BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
LUSTERKA AC SCHNITZER DO KLEJENIA POMOCY
Autor Wiadomo
jezierek 

Pomg: 3 razy
Doczy: 14 Maj 2007
Skd: Białystok
Wysany: 2008-02-17, 20:32   

z drewna dorób brakujacy element i pokryj go bejca :lol:

nisko, twardo, szybko i ciemno ;)

Sprzedam sportowe zawieszenia, gwinty, sprezyny, xenon!

rifresz 
Driver cosmosschwarz

Doczy: 04 Sty 2007
Skd: POZNAŃ
Wysany: 2008-02-17, 22:00   

CarF, super opcja

A tak na serio to rozkrece je i poszperam za oznaczeniem plastyku bo na zewnatrz nie ma w wewnatrz tez nie widze chyba ze pod silniczkami

Czyli ogolnie najlepsza opcja to szpachla z wluknem szklanym??? Uzupelnic uvutek is zlifowac szlifowac i jeszcze raz szlifowac do uzyskania efektu idealnego ksztaltu??

Tylko co z tymi mocowaniami..... te 3 blaszki nagwintowane bym dorobil nie ma problemu tylko jak zrobic wytrzymale mocowania ktore sa poobrywane i brakuje ich.... tutaj szpachla nie da rady....

http://beemka-klub.pl/for...p=328261#328261

David_KRK 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 07 Lip 2006
Skd: Kraków
Wysany: 2008-02-17, 23:33   

Jeszcze jest jedna możliwość - są takie masy dwuskładnikowe klejąco-uszczelniające, dające się formować jak plastelina. Po ok. pół godziny od zmieszania się to utwardza i można wtedy doszlifować do ostatecznego kształtu. Podobno niektóre osiągają twardość metalu, chociaż akurat w to mi trudno uwierzyć ;) W każdym razie kiedyś używałem takiego wynalazku do uzupełniania ubytków w plastikowych pojemnikach i działało. To, którego ja używałem nazywało sie PULSAR PLAST, ale pewnie nazw i producentów jest więcej. Jak masz jakiś luźny kawałek lusterka do eksperymentów, to może warto spróbować czy złapie.

rifresz 
Driver cosmosschwarz

Doczy: 04 Sty 2007
Skd: POZNAŃ
Wysany: 2008-02-17, 23:51   

Tylko co z naroznikami...... dolepic do nich kawalek szpachli albo tej masy a potem oszlifowac i podpilowac na odpowiedni ksztalt??

[ Dodano: 2008-02-23, 23:26 ]
z czego najlepiej dorobich nadlac uchwyty zeby sie dobrze na aucie trzymalo lusterko??

[ Dodano: 2008-03-06, 17:17 ]
Mocowania udalo mi sie dorobic z poxipolu :) Trzyma jak cholera :) A te grzybki to chce zrobic dzieki odcisnietej z modeliny formie, przylozyc do ubytku i zalac forme do pelna poxipolem i bedzie idealny ksztalt :) Naerozniki tez chyba ulepie z poxipolu a potem sie idealnie wyszlifuje na dany ksztalt.

Tylko niewiem co z tym brakujacym kawalkiem plastyku Malo tego rozebralem cale lusterka i nie moge nigdzie znalesc oznaczenia materialu z jakiego sa wukonane ;/

Daja sie idealnie kleic klejami cyjanoakrylowymi i poxipolem Abs to nie jest chyba

http://beemka-klub.pl/for...p=328261#328261

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: