, tylko jak ktos podejdzie do bramy, a jak ktos przejdzie góra, to nie szczekaja tylko od razu przechodza do rzeczy, po co ostrzegac kogos niepotrzebnym szczekaniem? :D Są to chyba najzwynniejsze i najszybsze z molosowatych, zgodzisz sie Lukaszu? :P

jaqub 

Pomg: 11 razy
Doczy: 22 Mar 2005
Skd: LUBLIN
Wysany: 2006-01-23, 14:23   

mareks napisa/a:
owczarek srodkowoazjatycki:
http://www.fanatic20.repu...ages%5Cbbig.jpg

rzeczywiscie niezly;)

ladny ten niedzwiadek polarny... :lol:

Qba 

Doczy: 23 Maj 2004
Skd: Szczecin
Wysany: 2006-01-23, 16:33   

Hej hej ale tu psiarzy, jakby co to pracuje w weterynarii, leki ( takze ludzkie, często niema odpowiedników dla zwierząt ) karmy, itd itp dajcie znac !! !

P.S. A co sądzicie o GOŃCZYM POLSKIM ?? ?

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: