BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Wymiana przedniego simmeringu wału w M20
Autor Wiadomo
Pietrek 
Inspektor Gadżet

Pomg: 12 razy
Doczy: 07 Cze 2006
Skd: Czeladź - Piaski
Wysany: 2010-02-27, 19:46   

MARAS napisa/a:
k pisali koledzy wyżej blokujesz wał po stronie koła zamachowego w dwa otwory wkręcasz dłuższe śruby lub wykręcasz dwie jak koło zamachowe masz przykręcone i pomiedzy nie wkładzasz konkretną rurkę

Zrobiłem to dzisiaj inaczej bo nie miałem nikogo do pomocy. Pozatym mam zamach razem ze sprzęgłem którego nie chciałem zdejmować.
Silnik mam ustawiony na drewnianych klockach, z jednej strony zamach jest oparty na drewnainej belce, dałem też od góry taką belke i spiąłem je z zamachem pasami, ta belka na której był opary silnik jest dosyć szeroka więc nie było opcji żeby zamach się obrócił :D

Pożyczyłem też klucz pneumatyczny z warsztatu gdzie naprawiają ciężarówki ( cholerstwo chyba z 15 kg waży ) Ale mój kompresor nie dał rady go pociągnąć,

Klucz, młotek, przedłużka i śróba na wale odkręcona dosyć szybko bez większych problemów :)

Simering wału i pompy oleju wymienione :)

MAJSU 

Pomg: 14 razy
Doczy: 14 Wrz 2006
Skd: Warszawa
Wysany: 2010-03-02, 18:14   

Pietrek napisa/a:
MARAS napisa/a:
k pisali koledzy wyżej blokujesz wał po stronie koła zamachowego w dwa otwory wkręcasz dłuższe śruby lub wykręcasz dwie jak koło zamachowe masz przykręcone i pomiedzy nie wkładzasz konkretną rurkę

Zrobiłem to dzisiaj inaczej bo nie miałem nikogo do pomocy. Pozatym mam zamach razem ze sprzęgłem którego nie chciałem zdejmować.
Silnik mam ustawiony na drewnianych klockach, z jednej strony zamach jest oparty na drewnainej belce, dałem też od góry taką belke i spiąłem je z zamachem pasami, ta belka na której był opary silnik jest dosyć szeroka więc nie było opcji żeby zamach się obrócił :D

Pożyczyłem też klucz pneumatyczny z warsztatu gdzie naprawiają ciężarówki ( cholerstwo chyba z 15 kg waży ) Ale mój kompresor nie dał rady go pociągnąć,

Klucz, młotek, przedłużka i śróba na wale odkręcona dosyć szybko bez większych problemów :)

Simering wału i pompy oleju wymienione :)

Mi pomógł kolega bo byłem w trochę gorszej sytuacji, silnik na stojaku :) Wkręciłem z tyłu dwie śruby zablokowałem metalowym prętem - czerwona strzała - rura na klucz i jazda :D

Grzesiek2290 
fck vanos!

Pomg: 13 razy
Doczy: 01 Wrz 2008
Skd: B-stok
Wysany: 2010-03-02, 20:26   

Ooo panie profi warsztat jak w pantoflach do kręcenia silnika :mg:

MAJSU 

Pomg: 14 razy
Doczy: 14 Wrz 2006
Skd: Warszawa
Wysany: 2010-03-02, 20:28   

Grzesiek2290 napisa/a:
Ooo panie profi warsztat jak w pantoflach do kręcenia silnika :mg:

A jak inaczej w Bobby`s Garage ? My nie odwalamy lipy :cool2: Zresztą nie wyobrażam sobie podchodzić inaczej do kultowego M20 niż w rękawiczkach i lakierkach :D

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: