a co do stożka to też jestem ciekawy jak stożek sie zachowuje przy LPG
Czy spalanie wzrasta?
A może wystarczy tylko dobrze wyregulować gaz?
A może są jeszcze jakieś inne niespodzianki przy gazie ze stożkiem?
Czy wogule sobie olać temat stożka przy LPG?
Pomg: 11 razy Doczy: 19 Mar 2004 Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2004-07-07, 00:16
ja jezdże na benzynce ... miałem załozony stozek gabkowy
wróciłem ostatnio do seryjnej puszki i filtra FILTRON i odzyskałem moment w zakresie śr. obrotów i nic nie straciłem przy wyższych, wręcz przeciwnie ... fura lepiej przyspiesza i zaczęła piszczec na trójce
Ekonomika się poprawiła
Wysany: 2004-07-07, 17:14
ja mam wklad KN w swojej puszce autko lepiej smiga nig na orginalnym filterku takie bynajmniej mam odczucie
Chlopak ktory mi montowal gaz sam porusza sie e-28 a jego ojciec e-21 chyba a polecil mo go z dwoch powodow: koniec problemow z rozpinajacym sie filtrem (juz kilka razy otworzylem maske at am filtr lezy sobie z boku ) a druga chyba bardziej istotniejsza w przypadku strzalu gazu przelywomierz mniej cierpi wedlug jego teori (ile w tym prawdy to nie wiem) Poza tym na dobrze wyregulowanym gazie nie ma zadnych problemow z jazda na stozku. Tylko nalezy go oslonic z przodu aby powietrze nie nadmuchiwalo sie na niego samoczynnie (doladowanie dynamiczne) bo wtedy faktycznie autko bedzi egaslo przy wyzuceniu na luz podczas jazdy.
Cześć.Miałem stożek w 2.0 24v(bez gazu) dżwięk był super, ale osiągi marne-na hamowni 134 KM i 160 Nm.Od 3 dni wróciłem do puszki ale z wkładem KN i teraz czuje że jadę.Ciekawe co wyjdzie na hamowni?
Chlopak ktory mi montowal gaz sam porusza sie e-28 a jego ojciec e-21 chyba a polecil mo go z dwoch powodow: koniec problemow z rozpinajacym sie filtrem (juz kilka razy otworzylem maske at am filtr lezy sobie z boku ) a druga chyba bardziej istotniejsza w przypadku strzalu gazu przelywomierz mniej cierpi wedlug jego teori (ile w tym prawdy to nie wiem) Poza tym na dobrze wyregulowanym gazie nie ma zadnych problemow z jazda na stozku. Tylko nalezy go oslonic z przodu aby powietrze nie nadmuchiwalo sie na niego samoczynnie (doladowanie dynamiczne) bo wtedy faktycznie autko bedzi egaslo przy wyzuceniu na luz podczas jazdy.
Jak masz oryginalne spinki to puszka ci sie niegdy nie rozepnie a co do tego ze przeplywka nie cierpi i to niestety zostales wprowadzony w blad - cierpi tak samo
Dodam ze ostatnio wraz z kumplem elektromechanikiem wymyslilismy jak zastapic przeplywke maf sensorem z Cinquecento - teraz pora na testy w jego Golfie - jak sie sprawdzi to bedzie git
he he niestety moje auko jest cale kobinowane i pozkladane na gume do rzucia ale z kazdym dniem chodzi coraz lepiej moge sie ppochwalic ze wreszcie chodzi na benzynce