BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
polerka lakieru pasta lekkoscierną ...
Autor Wiadomo
luk325 

Pomg: 5 razy
Doczy: 08 Pa 2004
Skd: Tarnobrzeg
Wysany: 2005-03-08, 18:26   

smasher bez maszyny nie pojdzie, nie wierze ze nie masz zwyklej wiertarki z regulowanymi obrotami lub szlifierki katowej. kupujesz gabke do polerowania koszt ok 35 zl w kazdym sklepie z lakierami i zakladasz bez problemu do szlifierki a do wiertarki kupujesz srube 14mm zeby zamontowac i OGIEN. pojemniki sa mniejsze hyba 0,5l ale ciezko dostepne . jak sie popytasz to pewnie znajdziesz.
wedlug mie jesli masz troche umiejetnosci manualnych, checi i czasu to wyjdzie ci polerka bardzo dobrze. pamietaj ze zawsze gabka musi byc mokra aby nie "przypalic" lakieru.
jeszcze mala rada jak bedziesz juz polerowal obklej dobrze wszystkie szpary, wneki , uszczeli itp. bo potem tego nie doczyscisz przez pol roku, szczegolnie widac to na czarnym kolorze.

Pawel-e30 

Pomg: 2 razy
Doczy: 17 Kwi 2004
Skd: Wawa-Grochów
Wysany: 2005-03-08, 18:52   

smasher widziałeś jak scotiego wyglądała beemka??????????
Tak samo moja wyglądała była cała matowa użyłem ze dwa razy przed wakacjami pasty TEMPO i mam na razie spokój. Hmmmmmmmmm koszt 7 w porywach do 9 zł tubka :P
Sory ale nawet nie czytałęm tego co napisaliście bo kupować pasty polerskie za tyle kasiorki to się chyba mija z celem.....

mer
[Usunity]

Wysany: 2005-03-08, 18:55   

A czy taką pastą lekkościerną można wyczyścić szyby w autku z tzw.odkurzu po wizycie w lakierni?
jeżeli nie to czym? :?:

Pawel-e30 

Wysany: 2005-03-08, 18:57   

a benzyną ekstrakcyjną prubowałeś???????

mer
[Usunity]

Wysany: 2005-03-08, 19:21   

muszę sprawdzić.lakier już próbowałem:pastą tempo za 7,50 a potem czymś co przypomina Plastmal (z dawnych lat) .

luk325 

Pomg: 5 razy
Doczy: 08 Pa 2004
Skd: Tarnobrzeg
Wysany: 2005-03-08, 23:11   

wiesz Pawel-e30 kazdy robi jak uwaza ale pasta TEMPO nie daje takiego efektu i nie ma takiej trwalosci.

Mer ja czyscilem szyby z odkurzu pasta 3M ale moze byc kazda inna tylko scierna drobna.

Pawel-e30 

Wysany: 2005-03-08, 23:18   

luk spoko ja wiem swoje ty wiesz swoje ok 8)

urbi 
SilaDrzemieWBemie

Pomg: 4 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Krakow/Tbg
Wysany: 2005-03-08, 23:47   

luk325 ma racje ! na tym nie ma co oszczedzac !

do odkurzu polecam i w ogole do szyb papier 2000 :D na mokro przejechac parenascie razy i szybka jest idealnie czysta ! przeplukujesz woda ona pieknie zjezda na dol nie musisz pozniej polerowac ni nic ! naparwde sprawa miod ! POLECAM :) i bardzo skutecznie wlasnie sciaga odkurz polakierniczy

Marcin 
Nurburgring Fan

Doczy: 10 Sie 2004
Skd: Katowice
Wysany: 2005-03-09, 00:03   

mer napisa/a:
muszę sprawdzić.lakier już próbowałem:pastą tempo za 7,50 a potem czymś co przypomina Plastmal (z dawnych lat) .

Szyby sproboj wymyc Nitro.

SmasherE30 
Coś tam wiem

Pomg: 11 razy
Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2005-03-09, 00:32   

Urbi ... ja sobie papierem 2000 polerowałem szkła w okularach przeciwsłonecznych tak dla checy, nawet pasta je przejchałem ... Ty myslisz że dalo się przez to patrzeć normalnie? :?

This post was sponsored by letter ///M like Maciek ;)

loko

Skd: Wawka
Wysany: 2005-03-10, 04:14   

zadnym papierem ściernym.... można sobie tym tyłek podcierać conajwyżej....

a ten pieprzony pył (miałem ten sam problem) to niczym nie schodzi... nawet płynem hamulcowym... zadnym nitro, benzyną, ropą, plastmalem, woskiem ani tempo.... dopiero tym automaxem przeleciałem całe autko łącznie z szybami...

mer
[Usunity]

Wysany: 2005-03-10, 10:48   

U mnie TEMPO dało radę,choć jak będzie cieplej będę musiał poprawić,a na szyby pomógł rozpuszczalnik do lakierów o zapachu acetonu, jakiś Domalux czy cóś...

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: