smasher bez maszyny nie pojdzie, nie wierze ze nie masz zwyklej wiertarki z regulowanymi obrotami lub szlifierki katowej. kupujesz gabke do polerowania koszt ok 35 zl w kazdym sklepie z lakierami i zakladasz bez problemu do szlifierki a do wiertarki kupujesz srube 14mm zeby zamontowac i OGIEN. pojemniki sa mniejsze hyba 0,5l ale ciezko dostepne . jak sie popytasz to pewnie znajdziesz.
wedlug mie jesli masz troche umiejetnosci manualnych, checi i czasu to wyjdzie ci polerka bardzo dobrze. pamietaj ze zawsze gabka musi byc mokra aby nie "przypalic" lakieru.
jeszcze mala rada jak bedziesz juz polerowal obklej dobrze wszystkie szpary, wneki , uszczeli itp. bo potem tego nie doczyscisz przez pol roku, szczegolnie widac to na czarnym kolorze.
smasher widziałeś jak scotiego wyglądała beemka??????????
Tak samo moja wyglądała była cała matowa użyłem ze dwa razy przed wakacjami pasty TEMPO i mam na razie spokój. Hmmmmmmmmm koszt 7 w porywach do 9 zł tubka
Sory ale nawet nie czytałęm tego co napisaliście bo kupować pasty polerskie za tyle kasiorki to się chyba mija z celem.....
mer [Usunity]
Wysany: 2005-03-08, 18:55
A czy taką pastą lekkościerną można wyczyścić szyby w autku z tzw.odkurzu po wizycie w lakierni?
jeżeli nie to czym?
do odkurzu polecam i w ogole do szyb papier 2000 na mokro przejechac parenascie razy i szybka jest idealnie czysta ! przeplukujesz woda ona pieknie zjezda na dol nie musisz pozniej polerowac ni nic ! naparwde sprawa miod ! POLECAM i bardzo skutecznie wlasnie sciaga odkurz polakierniczy
Pomg: 11 razy Doczy: 19 Mar 2004 Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2005-03-09, 00:32
Urbi ... ja sobie papierem 2000 polerowałem szkła w okularach przeciwsłonecznych tak dla checy, nawet pasta je przejchałem ... Ty myslisz że dalo się przez to patrzeć normalnie?
a ten pieprzony pył (miałem ten sam problem) to niczym nie schodzi... nawet płynem hamulcowym... zadnym nitro, benzyną, ropą, plastmalem, woskiem ani tempo.... dopiero tym automaxem przeleciałem całe autko łącznie z szybami...
mer [Usunity]
Wysany: 2005-03-10, 10:48
U mnie TEMPO dało radę,choć jak będzie cieplej będę musiał poprawić,a na szyby pomógł rozpuszczalnik do lakierów o zapachu acetonu, jakiś Domalux czy cóś...